وزیر صنعت، معدن و تجارت، در نخستین سفر استانی خود و به منظور بازدید از ظرفیتهای صنعتی، معدنی و تجاری سیستان و بلوچستان، به استان سفر کرد.
*** سفر وزیر صمت به سیستان و بلوچستان
به گزارش صنایع، سیدمحمد اتابک صبح چهارشنبه ۱۴ شهریورماه در نخستین سفر استانی خود، بهمنظور بازدید از طرحهای صنعتی، معدنی و تجاری در سفری دو روزه، به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد.
*** دیدار وزیر صمت با فعالان اقتصادی جنوب استان در بندر چابهار/ ۱۸:۳۰/ ۱۵ شهریور
وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با فعالان اقتصادی جنوب استان در بندر چابهار با اشاره به اینکه عزم بلند دولت چهاردم برای آبادانی چابهار دو چندان شده، گفت:
از اشتغالزایی تمام فعالان اقتصادی تشکر میکنم اما باید تاکید کنم که تمام مسائل را باهم و در کنار هم حل خواهیم کرد.
تولید همراه با مزیتهای مختلف بوده و نیاز است حامی تولید باشیم و نگاه ما به تولید استراتژیک و کمیتههای راهبردی باید فعال باشند.
اتابک در ادامه، تصریح کرد:
رویکرد ما این هست که توجه ویژه به بخش خصوصی داشته باشیم و فعالان اقتصادی که آمادگی فعالیت در این حوزه را دارند، رزومه تجاری خود را به اداره کل صمت برای رونق تجارت یا بازارهای کشورها تحویل داده تا بررسی اولیه انجام و این حوزه فعالتر از قبل باشد.
استان سیستان و بلوچستان در صنعت، معدن و تجارت در میانگین کشوری جایگاه قابل قبولی دارد اما در حوزه معدن باید زنجیره کامل آن مدیریت و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب، کارگاههای تولیدی شده اما نیازمند بازنگری و تسریع خیلی از موارد بوده، یادآور شد:
در این امر همکارانم در وزارت صمت را در برهههای مختلف برای بازدید ومیزان پیشرفت خواهم فرستاد.
استفاده از قومیتها در پستهای کاربردی وزارت صمت، در برنامه کاریمان وجود دارد.
*** بازدید وزیر صمت از خط ریسندگی کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر/ ۱۶:۳۰/ ۱۵ شهریور
سیدمحمد اتابک به همراه استاندار سیستان و بلوچستان و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی از روند اجرای کارخانه فراگیر بافت بلوچ (شرکت گسترش صنایع بلوچ) بازدید کرد.
کارخانه بافت بلوچ استعداد ویژه صنعت نساجی در سیستان و بلوچستان است که با هدف ایجاد اشتغال و تامین نیاز بازار منطقه ایجاد شد.
این کارخانه پس از پشت سر گذاشتن مشکلات و توجه ویژه رهبر معظم انقلاب و دولت، اکنون با فعال شدن مجدد بخش های مختلف، توانسته برای حدود ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند.
*** بازدید وزیر صمت از مجتمع فولاد مَکُّران/ ۱۴:۳۰/ ۱۵ شهریور
وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه استاندار و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسوولان استانی از مجتمع فولاد مَکُّران بازدید کرد.
مجتمع فولاد مَکُّران در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار در منطقه آزاد چابهار در حال ساخت است که توسعه اقتصادی و رونق اشتغال را با بهره برداری از آن شاهد خواهیم بود.
ظرفیت سالانه مجتمع فولاد مَکُّران پنج میلیون تن گندله آهن، سه میلیون و ۲۰۰ تن آهن اسفنجی به شکل بریکت به روش گرم، ۱.۵ میلیون تن ورق نورد گرم فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی با ضخامت، ۱.۵ میلیون تن اسلب فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی و ۱.۵ میلیون تن بلیت فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی است.
