کد خبر:513360
پ
فرشید شکر خدایی ویژه
فرشید شکر خدایی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صنایع:

دولت با ایجاد دوگانگی، هرجا که قانون به نفعش باشد دقیق اجرا می‌کند، اما جایی که به نفع مردم و بخش خصوصی باشد، اجرا نمی‌کند/ چرا هیچ مسئولی تاکنون به دلیل ترک قانون ممنوع‌الخروج نشده، اما فعال بخش خصوصی در تاخیر پرداخت بیمه و مالیات، بلافاصله با بستن حساب و ممنوع‌الخروجی روبرو می‌شود + فیلم

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه مسئولان درک درستی از تولید کشور که در آستانه فروپاشی است، ندارند، از دوگانگی دولت در اجرای قوانین انتقاد کرد.

 

*** بسته حمایتی صنایع

 

به گزارش صنایع، هفته گذشته، طرح حمایت از صنایع که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین شده بود، در جلسه هیئت دولت به تصویب رسید و به زودی ابلاغ خواهد شد.

این طرح با هدف ارائه تسهیلات و پشتیبانی از واحدهای تولیدی در برابر چالش‌های ناشی از ناترازی انرژی اجرا می‌شود.

با این حال، بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی نسبت به میزان تأثیرگذاری این بسته حمایتی بر روند تولید کشور ابراز تردید کرده‌اند.

در سال‌های اخیر، خسارات گسترده‌ای به بخش صنعت وارد شده که بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید را تحت تأثیر قرار داده و مشکلات متعددی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته است.

از سوی دیگر، برخی فعالان صنعتی معتقدند که وجود قوانین و بخشنامه‌های حمایتی بدون اجرای مؤثر و کارآمد، موجب افزایش نگرانی‌ها درباره تحقق اهداف این بسته شده است.

از سوی دیگر فعالان صنعتی بسیاری نیز معتقدند این بسته پاسخگوی خسارت‌های وارد شده نیست و هزینه‌ها و ضررهای مالی تولیدکنندگان در این مدت بسیار فراتر است.

در این راستا، خبرنگار صنایع در سلسله گفتگو با کارشناسان و فعالان این حوزه، ابعاد مختلف بسته حمایتی صنایع، چالش‌های اجرایی آن و میزان تأثیرگذاری آن در جبران خسارات وارده به تولید کشور را مورد بررسی قرار داده است.

در یکی از این گفتگوها فرشید شکر خدایی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران به سوالات فوق پاسخ داده است که ادامه می‌توانید مشروح آن را ملاحظه نمایید.

 

 

بیشتر بخوانید:

بسته حمایتی صنایع باید مطابق با ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار باشد/ بسته حمایتی صنایع باید واقعی و متناسب با خسارت‌های وارده به واحدهای تولیدی باشد + فیلم

بسته حمایت صنایع در دولت باید بر اساس ۱۲ روز تعطیلی واحدها در ماه، تصویب و ابلاغ شود/ نمی‌توانیم ۱۸ روز کار کنیم ولی ۳۰ روز مالیات، حق بیمه و سود بانکی پرداخت کنیم/ واحدهای تولیدی فقط بدهی و جریمه تولید میکنند/ با این شرایط، تعطیل کنیم و دولت بیمه بیکاری ۴۵ هزار نیروی کار شهرک صنعتی عباس آباد را پرداخت کند به نفع ما است + فیلم

بسته حمایتی صنایع مشکلی از واحدهای تولیدی را حل نخواهد کرد/ مسئولان به جای بسته حمایتی به دنبال جلوگیری از خسارت به صنایع باشند/ تعویق پرداخت در همه حوزه‌های بیمه، مالیات و سود تسهیلات، باید ۶ ماهه باشد + فیلم

 

 

*** دوگانگی دولت در اجرای قوانین حوزه تولید

 

فرشید شکر خدایی در ابتدای این گفتگو با بیان اینکه انحصار بسته حمایتی صرفا به حوزه تولید کالا از کج فهمی دوستان در زمینه لغت شناسی و ادبیات حوزه تولیده است، تصریح کرد:

در دنیا و در همه استانداردهای لغت شناسی استاندارد موضوع تولید به هر دو حوزه تولید کالا و خدمات گفته می‌شود، اما در کشور ما وقتی صحبت از تولید می‌شود، صرفا به دنبال تولید یک محصول هستیم و توجهی به حوزه خدمات نداریم.

این در شرایطی است که با توجه به ناترازی‌های اخیر حوزه خدماتی نیز نظیر هتل‌ها، بیمارستان‌ها، بانک‌ها، شرکت‌های معماری و نقشه‌کشی، شرکت‌خدماتی و… نیز خسارت دیدند، 

در زمان قطعی برق، شرکت مهندسی و نقشه‌کشی هم نتوانسته با استفاده از نرم‌افزارهای کار خود پروژه را در زمان مشخص تحویل دهد. 

 

وی در ادامه، با اشاره به قوانین کشور، اظهرا داشت:

طبق قانون دولت جمهوری اسلامی ایران تعهد داده زیرساخت لازم برای تولید را فراهم کند، این زیرساخت شامل برق، آب، گاز و.. می‌باشد، اگر زیرساخت فراهم نباشد اساسا مجوز تولید نباید صادر شود.

لذا در قانون دیده شده اگر در این زیرساخت‌‌ها اختلالی ایجاد شود، باید خسارت آن پرداخت شود، اما دوستان در این مواقع شروع به تفسیر قانون می‌کنند، اما اگر همین قانون می‌گفت جیب بخش خصوصی را بزن، همین دوستان به خط می‌شدند و می‌گفتند دزدی حلال است، چون قانون گفته!

اما حالا که قانون گفته باید خسارت بخش خصوصی پرداخت شود، دوستان تاکید می‌کنند که ما نمی‌توانیم این مبلغ را پرداخت کنیم.

لذا دولت با ایجاد دوگانگی، هرجا که قانون به نفعش باشد دقیق اجرا می‌کند، اما جایی که به نفع مردم و بخش خصوصی باشد، اجرا نمی‌کند و به سراغ تفسیر قانون می‌رود.

 

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران در پایان و با تاکید بر اینکه ما همچنان در عصر قبل از کشاورزی باقی مانده‌ایم، بیان داشت:

اگر همین الان تولیدکننده یک ماه بیمه را پرداخت نکند، از خدمات تامین اجتماعی محروم می‌شود، یا اگر مالیات پرداخت نکند، تمام حساب‌هایش بسته و از کشور ممنوع‌الخروج می‌شود.

اما هیچ وزیری برای ایجاد این ناترازی‌ها و مشکلات در کشور ممنوع‌الخروج نشده، هیچوقت نیامند یک رئیس مجلس را ممنوع‌الخروج کنند.

بنده یه یاد دارم ۱۵ یا ۲ سال گذشته، زمانی که آقای حداد عادل رئیس مجلس بود، تثبیت قیمت‌ها را به عنوان هدیه نوروزی به ملت ایران هدیه داند، این چه هدیه‌ای بود که به ملت ایران دادین؟

چرا کسی جواب پس نمی‌دهد که چرا این هدیه جلوی افزایش قیمت‌ها را گرفت و هفت سال حداقل طول خواهد کشید تا دوباره به نقطه تراز برسیم. و کشور دچار رسوایی شد.

لذا مطمئناً اعلام می‌کنیم این بسته حمایتی از صنایع نمی‌تواند، کمک شایسته و بایسته‌ای به تولید کشور کند، کشور در آستانه فروپاشی تولید قرار دارد و کمتر صنعتی را در کشور می‌توانیم پیدا کنیم که سود بدهد.

لذا بنده بعید می‌دانم تا پنج سال آتی ناترازی‌ها حل بشود.

 

ویدیوی مشروح گفتگوی خبرنگار صنایع با فرشید شکر خدایی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران را در فایل ابتدای خبر ملاحظه نمایید.

 

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع