کد خبر:511890
پ
محسن زنگنه ویژه مجلس
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم پاسخ داد

دلیل رد مصوبه دولت درباره محاسبه کاهش یارانه گازوئیل معادن از سوی مجلس چه بود؟

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در خصوص دلایل رد مصوبه دولت درباره محاسبه کاهش یارانه گازوئیل معادن از سوی رئیس مجلس توضیحاتی ارائه داد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در خصوص دلایل رد مصوبه دولت درباره محاسبه کاهش یارانه گازوئیل معادن از سوی رئیس مجلس توضیحاتی ارائه داد.

 

*** دلیل رد مصوبه دولت درباره محاسبه کاهش یارانه گازوئیل معادن

 

به گزارش صنایع، اخیرا هیات وزیران مصوبه ای درباره مبنای محاسبه کاهش یارانه گازوئیل در معادن و صنایع بالادستی نفت و گاز داشته که این مصوبه به موجب اعلام نظر مقدماتی «هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت و با مجلس» مغایر با برنامه هفتم پیشرفت دانسته و از سوی این هیات رد شد.

این مصوبه به استناد آیین‌نامه اجرایی بند پ ماده ۱۴ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده بود و هدف آن تغییر مبنای محاسبه کاهش یارانه نفت‌گاز (گازوئیل) از قیمت سال پایه ۱۴۰۲ به قیمت خرید از پالایشگاه بود.در حالی دولت به دنبال تغییراتی در این مصوبه بود که قانون برنامه هفتم توسعه برای روش محاسبه یارانه مذکور تدابیری دیگری اندیشیده بود.از این رو و براساس بند پ ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت موظف است از طریق شرکت‌های تابعه وزارت نفت، نسبت به کاهش یارانه گازوئیل در معادن عمده و صنایع بالادستی نفت و گاز اقدام کند. این کاهش باید به‌گونه‌ای باشد که یارانه تخصیص‌یافته در مراحل تولید و فروش، نسبت به سال پایه ۱۴۰۲ در سال آغاز اجرای برنامه ۱۰ درصد و تا انتهای برنامه حداقل به ۵۰ درصد کاهش یابد.

با این حال محمد باقرقالیباف،رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در نامه ای به رئیس جمهور براساس نظر هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین تأکید کرد که طبق بند پ ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت، دولت موظف است یارانه گازوئیل را بر اساس قیمت سال پایه ۱۴۰۲ محاسبه کند به همین دلیل، ماده ۲ مصوبه هیات وزیران که مبنای محاسبه را به قیمت خرید از پالایشگاه تغییر داده است، مغایر با قانون است.

 

 

*** سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم/ دلایل رد مصوبه مذکور از سوی رئیس مجلس

 

محسن زنگنه در توضیح دلایل رد مصوبه مذکور از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی، بیان داشت:

ما در بند پ تبصره ۱۴ برنامه هفتم توسعه به دنبال کاهش یارانه گازوئیل در معادن عمده و صنایع بالادستی نفت و گاز بوده ایم و تاکید داشتیم که این یارانه نسبت به سال پایه، یعنی سال ۱۴۰۲ از سال اول برنامه ، هر سال ده درصد کاهش یابد.

به عنوان مثال اگر قرار است ما در هر لیتر ۴۰ هزار تومان یارانه بدهیم، سال اول برنامه ده درصد آن یعنی ۴ هزار تومان آن کاهش می یابد و در پایان برنامه و پس از ۵ سال، میزان ۴۰ هزارتومان یارانه به ۲۰ هزار تومان می رسد.

 

وی در ادامه، افزود:

با این حال دولت در مصوبه خود تغییری در مبنای محاسبه کاهش یارانه نفت‌گاز (گازوئیل) از قیمت سال پایه ۱۴۰۲ به قیمت خرید از پالایشگاه داشته است که این هم مغایر با برنامه هفتم توسعه بوده و هم به اصطلاح حوزه معادن را با چالش جدی روبرو می کرد.

 

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در پایان و با بیان اینکه لغو این مصوبه از سوی مجلس، امری صحیحی بوده است، بیان کرد:

با تغییراتی که دولت قصدداشت در آئین نامه اجرایی این بند انجام دهد،حتما قیمت مواد معدنی به صورت وحشتناکی افزایش می یافت و آثار تورم وحشتناکی در کشور ایجاد می کرد.از این رو این مصوبه از سوی مجلس رد شد.

 

شایان ذکر است؛ در این قانون، معادن عمده به معادنی اطلاق می‌شود که مصرف نفت‌گاز آنها بیش از پنج میلیون لیتر در سال باشد. بنابراین تغییر مبنای محاسبه از قیمت سال پایه به قیمت پالایشگاه می‌توانست تأثیرات قابل توجهی بر هزینه‌های تولید و قیمت تمام‌شده محصولات در این معادن و صنایع داشته باشد.

 

 

انتهای پیام///