*** بازدید وزیر صمت از معدن طلای تفتان/ ۱۱:۳۰/ ۱۵ شهریور
اتابک در حاشیه بازدید از کارخانه فراوری طلای تفتان اظهار کرد:
سیستان و بلوچستان مزیتهای اقتصادی زیادی دارد، در حوزه تجارت با ۲ کشور پرجمعیت هممرز است.
سیستان و بلوچستان در بخش معدن ظرفیت خوبی دارد، تمامی عناصر در استان موجود است؛ اگر سرمایهگذاری بخش معدن را افزایش دهیم و از سرمایهگذاران حمایت صورت گیرد، به پاس پشتوانه مسئولان و نمایندگان استان از اقدامات انجام شده، فاصله استان با میانگین کشور کمخواهد شد.
*** بازدید وزیر صمت از خط انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان/ ۰۹:۰۰/ ۱۵ شهریور
وزیر صمت، به همراه استاندار و نمایندگان مردم شهرستانهای خاش و ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی از روند اجرای پروژه خط انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان بازدید کرد.
شرکت تأمین آب صنایع و معادن (ایمواسکو) با هدف تامین آب مورد نیاز صنایع و معادن استانهای شرقی کشور با حمایت وزارت صمت و با مشارکت صنایع معدنی بزرگ کشور طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را از مهر ماه سال ۱۴۰۰ بر عهده گرفت.
این طرح که در فاز های مختلفی در حال اجراست شامل احداث سامانه آبگیری، اجرای تاسیسات نمک زدایی، ساخت سامانه انتقال آب، ساخت سامانه تولید و انتقال انرژی است.
سرمایه گذاری انجام شده در کل این طرح ۱۲۹ همت است که از این میزان ۵۸.۵ همت برای سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده و تا کنون برای سه هزار و ۵۳۰ نفر شغل ایجاد شده است.
*** حضور وزیر صمت در جمع فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان/ ۱۸:۳۰/ ۱۴ شهریور
سیدمحمد اتابک شامگاه چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان اظهار کرد:
این استان مزیتهای بسیار زیادی دارد، با ۲ کشور پرجمعیت هممرز است، رنگین کمان معادن را دارد.
معادن یک حالت اشتغال دارد، اما ارزش افزوده را بررسی میکنیم که چه مقدار اشتغال ایجاد کرده، بنابراین باید زنجیره تولید معادن را تکمیل کنیم زیرا صادرات و فروش مواد خام، ارزش افزوده را ارتقا نمیدهد.
تعاونیها در قانون برنامه هفتم توسعه برای مردمی کردن فعالیت مردمی صراحت دارند، در حوزه معدن امکان مشارکت بهصورت تعاونی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برخی پهنههای معدنی در سیستان و بلوچستان فعال نیست باید پهنههای غیر فعال و قابل واگذاری به تعاونیها واگذار شود، ادامه داد:
در روند توسعه استانها به غیر وجود اهالی آن استانها در بدنه دولت، باید سرمایه گذار جذب و از صنایع و سرمایهگذاران حمایت کرد.
سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت نسبت به کشور عقب است، پروژههای نیمه تمام صنعتی با سرعت پایین جلو میرود، از طرفی دولت امکان تامین مالی همه پروژهها را ندارد، باید پروژههای بالای ۶۰ درصد را دنبال و با سرمایهگذاری آنها را تکمیل کنیم.
تکمیل طرح کارخانه لاستیک آریا تایر هامون را متعهد شدیم، طرح معدن مس جانجا سرمایه کمی نمیخواهد؛ در خصوص ۴۵۰ میلیون یورو صحبت میکنیم، همزمان با ساخت معدن وظیفه داریم که جوانان سیستان و بلوچستان را برای مدیریت کارخانه تربیت کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به قطعی برق صنایع تصریح کرد:
وزارت نیرو در هیچ استانی زیر بار اعلام زمان قطعی برق نرفته، آنقدر دیسپاچینگ نیروگاه تحت فشار است که گاه قطعی برق قابل پیش بینی نیست.
