کد خبر:498993
پ
ایهود باراک
نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در گفتگو با گاردین:

اسرائیل نیاز مبرم و حتی الزامی برای پاسخگویی به حمله موشکی ایران دارد/ احتمال حمله هوایی گسترده اسرائیل به صنعت نفت و یک هدف مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران

نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه اسرائیل نیاز مبرم و حتی الزامی برای پاسخگویی به حمله موشکی ایران دارد از احتمال حمله هوایی گسترده رژیم متبوعش به صنعت نفت یا هدف مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، خبر داد که به نظر او اقدامی بی‌فایده است.

نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه اسرائیل نیاز مبرم و حتی الزامی برای پاسخگویی به حمله موشکی ایران دارد از احتمال حمله هوایی گسترده رژیم متبوعش به صنعت نفت یا هدف مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، خبر داد که به نظر او اقدامی بی‌فایده است.

 

*** واکنش نخست‌وزیر پیشین اسرائیل به وقایع اخیر منطقه

 

به گزارش صنایع به نقل از سروش، ایهود باراک در مصاحبه‌ای با روزنامه گاردین، اعلام کرد:

احتمال دارد اسرائیل یک حمله هوایی گسترده به صنعت نفت ایران انجام دهد و احتمالاً حمله‌ای نمادین به یک هدف نظامی مرتبط با برنامه هسته‌ای این کشور صورت گیرد.

اسرائیل حتماً به حمله ایران که روز سه‌شنبه با بیش از ۱۸۰ موشک بالستیک انجام شد، پاسخ نظامی خواهد داد.

بیشتر این موشک‌ها رهگیری شدند، اما برخی در مناطق پرجمعیت و پایگاه‌های نظامی اسرائیل فرود آمدند.

اسرائیل نیاز مبرم و حتی الزامی برای پاسخگویی دارد. من فکر نمی‌کنم هیچ کشور مستقلی در جهان بتواند از پاسخ دادن به چنین حمله‌ای خودداری کند.

 

وی همچنین افزود:

مدل این پاسخ ممکن است مشابه حملات هوایی اسرائیل به تأسیسات نفتی و نیروگاه‌های تحت کنترل حوثی‌ها در بندر الحدیده یمن باشد که در واکنش به حمله موشکی حوثی‌ها به فرودگاه بین‌المللی تل‌آویو انجام شد.

ممکن است شاهد حمله‌ای گسترده باشیم که حتی بیش از یک بار تکرار شود.

در واشنگتن درباره احتمال حمله اسرائیل به بخش نفت ایران بحث‌هایی صورت گرفته است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد و نگفت که آیا ایالات متحده از چنین حمله‌ای حمایت خواهد کرد یا خیر.

 

باراک با اشاره به اینکه برخی در اسرائیل پیشنهاد کرده‌اند که به تلافی حمله ایران، تأسیسات هسته‌ای این کشور بمباران شود، معتقد است:

چنین حمله‌ای تأثیر زیادی بر برنامه هسته‌ای ایران نخواهد داشت.

ایران اکنون یک کشور «آستانه‌ای» هسته‌ای است و بمباران نمی‌تواند این برنامه را به طور قابل توجهی عقب بیندازد.

در سال ۲۰۱۵، توافق هسته‌ای چندجانبه‌ای با ایران منعقد شد که براساس آن تهران محدودیت‌های سختگیرانه‌ای را بر غنی‌سازی اورانیوم و دیگر جنبه‌های برنامه خود پذیرفت و در ازای آن تحریم‌ها کاهش یافت.

اما این توافق پس از خروج ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ فروپاشید.

اکنون ایران ذخایر اورانیوم غنی‌شده‌ای دارد که ۳۰ برابر بیشتر از حد تعیین‌شده در سال ۲۰۱۵ است و اورانیوم را تا ۶۰ درصد غنی می‌کند که نزدیک به سطح تسلیحاتی ۹۰ درصد است.

 

نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در پایان گفت:

فشارهایی در دولت نتانیاهو وجود دارد که حداقل یک حمله نمادین به برنامه هسته‌ای ایران صورت گیرد، اما وی این اقدامات را بی‌فایده می‌داند و باور دارد که یک پاسخ نظامی گسترده اسرائیل به حمله اخیر ایران اجتناب‌ناپذیر است.

 

 

انتهای پیام///

منبع
سروش

ایران سرور