مدیرعامل مرکز مبادله ایران ضمن اعلام معامله ۱۶ تن شمش طلا در سال ۱۴۰۳ از فروش ۷ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادله خبر داد.
*** معامله ۱۶ تن شمش طلا در سال ۱۴۰۳
به گزارش صنایع، علی سعیدی با ارایه گزارشی از عملکرد یکساله این مرکز اعلام کرد:
طی حدود ۳ ماه فعالیت اصلی بازار ارز تجاری حدود ۷ میلیارد دلار انواع ارز توسط بازرگانان مورد داد و ستد قرار گرفت؛ در کنار معاملات ارزی که صادرکنندگان و واردکنندگان در مرکز مبادله انجام میدهند، معاملات طلا در قالب شمش و سکه نیز انجام میشود.
علاوه بر عرضه سکههای بانک مرکزی، مشتریان شمشهای خودشان را در تالار معاملات طلا عرضه میکنند و رستههای تولید صنف طلا هم مجاز به خرید هستند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس اطلاعات گمرک ایران، ۹۳ تن طلا در ۱۱ ماهه ابتدایی سال جاری وارد کشور شده است، توضیح داد:
حدود ۱۶ تن طلا از میزان طلای وارد شده بابت رفع تعهد صادرکنندگان بوده که در مرکز مبادله معامله شده و اطلاعات آن پس از هر حراج منتشر شده است.
طی سال ۱۴۰۳ در مجموع ۸۳۳ قطعه سکه در حراج های مرکز مبادله ایران فروخته شد که ۳۷۵ هزار قطعه ربع سکه، ۱۰۲ هزار نیمسکه و ۳۵۶ هزار تمام سکه بهار آزادی بوده است.
این میزان سکه حدود ۴ تن شمش برآورد میشود. ضمن اینکه بانک مرکزی با توجه به وظایف قانونی تعریف شده حدود ۲.۳ تن شمش مازاد در حراجهای شمش طلا را برای مصارف خود خرید کرده است.
مدیرعامل مرکز مبادله ایران در پایان، تصریح کرد:
این آمارها نشان میدهد که اولا با تدابیر بانک مرکزی و واردات شمش طلا، ذخایر این بانک به نحو مطلوبی افزایش داشته است. ثانیا بخش مهمی از مصرف ضرب سکه عرضه شده در حراجها از بازار شمش طلای مرکز مبادله جایگزین شده است.
از ابتدا قرار بر این بود که صرفا شمش طلای وارد شده با هدف رفع تعهد ارزی؛ در تالار طلای مرکز مبادله عرضه شود و طبیعتا بقیه طلای وارد شده یا به ذخایر استراتژیک بانک مرکزی افزوده شده یا به مصارف تولیدکنندگان مصنوعات طلا رسیده است.
نادیده گرفتن این آمارها و واقعیتها موجب شده برخی با طرح ادعاهای واهی مدعی گم شدن ۶۱ تن طلا شوند که نشانگر بیدقتی این افراد است. انتظار میرود رسانهها با دقت کافی به مسائل فنی اقدام به انتشار اخبار کنند.
انتهای پیام///