کد خبر:508319
پ
زیبا یزدانی ویژه
دبیر انجمن سنگ ایران:

حقوق دولتی در سال‌های اخیر در حال تبدیل از بحران به فاجعه است/ شرایط هر معدن باید ملاک تعیین حقوق دولتی باشد

دبیر انجمن سنگ ایران با بیان اینکه حقوق دولتی در سال‌های اخیر در حال تبدیل از بحران به فاجعه است، تاکید کرد شرایط هر معدن باید ملاک تعیین حقوق دولتی باشد.

دبیر انجمن سنگ ایران با بیان اینکه حقوق دولتی در سال‌های اخیر در حال تبدیل از بحران به فاجعه است، تاکید کرد شرایط هر معدن باید ملاک تعیین حقوق دولتی باشد.

 

*** هزارتوی حقوق دولتی معدن

 

به گزارش صنایع، زیبا یزدانی با اشاره به اینکه حقوق دولتی در سال‌های اخیر در حال تبدیل از بحران به فاجعه است، اظهار داشت:

معادن سنگ‌های ساختمانی معادن کوچک مقیاس هستند که در اشتغال نقش مهمی دارند، اما حقوق دولتی بدون در نظر گرفتن ویژگی و تفاوت بسیار زیاد معادن به ویژه معادن سنگ ساختمانی با بقیه معادن، تعیین می‌شود.

باید بر حسب هر معدن حقوق دولتی تعیین شود تا با ایجاد بحران‌ها برای بهره بردار، معادن سنگ‌های ساختمانی تعطیل نشود.

 

دبیر انجمن سنگ ایران با بیان اینکه نکته مهم در حقوق دولتی ارتباط آن با تخصیص سوخت معادن است گفت:

تا حقوق دولتی پرداخت نشود سوخت در آن ماه به معدن اختصاص نمی‌یابد، و قتی هم سوخت نباشد معدن نمی‌تواند فعال باشد.

بحرانی که اخیرا معدنکاران با آن مواجه شده‌اند تقسیط نشدن حقوق دولتی است با وجود وعده‌های متولیان معدنی برای تقسیط حقوق دولتی، اما صمت‌های استانی می‌گویند این حقوق باید به صورت نقدی پرداخت شود.

 

وی درباره هزینه کردِ حقوقِ دولتی برای توسعه معادن، بیان داشت:

در قانون، محل هزینه کردِ حقوق دولتی کاملا مشخص است به ططور نمونه درصدی از آن باید صرف زیرساخت و احیاء منطقه پیرامونی معدن شود که نمی‌شود و این، هشداری برای درگیر شده معدن با بحران است.

هزار و ۸۰۰ پروانه بهره برداری در حوزه‌های سنگ ساختمانی و تزیینی صادر شده که از این تعداد ۸۵۰ معدن فعال و بقیه غیر فعال هستند.

 

دبیر انجمن سنگ ایران با بیان اینکه در حوزه سنگ‌های ساختمانی و تزئینی بیشترِ معادن غیر فعال هستند، اظهار داشت:

با توجه به اینکه کشور در حوزه سنگ‌های ساختمانی و تزیینی و در ذخایر سنگ‌های تزیینی از لحاظ تنوع رنگ در جهان بی نظیر است، اما در صادراتِ این محصول، سهم بسیار کمی یعنی کمتر از نیم درصد بازار جهانی را در اختیار داریم.

 

 

انتهای پیام///