مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار از صادرات ۶۵ هزارتن تخم مرغ در ۹ ماه سال ۹۹ خبر داد.
*** صادرات تخم مرغ
به گزارش خبرگزاری صنایع، هدایت اصغری با اعلام این مطلب، اظهار داشت:
براساس آمارهای موجود سال گذشته (۱۳۹۸) بیش از یک میلیون تن تخم مرغ از کشور صادر شد که با توجه به میزان تولید، کشور امکان صادرات سالانه بین ۹۰ تا ۹۵ هزارتن از این محصول وجود دارد.
وی با بیان اینکه بهترین شرایط برای مدیریت بازار تخم مرغ تعیین و تنظیم بازار داخلی و صادراتی است، بیان داشت:
صادرات تخم مرغ باید به شکل هوشمند مدیریت شود به طوری که صادرات را به صورت کشوری انجام ندهیم بلکه استانی انجام شود. براساس این فرایند، بازار تخم مرغ هر استانی که تامین است اجازه صادرات خواهد داشت و در واقع بازار توسط خود تولیدکنندگان تنظیم میشود.
اکنون تولیدکننده ما از صادرات منتفع نمی شود در حالی که صادرات باید نقش رگولاتوری داشته باشد و منافع صادرات به جیب مرغداران برود.
ممنوعیت صادرات موجب می شود تولیدکننده داخلی آینده تولید نامشخصی داشته باشد بنابراین برای جلوگیری از ضرر و زیان خود به سمت حذف گله های مرغ می رود که حذف گله و کاهش جوجه ریزی، کاهش تولید را در پی دارد.
*** معدوم سازی ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ تخمگذار در پایان با بیان اینکه صادرات، تنظیم و تامین بازار باید متناسب با شرایط بازار داخلی باشد، افزود:
طی سال۸۸ تا ۹۰ شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیش از ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار معدوم شد، اما در ان زمان دولت طی توافق با اتحادیه مرغداران تخمگذار [1] و سپردن بخشی از اقدامات، قیمت [2] کف و سقف به گونهای تعیین شد که نه تنها تولید کننده بلکه مصرف کننده نیز متضرر نشود.
در همان زمان بین پنج تا ۱۵ هزار تن تخم مرغ در ماه صادر میشد، منتهی مدیریت بنحوی انجام شد که در صورت نیاز بازار داخلی صادرات به سمت بازار داخلی هدایت میشد و در زمان افت قیمت بخشی از مازاد تولید خریداری و ذخیرهسازی میشد تا تولیدکننده متضرر نشود.
با توجه به توانمندی های صنعت طیور و تولید تخم مرغ کشور، تامین، تنظیم و صادرات این بازار قابل انجام است بدون اینکه تولیدکننده متضرر و به مصرف کننده اجحاف شود.
انتهای پیام///