*** بسته حمایتی صنایع
به گزارش صنایع، هفته گذشته، طرح حمایت از صنایع که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین شده بود، در جلسه هیئت دولت به تصویب رسید و به زودی ابلاغ خواهد شد.
این طرح با هدف ارائه تسهیلات و پشتیبانی از واحدهای تولیدی در برابر چالشهای ناشی از ناترازی انرژی اجرا میشود.
با این حال، بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی نسبت به میزان تأثیرگذاری این بسته حمایتی بر روند تولید کشور ابراز تردید کردهاند.
در سالهای اخیر، خسارات گستردهای به بخش صنعت وارد شده که بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید را تحت تأثیر قرار داده و مشکلات متعددی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته است.
از سوی دیگر، برخی فعالان صنعتی معتقدند که وجود قوانین و بخشنامههای حمایتی بدون اجرای مؤثر و کارآمد، موجب افزایش نگرانیها درباره تحقق اهداف این بسته شده است.
از سوی دیگر فعالان صنعتی بسیاری نیز معتقدند این بسته پاسخگوی خسارتهای وارد شده نیست و هزینهها و ضررهای مالی تولیدکنندگان در این مدت بسیار فراتر است.
در این راستا، خبرنگار صنایع در سلسله گفتگو با کارشناسان و فعالان این حوزه، ابعاد مختلف بسته حمایتی صنایع، چالشهای اجرایی آن و میزان تأثیرگذاری آن در جبران خسارات وارده به تولید کشور را مورد بررسی قرار داده است.
در یکی از این گفتگوها داود نوده فراهانی عضو شهرک صنعتی شمس آباد به سوالات فوق پاسخ داده است که ادامه میتوانید مشروح آن را ملاحظه نمایید.
داود نوده فراهانی در ابتدای این گفتگو با بیان اینکه شرکتهای آسیب دیده در کشور به گروههای مختلفی تقسیم میشوند، اظهار داشت:
با توجه به شرایط کشور، برخی از شرکتها تولیدی نداشتند، کارخانجات سنگ عدم النفع تولید داشتند، برخی از شرکتها خسارتهای جدی دیدند و تا مرز نابودی پیش رفتند مثل واحدهای دارویی و برخی نیز امکان تنظیم زمان تولید خود با مشکلات و خاموشیها را داشتند، لذا تفکیک این گروهها در بستههای کمکی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید توسط تیمهای تخصصی و با مشورت با تولیدکنندان صورت بگیرد.
وی در ادامه، تصریح کرد:
در تمام طول سالهایی که در کشور تحریم داشتیم، این صنایع کوچک بودند که توانستند تاثیر تحریمها را کاهش دهند، لذا باید در بستههایی که تدوین میشود به این نکات توجه ویژهای شود.
عضو شهرک صنعتی شمس آباد با بیان اینکه مشکلات صنایع کوچک با چنین اقداماتی رفع نخواهد شد، بیان داشت:
مشکل اصلی صنایع کشور ناترازیهایی است که کماکان ادامه دارد، لذا باید این بستهها باید به نوعی تدوین شوند که واحدهایی که به سمت تولید برق به هر میزانی که و با هر امکاناتی که میتوانند حرکت کنند، این اقدام جایگزین مالیات آنها شود.
ویدیوی مشروح گفتگوی خبرنگار صنایع با داود نوده فراهانی عضو شهرک صنعتی شمس آباد را در فایل ابتدای خبر ملاحظه نمایید.
انتهای پیام///