کد خبر:513435
پ
امیرحسین کاوه ویژه
امیرحسین کاوه فعال صنعتی کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صنایع:

بسته حمایتی صنایع با شأنیت تولیدکنندگان در تضاد است/ این اقدام دولت حمایت نیست، بلکه چگونگی جبران خسارت وارد شده به صنایع است که در بسیاری از موارد نیز عملیاتی نمی‌شود/ دولت باید مشکلات صنایع را ریشه‌ای و ساختاری حل کند + فیلم

فعال صنعتی کشور با اشاره به اینکه، طرح بسته حمایتی صنایع با شأنیت تولیدکنندگان در تضاد است، خاطرنشان کرد، این اقدام دولت، حمایت نیست بلکه چگونگی جبران خسارت وارد شده به صنایع است که در بسیاری از موارد نیز عملیاتی نمی‌شود.

 

*** بسته حمایتی صنایع 

 

به گزارش صنایع، براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح حمایت از صنایع، چهارشنبه هفته گذشته (۸ اسفندماه ۱۴۰۳) در دولت تصویب و به زودی ابلاغ خواهد شد.

آن طور که وزارت صمت اعلام کرده است، با اجرای این طرح، تسهیلات و پشتیبانی از صنایع و تولید در برابر آسیب‌های ناشی از ناترازی انرژی محقق می‌شود.

سوالی برای بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی مطرح می‌شود، میزان تاثیرگذار بودن این بسته در حمایت از تولید است، چرا که خسارات وارد شده به تولید و صنعت کشور، طی چند سال اخیر، بخش قابل توجهی از توان تولید را گرفته و مشکلات متعددی را برای تولیدکنندکان ایجاد کرده است.

از سوی دیگر به گفته فعالان صنعتی وجود برخی قوانین و بخشنامه‌های حمایتی در خصوص صنایع و عدم اجرای شایسته و بایسته آنها، نگرانی‌ها برای تاثیرگذار بودن این بسته را افزایش داده است.

در این خصوص خبرنگار صنایع در سلسله گفتگوهایی با کارشناسان و فعالان صنعتی به بررسی بایدها و نبایدهای بسته حمایتی صنایع و اینکه این بسته تا چه میزان می‌تواند خسارات گسترده وارد شده به تولید کشور را جبران کند، پرداخته است.

در یکی از این گفتگوها امیرحسین کاوه فعال صنعتی کشور به سوالات فوق پاسخ داده است که ادامه می‌توانید مشروح آن را ملاحظه نمایید.

 

 

بیشتر بخوانید:

دولت با ایجاد دوگانگی، هرجا که قانون به نفعش باشد دقیق اجرا می‌کند، اما جایی که به نفع مردم و بخش خصوصی باشد، اجرا نمی‌کند/ چرا هیچ مسئولی تاکنون به دلیل ترک قانون ممنوع‌الخروج نشده، اما فعال بخش خصوصی در تاخیر پرداخت بیمه و مالیات، بلافاصله با بستن حساب و ممنوع‌الخروجی روبرو می‌شود + فیلم

بسته حمایتی صنایع باید مطابق با ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار باشد/ بسته حمایتی صنایع باید واقعی و متناسب با خسارت‌های وارده به واحدهای تولیدی باشد + فیلم

بسته حمایت صنایع در دولت باید بر اساس ۱۲ روز تعطیلی واحدها در ماه، تصویب و ابلاغ شود/ نمی‌توانیم ۱۸ روز کار کنیم ولی ۳۰ روز مالیات، حق بیمه و سود بانکی پرداخت کنیم/ واحدهای تولیدی فقط بدهی و جریمه تولید میکنند/ با این شرایط، تعطیل کنیم و دولت بیمه بیکاری ۴۵ هزار نیروی کار شهرک صنعتی عباس آباد را پرداخت کند به نفع ما است + فیلم

 

 

*** بسته حمایتی دولت از صنایع؛ موثر یا تبلیغاتی؟

 

امیرحسین کاوه در این گفتگو و با اشاره به بسته حمایتی دولت از صنایع، اظهار داشت:

دولت گفته که به دلیل محدودیت‌هایی که در حوزه انرژی برای صنایع اعمال شده است، می‌خواهد بسته‌های حمایتی را برای صنایع در نظر بگیرد، اما این در شرایطی است که صنایع همواره مددکار کشور هستند یعنی رشد اقتصادی رشد صنعتی و به قول معروف پیشرفت کشور و بالندگی کشور در گرو پیشرفت صنایع است، در واقع صنایع حامی دولت و کشور هستند و چه بسا نیازی به حمایت‌هی این چنینی ندارد.

یک خیر کارآفرین که خودش به همه کمک می‌کند را که نمی‌شود که در رسانه اعلام کنیم، شمای کارآفرین چه نیازی دارید تا ما کمک کنیم، لذا این نوع بحث‌ها شاید خودش مقداری با شأنیت صنایع در تضاد باشد.

 

وی در ادامه و با اشاره به وظایف دولت نسبت به صنایع، بیان داشت:

دولت نسبت به صنعت وظایفی دارد و دولت‌ها می‌بایستی وظایف خود را انجام دهند، به عنوان مثال زمانی که یک صنعتگر می‌خواهد فعالیت خود را در شهرک صنعتی آغاز کند، باید برق، گاز، آب و تسهیلات بانکی در اختیارش قرار بگیرد تا برای ۱۰۰ نفر ۲۰۰ نفر یا حتی هزار نفر اشتغال ایجاد شود.

بنای صنعتگر در آغاز کار این است که سود کند، تسهیلاتی که دریافت کرده در زمان مقرر پرداخت کند و در زمان مقرر کالای تولید شده را تحویل دهد، اما زمانی که برق و گاز تولیدکننده قطع می‌شود، یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های اصلی تولیدکننده یعنی خوش‌قولی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

این نوع اتفاقات باعث بی اعتباری صنعتگر می‌شود، لذا وزارت صمت و وزارت اقتصاد در ابتدا باید در اطلاع رسانی‌هایی انجام می‌دهند، این نکته را ذکر کنند که صنایع ما سر قول خودشان هستند و در حال تولید و اشتغال آفرینی هستند، اما به دلیل بروز مشکلاتی نظیر قطعی برق و گاز و… نتوانستند حقوق کارگر به موقع پرداخت کنند و تاخیر در پرداخت اقساط بیمه، مالیات و تسهیلات بانکی به این دلیل است.

لذا مسئولین در ابتدا باید این مهم را در کشور تفهیم کنند.

 

فعال صنعتی کشور در پایان و با تاکید بر اینکه چنین اقداماتی این معنی را دارد که مسئولین حمایتی از صنایع نداشتند و صرفا می‌خواهد چگونگی نوع جبران خسارت‌ها مشخص کنند، بیان داشت:

در بسته‌های حمایتی دولت همواره عدم تطابق میزان خسارت‌های وارد شده با میزان جبران خسارات دیده می‌شود.

نکته دیگه‌ای که وجود دارد، بروکراسی اداری پیچیده و گسترده در کشور است که منجر می‌شود بسته‌ای که تصویب شده در یک مسیر طولانی و یک فرایند پیچیده قرار بگیره و حتی همان میزان جبران خسارت‌های تصویب شده هم عملیاتی نشود.

متاسفانه در کشور ما زمانی که موضوعی مطرح می‌شود دو ماه بعد از یادها می‌رود.

 

ویدیوی مشروح گفتگوی خبرنگار صنایع با امیرحسین کاوه فعال صنعتی کشور را در فایل ابتدای خبر ملاحظه نمایید.

 

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع