کد خبر:448047
پ
خلیلی نیا
مدیرعامل پتروشیمی شازند در نشست خبری با اصحاب رسانه:

پتروشیمی شازند؛ متنوع‌ترین تولیدکننده محصولات پتروشیمی در کشور/ تولید ۹۴ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱/ ۵ هزار شرکت در کشور از محصولات پتروشیمی شازند استفاده می‌کنند

مدیرعامل پتروشیمی شازند در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح دستاوردها و اهداف این شرکت از تولید ۹۴ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

مدیرعامل پتروشیمی شازند در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح دستاوردها و اهداف این شرکت از تولید ۹۴ میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

 

*** تولید محصول در پتروشمی شازند

 

به گزارش صنایع، علیرضا خلیلی‌نیا در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره تولید و ارزآوری در پتروشیمی شازند، اظهار داشت:

صنعت پتروشیمی صنعتی بزرگ و بی بدیل در بحث‌های رشد تولید و ارزآوری است.

از سال ۹۱ سالیانه حدود ۵۲ میلیون تن محصول داشتیم که این آمار در سال ۱۴۰۱ با ۶۷ واحد فعال به ۹۴ میلیون تن رسیده که در افق ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی شده است که این عدد به ۱۴۰ میلیون تن برسد.

بر این اساس ارزآوری سال آینده چیزی در حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیارد خواهد بود و همچنین قراراست بر اساس آن افق به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

 

 

بیشتر بخوانید:

موفقیت‌های بزرگ پتروشیمی شازند در داخلی‌سازی قطعات مهم صنعت پتروشیمی/ تولید یکی از مهمترین قطعات صنعت پتروشیمی که در انحصار چهار کشور غربی بود، با یک بیستم قیمت خارجی/ پتروشیمی شازند را به کارگاه شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل کردیم + فیلم

حضور شرکت پتروشیمی شازند در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی + فیلم

حضور شرکت پتروشیمی شازند در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (گزارش تصویری)

 

 

*** پتروشیمی شازند؛ متنوع ترین تولیدکننده محصولات پتروشیمی کشور

 

وی در ادامه اضافه کرد:

نقش صنعت پتروشیمی در بحث رشد تولید و بحث ارزآوری یک نقش بسیار ممتاز است.

پتروشیمی شازند به عنوان متنوع ترین تولیدکننده محصولات پتروشیمی کشور شناخته می‌شود.

حدود چهار ناحیه و بالغ بر ۲۴ واحد و نزدیک به ۱۸ محصول در دو دسته پلیمری‌ها و شیمیایی‌ها تولید می شود که بعضی از محصولات به ویژه در شیمیایی‌ها محصولات منحصربه فردی هستند که بالغ بر ۵۰۰۰ شرکت در کشور از محصولات پتروشیمی شازند به عنوان مواد اولیه استفاده می‌کنند و بخش بزرگی از چرخ صنعت و اقتصاد کشور با همین مواد اولیه ای که در واحدهای مختلف صنایع پلیمری و شیمیایی در گریدهای مختلف تولید می‌شود به مصرف کارخانه های مختلف می‌رسد.

این محصولات در بازار در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف در ۵۰ حوزه مصرف، استفاده می شوند.

 

*** صادرات محصولات پتروشیمی

 

مدیرعامل پتروشیمی شازند در ادامه پیرامون صادرات محصولات پتروشیمی، بیان داشت:

در بخش صادرات هم نگاه ویژه‌ای داریم.

پتروشیمی شازند یکی از پتروشیمی‌های مهم در ارزآوری و صادرات کشور است.

سه هدف اصلی برای امسال تعیین شده است.

علاوه بر این که این سه هدف شعار گروه توسعه ملی است، قطعا شعار پتروشیمی شازند افزایش تولید نی خواهد بود.

افزایش تولید نه به عنوان یک شعار، بلکه در واقعیت بتوانیم افزایش تولید را محقق کنیم.

امروز در کشور به ارزآوری نیاز داریم و پتروشیمی شازند می تواند این نقش بزرگ را در اقتصاد کشور داشته باشد.

 

*** تبدیل پتروشیمی شازند به شرکت دانش‌بنیان

 

وی در ادامه افزود:

بحث دانش بنیان شاید یکی از مهمترین هدف‌های ما باشد از این جهت که با تکیه بر خودباوری می توانیم خیلی از موارد را حل کنیم.

اگر به شرکت‌های دانش بنیان اعتماد می‌شد و خودباوری به نسل جوان فرهیخته و تحصیل کرده بود، بسیاری از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم، وجود نداشت.

بنده به عنوان مدیرعامل پتروشیمی شازند تمام تلاشم را خواهم کرد تا پتروشیمی شازند را به یک شرکت دانش بنیان تبدیل کنیم و به همه ثابت کنیم خیلی کارها می شد انجا شود که در سایه بی توجهی و بی سلیقگی و عدم خودباوری بسیاری از همکاران اتفاق نیافتاد و اگر اعتماد می‌کردیم بسیاری از مشکلات وجود نداشت.

 

به گزارش صنایع، مدیرعامل پتروشیمی شازند در پایان، بیان داشت:

میانگین تولید شرکت در سال گذشته به لطف چند ماه آخر سال به ۱۰۱% رسید و برنامه‌ریزی برای امسال ۱۰۴% است.

یک برنامه تحولی هم وجود دارد که علاوه بر این روند عادی افزایش تولید یکسری کارها را انجام دهیم که این پروژه‌ها در بحث پروژه‌های سودآور و زودبازده است تا بتوانیم زنجیره تولید در بعضی واحدها را تکمیل کنیم.

مثلا در واحد ۲eh فتی الکل را می‌گیریم و به فتی الکلی تبدیل می‌کنیم که بعدها به دگزاپون تبدیل می شود که مواد اولیه شوینده‌ها است.

بحثی در نوفلویرینگ خواهیم داشت تا بتوانیم خیلی از چیزهایی که می‌سوزد را دوباره به چرخه تولید برگردانیم و در آنجا هم سودآوری‌هایی داشته باشیم.

شاید پروژه دانش بنیان مهمترین برنامه ما باشد.

توروبواکسندر که از تجهیزات واحد الوفین است قیمتش هشت میلیون دلار است که این عدد با داخلی‌سازی و با اعتماد به شرکت‌های دانش بنیان به چهارصد هزار دلار رسید؛ یعنی یک بیستم شد.

در واحد lldp دو خط توسط دستگاه اکسترودو پودر را به گرانول تبدیل می‌کند که ساخت ژاپن است و یک خط آن خارج از مدار است، به همین دلیل با یک شرکت دانش بنیان قرارداد بستیم و قرار است پایان تیر ماه به ما تحویل دهند که این هم یک عدد ده میلیون دلاری بود که با حدود پانصد هزار دلار این قطعه را بومی‌سازی می کنیم.

در کنار برنامه‌هایی که در حوزه دانش‌بنیان و پروژه‌های زود بازده خواهیم داشت برنامه‌های بلند مدت ما این است که بتوانیم پتروشیمی شازند را به یک شرکت پتروپالایش از این جهت که چرخه را از ابتدا تا انتها در اینجا داشته باشیم، تبدیل کنیم.

سالی که پیش رو خواهیم داشت قطعا برای سهامداران سال پرسودتری نسبت به سال گذشته و حتی سالیان گذشته خواهد بود و این ادعا را داریم که رکورد سودآوری شازند را طی سالیان گذشته در سال ۱۴۰۲ بزنیم.

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع