سرپرست کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با بیان اینکه ارزش پرتفوی سهام عدالت به ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسید، از عدم واگذاری سود سهامداران عدالت از سوی برخی شرکتهای سرمایهپذیر خبر داد.
*** آخرین وضعیت ارزش پرتفوی سهام عدالت
به گزارش صنایع، محمد خزائی کوهپر در خصوص آخرین وضعیت ارزش پرتفوی سهام عدالت، اظهار داشت:
ارزش روز پرتفو (ترکیب سبد سهام) سهام عدالت در حال حاضر به بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسید که با این پرتفو میتوان پروژههای بزرگی در استانها اجرا کرد و زمینه توسعه استانی را فراهم کرد.
وی در مورد زمان بازگشایی نمادهای معاملاتی سهام عدالت، گفت:
اختیار بازگشایی نمادها با شورای عالی بورس است، با وجود این که تاکید سیاستهای کلی مقام معظم رهبری بر واگذاری مدیریت و مالکیت سهام عدالت به مردم است، اما همچنان اختیار مدیریت سهام عدالت و بازگشایی نمادهای معاملاتی با شورای عالی بورس است.
طبق قانون، باید اختیار مدیریت سهام عدالت به کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت برگردد.
با تغییر دولت و قولی که وزیر اقتصاد برای واگذاری امور به مردم داده است، باید اختیارات کانون شرکتهای سهام عدالت به سهامداران عدالت و کانون برگردد.
خزائی کوهپر در مورد معرفی نمایندگان سهام عدالت در هیات مدیره شرکتهای سرمایهپذیر و مجامع عمومی این شرکتها، بیان داشت:
اعضای مورد تائید شورای عالی بورس بعد از تائید سازمان بورس و استعلام حراست و گزینش و مصاحبه، در هیات مدیرهها و نیز مجامع شرکتهای سرمایهپذیر حضور مییابند.
وی در مورد معرفی نمایندگانی از شرکتهای دولتی برای هیات مدیره شرکتهای سرمایهپذیر، گفت:
هر مجموعهای میتواند گزینه پیشنهادی خود را به کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت معرفی کند،اما در نهایت خود کانون نمایندگان را به شرکتهای سرمایهگذاری معرفی میکند.
عضو هیات مدیره کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در مورد جریمه تعدادی از نمایندگان معرفی شده شرکت پالایش و پخش برای هیات مدیره پالایشگاه تهران، افزود:
عدهای افراد توسط معاون وزیر سابق نفت به عنوان نماینده دولت در هیات مدیره شرکت پالایش نفت تهران معرفی شده بودند که شرکت سرمایهپذیر نماینده کانون شرکتهای سرمایهپذیر را نپذیرفته بود و سپس تنها شرکتی که از فرمان مقام معظم رهبری تبعیت نکرد، پالایش نفت تهران بود، لذا از طریق مراجع قضایی پیگیری شد و افراد علاوه بر جریمه نقدی، حکم انفصال از خدمات دریافت کردند.
در حال حاضر نمایندگان سهام عدالت در ۴۹ شرکت سرمایه پذیر سهام عدالت حضور دارند و به اعمال رای و نظر می پردازند. در مجامع عمومی عادی و فوق العاده سالانه شرکتها حضور مییابند و اعمال رای میکنند.
وی در مورد برگزاری مجامع عمومی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت گفت:
تا کنون مجامع عمومی ۶ استان برگزار شده و تا آخر سال مجامع عمومی بقیه شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت برگزار میشود.
خزائی در مورد بازگشایی نمادهای معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت، بیان داشت:
اختیار بازگشایی نمادهای معاملاتی با شورای عالی بورس است و برای پرهیز از اختلاف قیمت شرکتهای سهام عدالت،باید مجامع همه شرکتها برگزار شود و همگی با هم باز شوند، چون ارزش همه سهام تقریبا یکسان است و نباید با تفاوت زمان بازگشایی نماد، اختلاف نرخ بین سهام و سود متعلقه به سهام بوجود آید.
وی با بیان این که سهام عدالت از اول تا کنون دست دولت بوده است، گفت:
باید مدیریت و مالکیت سهام عدالت به مردم واگذار شود.
*** عدم واگذاری سود سهامداران عدالت از سوی برخی شرکتهای سرمایهپذیر
به گزارش صنایع، سرپرست کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در پایان و در مورد عدم واگذاری سود سهامداران عدالت از سوی برخی شرکتهای سرمایهپذیر نیز بیان داشت:
برخی شرکتها مانند مپنا و فارس یک بخش از سود را واریز کردند و بخشی را واریز نکردند، فقط شرکت مخابرات ایران سود سهامداران عدالت را واریز نکرده است که از طریق سازمان خصوصی سازی اقدام قضایی علیه این شرکت انجام شده و در جریان رسیدگی قرار دارد.
سود شرکتهای سرمایهپذیر باید تجمیع شود و از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه به حساب سهامداران عدالت واریز شود که تا کنون سودهای سهامداران واریز شده است.
نمایندگان سهام عدالت توسط کانون شرکتهای سرمایهگذاری عدالت به شرکتهای سرمایهپذیر معرفی میشوند.
این معرفی بعد از استعلام از حراست، برای مصاحبه دعوت میشوند و پس از تائید در کوتاهترین زمان به شرکتهای سرمایهپذیر معرفی میشوند.
اعضای حقیقی از سوی اعضای حقوقی هیات مدیره شرکتها در کوتاهترین زمان معرفی میشوند.
به گفته وی کارگروهی برای معرفی نمایندگان سهام عدالت به شرکتهای سرمایهپذیر در کانون شرکتهای سرمایهگذاری عدالت تشکیل میشود و افراد را معرفی میکند.
انتهای پیام///