صنایع بزرگ را باید از شبکه برق خارج کنیم، مس جانجا نمیتواند دوباره از شبکه برق استان استفاده کند و باید حتما نیروگاه خودش را ایجاد کند؛ اگر به فکر تامین برق نباشیم در حوزه فولاد بیشتر ضربه میخوریم.
اتابک با اشاره به اینکه باید شرایط برای رونق بازارچه های مرزی فراهم شود، بیان کرد:
سامانه تجارت در حال تکمیل است و تا حدود ۲ ماه دیگر مشکلات حل و بسیاری از مشکلات ثبت سفارشها مرتفع خواهد شد.
مساله تعهد ارزی مربوط به بانک مرکزی است، ما به بانک مرکزی پیشنهاد میدهیم، نگاه بانک مرکزی حل مشکل بوده، امیدوارم بتوانیم مشکل رفع تعهد ارزی را حل کنیم.
وزیر صمت با اشاره به صنایع دریایی و ظرفیت سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت:
در دوره های قبل سرمایه گذاری روی صنایع دریایی نشده و به همین خاطر کشتی های عادی و کوچک که قابلیت تولید داخل را دارند، به علت عدم سرمایهگذاری، از خارج کشور تامین می شود.
وی با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان تصریح کرد:
وقتی که لوله انتقال آب از میان استان ها عبور می کند حتما باید انتفاع خودش را حفظ کند، اگر میخواهیم برای صنعت آب تامین کنیم، باید رضای مردم را در نظر بگیریم.
باید شرایطی را ایجاد کنیم که سیستان و بلوچستان را به میانگین کشوری نزدیک کنیم.
*** بازدید وزیر صمت از از معدن مس جانجا در شهرستان نیمروز/ ۱۴:۳۰/ ۱۴ شهریور
اتابک از معدن مس جانجا در شهرستان نیمروز بازدید کرد که در این بازدید میدانی استاندار، نمایندگان مردم زابل در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل صمت استان و شماری از مسوولان وی را همراهی کردند.
وی، در حاشیه بازدید از معدن مس جانجا شهرستان نیمروز در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه سیستان و بلوچستان با وجود تمام مزیتها، در برخی شاخصها از میانگین کشور پایینتر است، اظهار کرد:
امیدواریم بتوانیم از مزیت همجواری با دو کشور پرجمعیت استان یعنی پاکستان و افغانستان بهره برده و وضعیت تجارت استان را ارتقا دهیم.
*** بازدید وزیر صمت از مجموعه آب شیرین کن «شهدای خدمت» زاهدان/ ۱۱:۳۰/ ۱۴ شهریور
وزیر صنعت، معدن و تجارت،در بخشی از برنامههای سفر به استان سیستان و بلوچستان، بههمراه «مهدی کرمی» استاندار، نمایندگان مردم شریف حوزه سیستان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی از مجموعه آب شیرین کن «شهدای خدمت» در محل سه راهی دشتک زاهدان بازدید بهعمل آورد.
در جریان این بازدید، مسئولان این پروژه در خصوص آخرین وضعیت اقدامات صورت گرفته و برنامههای اجرایی آینده آن، گزارشی را به وزیر صمت ارائه کردند.
*** بازدید وزیر صمت از کارخانه لاستیک آریا تایر هامون/ ۱۰:۴۵/ ۱۴ شهریور
اتابک در حاشیه بازدید از محل احداث کارخانه لاستیک آریا تایر هامون واقع در شهرک صنعتی رامشار در خصوص افزایش سرمایه اظهار کرد:
زمانی که شرکا را داخلی (از وزارت صمت) گذاشتید، خود شرکا افزایش سرمایه را تصویب کنند.
