علیرغم تاکید دولت و با گذشت پنج ماه از انتشار فهرست بدهکاران بانکها، برخی بانکهای خصوصی هنوز فهرست بدهکاران خود را منتشر نکردهاند.
*** شرایط بحرانی سه بانک خصوصی
به گزارش صنایع، انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی همواره یکی از خواستههای مهم کارشناسان و مردم طی سالهای گذشته بود که این مهم با روی کار آمدن دولت سیزدهم محقق شد.
اما علیرغم تاکیدات دولت، سه بانک خصوصی سرمایه، آینده و دی بعد از گذشت 5 ماه از انتشار اولین لیست ابربدهکاران بانکی کماکان لیست بدهکاران خود را منتشر نکردند.
این در شرایطی است که وزیر اقتصاد در ابتدای سال 1401 تاکید کرده بود این لیست منتشر خواهد شد، اما این مهم کماکان محقق نشده است.
همچنین طبق گزارشهای منتشر شده سه بانک خصوصی مذکور با زیان انباشته و کفایت سرمایه مواجه هستند، موضوعی که باعث ابهام برای بسیاری از سپردهگذاران و سرمایهگذاران این سه بانک شده است.
به عنوان مثال نماد بورسی بانک آینده چند ماه است به دلایل حقوقی و بانکی در بازار سرمایه تعلیق و با زیان خالص حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رو به رو است.
بانک دی نیز از جمله نمادهای بورسی است که بیش از ۸ ماه است بسته شده و صورتهای مالی آن نشان میدهد زیان خالص این بانک با رشد ۲۶۹ درصدی به رقم حدود ۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
در خصوص بانک سرمایه نیز با بررسی صورتهای مالی؛ مشخص است زیان خالص آن رشد ۱۹ درصدی داشته و حدود ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.
*** افشاگری نماینده مجلس در خصوص فساد اقتصادی در بانک سرمایه
ماجرای فساد اقتصادی در بانک سرمایه از روزی سر زبانها افتاد که یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به معوقات بانکی تذکر داد و خواستار پیگیری قوه قضائیه شد، زیرا عدهای معتقد بودند در دولت احمدینژاد لیستی از بدهکاران بانکی به قوه قضائیه ارائه شده اما هیچ اقدامی از سوی دستگاه قضایی صورت نگرفته است.
چندی بعد نیز محمود صادقی نماینده وقت تهران در مجلس یکی دیگر از نمایندگانی بوده که دست به افشاگری زد و اعلام کرد؛ اگر بدهکاران بانک سرمایه نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نکنند، اسامی آنان را در رسانهها فاش خواهد کرد.
وی درنهایت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی تصویری از لیست ٢٠ نفره منتشر کرد که درمجموع ۶ هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان به بانک سرمایه بدهی دارند و نوشت:
«با توجه به تخلف مسئولان بانک سرمایه طی سالهای ۸۵ تا ۹۵ در اعطای تسهیلات کلان بدون وثیقه و استنکاف بدهکاران از پرداخت بدهی و تعلل بانک در وصول مطالبات و مماشات و اطالهدادرسی در مراجع قضایی، برای شفافسازی و اطلاع عموم، مشخصات ۲۰ بدهکار عمده بانک منتشر میشود.»
*** آمار و ارقام نگرانکننده بانک سرمایه
به گزارش صنایع، طبق اعلام منابع آگاه مطالبات بانک سرمایه به 90 درصد کل تسهیلات اعطایی رسیده که باعث 93 برابر شدن زیان انباشته این بانک نسبت به سرمایه اولیه آن شده است.
اما نکته مهم دیگر در خصوص بانک سرمایه، افزایش دو برابری بدهی غیر جاری 67 ابربدهکار این بانک است که از 11 هزار و 857 میلیارد تومان به 22 هزار 281 میلیارد تومان رسیده است.
همچنین بدهی غیر جاری به بانک سرمایه برای جهانبانی 3.3 برابر، حسین هدایتی 6.17 برابر، ریخته گران 2 برابر سامان مدلل 4.1 برابر، شاملویی 6.1 برابر، اقدامیان 5.1 برابر و گروه صرافان 4.1 برابر شده است.
تمام موارد مذکور از جمله مواردی است وضعیت آینده این بانک و دو بانک خصوصی دیگر را برای مردم تبدیل به یک علامت سوال مهم کرده است.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.