*** بسته حمایتی صنایع
به گزارش صنایع، طرح حمایت از صنایع که چهارشنبه هفته گذشته (۸ اسفندماه ۱۴۰۳) در هیئت دولت به تصویب رسید، به زودی ابلاغ خواهد شد.
بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، این طرح با هدف ارائه تسهیلات و حمایت از بخش تولید در برابر چالشهای ناشی از ناترازی انرژی تدوین شده است.
با این حال، پرسشی که در میان تولیدکنندگان و فعالان صنعتی مطرح شده، میزان تأثیرگذاری این بسته حمایتی است.
طی سالهای اخیر، مشکلات متعدد و خسارات واردشده به صنعت، بخش قابل توجهی از توان تولید کشور را کاهش داده و چالشهای متعددی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته است.
از سوی دیگر، برخی فعالان صنعتی معتقدند که در گذشته نیز قوانین و بخشنامههای متعددی در راستای حمایت از صنایع تدوین شده، اما عدم اجرای شایسته و بایسته آنها، نگرانیهایی را در خصوص تحقق اهداف این بسته جدید نیز ایجاد کرده است.
در همین راستا، خبرنگار صنایع در سلسله گفتگو با کارشناسان و فعالان این حوزه، ابعاد مختلف بسته حمایتی صنایع، چالشهای اجرایی آن و میزان تأثیرگذاری آن در جبران خسارات وارده به تولید کشور را مورد بررسی قرار داده است.
در یکی از این گفتگوها ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران به سوالات فوق پاسخ داده است که ادامه میتوانید مشروح آن را ملاحظه نمایید.
بیشتر بخوانید:
*** بسته حمایتی دولت از صنایع؛ موثر یا تبلیغاتی؟
ابوالفضل روغنی گلپایگانی در ابتدای این گفتگو با اشاره به آسیبهای جدید تولیدکنندگان و صنایع در سال جاری، تاکید کرد:
با صراحت و جرات میتوان گفت در سال ۱۴۰۳ ناترازیهای موجود در آب، برق و گاز و همچنین تامین منابع مالی، حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد از توان تولید شرکتها گرفته شد.
وقتی تولیدکننده نتواند در زمستان و تابستان به دلیل ناترازی در انرژی تولیدی داشته باشد، به طور مشخص دچار ضرر و زیانهای خیلی بزرگ و مهمی شده است و این مفهمو خوبی ندارد.
در ابتدای سال عرض کرده بودم اگر این روند ادامه پیدا کند، سال جهش تولید به کاهش تولید تبدیل خواهد شد.
وی در ادامه و در خصوص وظایف دولت، بیان داشت:
قانون اساسی ما به صراحت اعلام کرده، اگر از سوی دولت خساراتی به بخش صنعت و تجارت وارد شود، بایستی دولت حتماً جبران خسارت کند.
مثلاً در بحث سفرهای هوایی، اگر یک پرواز بیش از دو ساعت تاخیر غیر موجه داشته باشد، باید خسارت آن به مردم پرداخت شود، در اما متاسفانه در عمل هیچگونه عذرخواهی هم نمیکنند، چه برسد به اینکه زیان وارد شده را جبران کنند.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در پایان و در خصوص بسته حمایتی صنایع نیز، اظهار داشت:
در سال جاری مشکلات شدیدی وجود داشت و در کمتر سالی در زمستان تعطیلی جدی داشتیم، اما این بسته حماتی که دولت پیشنهاد داده، «ریختن یک قاشق ماست داخل دریا برای گرفتن دوغه»، خسارتهای وارد شده به صنایع آنقدر جبران ناپذیره که سه ماه تاخیر در پرداخت بیمه و مالیات و تاخیر در پرداختهای وام، هیچ تاثیری ندارد.
البته ما درک میکنیم که دولت نیز مشکلاتی دارد و کشور در دچار ناترازی شده و حتی این سوال مطرح است که در این شرایط استیضاح وزیر اقتصاد آیا ضرورت داشت، اما در کل این کمکهای دولتی هیچ کمکی به ما نمیکند.
به هر حال امیدوارم که بتوانیم در مسیر موفقیت، پیشرفت و توسعه کشور قدم برداریم و مشکلات کشور را دونه به دونه از سر راه برداریم.
ویدیوی مشروح گفتگوی خبرنگار صنایع با ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران را در فایل ابتدای خبر ملاحظه نمایید.
انتهای پیام///