وی با اشاره به اینکه کارخانه هنوز ساخته نشده، افزود:
تولید لاستیک در حوزه ای که بازار دارد، انجام شود سپس خط تولید لاستیک معدنی را در فاز توسعه کارخانه ایجاد کنید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه تولید لاستیک اتوبوسی پر تیراژ است و می توانید انجام دهید، تاکید کرد:
این کارخانه باید تعیین تکلیف شود و باید زمان این مهم را نهایی کنیم؛ تیراژی تولید شود که بازار دارد.
اتابک با بیان اینکه کارخانههای بزرگتر در کشور ایجاد شدند و این کارخانه هم تکمیل میشود، گفت:
واحد تولیدی آریا تایر هامون در صورت بهره برداری با سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و با اشتغال ۶۷۰ نفر نیروی انسانی بهصورت مستقیم سالانه ۵۰ هزار تن انواع تایر ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین تولید خواهد کرد.
*** بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از پایانه و بازارچه مرزی میلک/ ۱۰:۰۰/ ۱۴ شهریور
وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه استاندار، نمایندگان مردم منطقه سیستان در مجلس شورای اسلامی و مسوولان استانی و شهرستانی از پایانه مرزی میلک، پل ابریشم و بازارچه مرزی بازدید کرد.
بازارچه مرزی میلک مهمترین گذرگاه تجاری کشورمان محسوب میشود که به طور مستقیم کالاهای بارگیری شده از بندر چابهار و چند کشور خارجی دیگر از طریق این بازارچه به افغانستان صادر میشود.
وجود بازارچه مرزی میلک در شمال سیستان و بلوچستان علاوهبر ایجاد اشتغال باعث شده تا شغل های گوناگونی به دلیل حضور رانندگان خارجی و ایرانی در این مکان بوجود آید که همین مساله سبب شده تا افراد غیر بومی هم جهت ایجاد سرمایه گذاری به منطقه وارد شوند.
بازید از مرز میلک، شهرک صنعتی رامشار، معدن مس جانجا و آب شیرینکن حرمک از برنامههای امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت در شمال سیستان و بلوچستان است.
قرار است سیدمحمد اتابک روز پنجشنبه به سمت جنوب سیستان و بلوچستان حرکت و در مسیر از طلای تفتان، کارخانه بافت بلوچ، تاسیسات شیرین سازی آب گیشاب در چابهار بازدید کند، که در نهایت نشست با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران منطقه آزاد چابهار اتمام دومین روز حضور اتابک در سیستان و بلوچستان خواهد بود.
همچنین نشست با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان در زاهدان، بازدید از پروژه فولاد مکران چابهار در صبح روز جمعه پایان بخش سفر سه روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به این استان خواهد بود.
*** ورود وزیر صمت به فرودگاه زابل/ ۰۹:۳۰/ ۱۴ شهریور
سید محمد اتابک در بدو ورود به فرودگاه زابل، پس از استقبال استاندار، نمایندگان مردم شریف سیستان و مسئولان استانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد:
امروز در خدمت مردم سیستان و بلوچستان بوده و بههمراه نمایندگان و مسئولان بازدیدی از کل استان بهویژه مسائل اقتصادی استان پهناور سیستان و بلوچستان خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه امیدوارم بتوانم با تجار، صنعتگران، معدن کاران و فعالان اقتصادی جلسات خوب و مفیدی داشته باشم، اظهار کرد:
از معادن استان بازدید خواهم کرد، اراده داریم برای فعال کردن معادن استان و صنعت گران گام های مهمی برداریم.
وزیر صمت در ادامه خاطرنشان کرد:
برای ایجاد ارزش افزوده از این ظرفیت بهره خواهیم برد.
برای سرمایهگذاری در طرحهای آبخیزداری به منظور تامین منابع آب صنایع و معادن باید بازدیدی از شرایط منطقه و طرحها داشته باشیم تا میزان احتمال تزریق منابع مالی را بررسی و تصمیمگیری کنیم.
انتهای پیام///