اخبار برگزیده

کد خبر:506583
پ
معدن ویژه
رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر:

۳ چالش بزرگ سد راه رشد ۱۳ درصدی بخش معدن/ نداشتن یکپارچگی سامانه‌های علوم زمین تبدیل به ضعف بزرگی در بخش معدن شده است

رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن تشریح ۳ چالش بزرگ سد راه رشد ۱۳ درصدی بخش معدن معتقد است، نداشتن یکپارچگی سامانه‌های علوم زمین تبدیل به ضعف بزرگی در بخش معدن شده است.

رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن تشریح ۳ چالش بزرگ سد راه رشد ۱۳ درصدی بخش معدن معتقد است، نداشتن یکپارچگی سامانه‌های علوم زمین تبدیل به ضعف بزرگی در بخش معدن شده است.

 

*** چالش‌های پیش‌رو بر سر رشد ۱۳ درصدی بخش معدن

 

به گزارش صنایع، حامد ملا داودی با بیان اینکه عمق کم اکتشافات و در دسترس نبودن زمین و نبود سامانه یکپارچه علوم زمین چالش‌هایی هستند که بخش معدن با آنها مواجه است و برای رفع آنها نیاز به حمایت مالی دولتی است، اظهار داشت:

امروزه محصولات و صنایع معدنی علاوه بر تامین نیاز‌های صنایع داخلی، نقش عمده‌ای در صادرات غیر نفتی کشور نیز ایفا می‌کند و پیش بینی رشد ۱۳ درصدی معادن در قانون برنامه هفتم توسعه نشان می‌دهد بخش معدن در مقایسه با بخش‌های دیگر اقتصاد نقش مهم‌تری خواهد داشت که این نشان دهنده افق روشن‌تر معدن به ویژه با شعار راهبردی «معدن به جای نفت» است.

 

وی در ادامه، افزود:

مطالعات معدن کاری در دنیا بر عهده دولت‌ها ست، اما سهم مطالعات در کشور ما که باید از حقوق دولتی تامین شود داده نمی‌شود که این امر باعث تضعیف سازمان زمین شناسی کشور شده است.

 

*** نداشتن یکپارچگی سامانه‌های علوم زمین 

 

به گزارش صنایع، رئیس دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان، نداشتن یکپارچگی سامانه‌های علوم زمین را از دیگر چالش‌های این حوزه نام برد و یادآور شد:

در کشور سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف از وزارت نفت تا سازمان‌های بزرگ و کوچک در بخش دولتی، خصولتی و خصوصی در اکتشاف مشغول هستند ولی هنوز سامانه‌ای که بتواند اطلاعات را به صورت یکپارچه گردآوری کند و در اختیار متقاضیان قرار دهد، نداریم که ضعف دیگر ما در این حوزه به شمار می‌رود.

یکی دیگر از مشکلات معدن کاری کشور، دسترسی به زمین برای انجام مطالعات اکتشافی است که برای آن باید علاوه بر سازمان‌های محیط زیست، منابع طبیعی، انرژی اتمی و سایر بخش‌ها استعلام گرفته شود که این کار را مشکل کرده است.

 

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع