*** واگذاری ایران خودرو
به گزارش صنایع، مجمع شرکت ایران خودرو ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ پس از کش و قوسهای فراوان برگزار و حدود ۹ ساعت طول کشید تا سرانجام سهامداران جدید این شرکت مشخص شدند.
در این مجمع، حاضرین با عضویت شرکتهای خدمات گستر صبا انرژی، سرمایه گنجینه ایرانیان، بهینه سازان بهمن؛ اعتبار آفرین، مدیریت سرمایه گذاری ملی ایران در هیات مدیره ایران خودرو موافقت کردند.
از همان روز تا کنون سوالی که برای بسیاری از مردم و کارشناسان مطرح شده، انتقال مدیریت یک خودروساز به یک شرکت قطعهساز است، موضوعی که موافقان و مخالفان آن اظهارات متعددی را از بحث انحصار گرفته تا تجربیات دنیا در این زمینه مطرح کردند.
در همین راستا خبرنگار صنایع در گفتگوی اختصاصی با مجید کاغذگریان پژوهشگر صنعت خودرو به سراغ دریافت پاسخ سوال فوق رفته که در ادامه میتوانید مشروح آن را ملاحظه نمایید.
بیشتر بخوانید:
دولت در صنعت خودرو، اول باید سیاستگذاری کند و بعد واگذاری سهام یا بالعکس؟ + فیلم
*** مدیریت ایران خودرو توسط شرکت قطعهساز
مجید کاغذگریان در ابتدای این گفتگو و در خصوص اینکه آیا یک قطعهساز میتواند مدیریت یک خودروسازان را به دست بگیرد، اظهار داشت:
مباحثی که برخی از آقایان مطرح میکنند، مبنیبر اینکه شرکت قطعهسازی نباید در خودروسازی سهام داشته باشد، نشان میدهد، آقایان خیلی از فضای این صنعت دور هستند، چرا که این موضوع در دنیا مرسوم است و از رابطههای برد برد در دنیا است.
زمانی که یک قطعه ساز وارد تولید خودرو میشود، منافع قطعهساز در خودروسازی درگیر میشود، چون برای کسب سود، نیاز به فروش محصول نهائی یعنی خودرو دارد و مجبور به تولید قطعه باکیفیت است، ولی زمانی که محصول نهائی قطعهساز خود قطعه باشد و خودروساز چارهای جز خرید آن نداشته باشد، کیفیت دیگر اهمیت قبل را ندارد.
وی با بیان اینکه حضور قطعهساز در خودروسازی در تمام دنیا وجود دارد، ادامه داد:
در صنعت خودروسازی ایتالیا و فرانسه تمام قطعهسازان سهم دارند، منتها به صورت برد برد.
لذا نسخههای توسعه صنعت خودرو موضوعی نیست که ما در کشورمان نیاز به خلق آن داشته باشیم و هزاران مدل آن در سراسر دنیا اجرا شده است.
به عنوان مثال چندی پیش میتسوبیشی، هوندا و نیسان ادغام شدند، اگر نگاهی به زنجیره تامینی که این خودروسازان دارند داشته باشیم، کاملا متوجه این موضوع خواهیم شد.
یا مثال دیگر کشورترکیه که پس از ۲۵ سال تولید قطعات اصلی تمام خودروسازان اروپا، اولین خودروی ملی خود را رونمایی کرد.
پژوهشگر صنعت خودرو در پایان، تاکید کرد:
ما در کشورمان داریم شیپور از سر گشادش میزنیم، اول خودرو تولید کردیم بعد رفتیم سراغ قطعه سازی، ساپکو رو ایجاد کردیم که قطعه سازی راه بندازیم که این مسیر اشتباهی بوده است.
ویدیوی مشروح گفتگوی خبرنگار صنایع با مجید کاغذگریان پژوهشگر صنعت خودرو را در فایل ابتدای خبر ملاحظه نمایید.
انتهای پیام///