کد خبر:421988
پ
ماشین آلات صنعتی
نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اردبیل:

دریافت مالیات از واردات ماشین آلات صنعتی ضد تولید است

نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اردبیل دریافت مالیات از واردات ماشین‌آلات صنعتی را ضد تولید و اشتغال عنوان کرد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اردبیل دریافت مالیات از واردات ماشین‌آلات صنعتی را ضد تولید و اشتغال عنوان کرد.

 

*** چالش‌های دریافت مالیات از واردات ماشین‌آلات صنعتی

 

به گزارش صنایع، بهروز پورسلیمان با اشاره به مشکلات دریافت مالیات از واردات ماشین آلات صنعتی اظهار داشت:

اعمال مالیات بر واردات ماشین آلات صنعتی ضد تولید بوده خلاف نظر و خواسته تجار و بازرگانان و صاحبان تولید و صنعت است.

با این چنین رویه‌هایی نمی‌توان جلوی جنگ اقتصادی و تحریم ایستاد و دفاع کرد.

تولید کننده و صنعتگر که می‌خواهد تولید و اشتغال را در کشور رونق دهد، نیازمند حمایت دولت است و رونق تولید و اشتغال هم مستلزم بسترسازی و اعمال مشوق‌های لازم است.

 

فعال اقتصادی همچنین ادامه داد:

تولید کننده و صنعتگر با این وضعیت اقتصادی و تحریم و با هزاران مشکل موفق به واردات ماشین آلات می‌شود که به علت مشکلات گمرکی امکان ترخیص این کالاها را ندارند به طوری که هم اکنون هم بسیاری از تولید کنندگان و صنعتگران نتوانستند به دلیل بالا بودن تعرفه مالیات، ماشین آلات خود را از گمرک تحویل بگیرند.

 

نائب رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اردبیل در ادامه بیان کرد:

در شرایط کنونی گمرکات در ترخیص کالاهای وارداتی رویکرد تسهیل گرانه داشته باشد و دولت باید در این زمینه اقدام عاجل بکند.

معمولا عوارض را بیشتر از کالاهای لوکس و زینتی دریافت می‌کنند نه از ماشین آلات صنعتی که اشتغال زا است.

اگر ماشین آلات صنعتی مطابق قوانین و مقررات و بدون کارشکنی‌ها وارد کشور شود بستر اشتغال و تولید در کشور فراهم می‌شود و ضمن تولید کالاهای بروز و استاندار زمینه برای رقابت واحد های تولیدی با بازارهای جهانی فراهم می‌شود.

 

عضو اتاق بازرگانی صنایع و معادن استان اردبیل در پایان، گفت:

انتظار ما این است مجلس در این مصوبه بازنگری کرده و مالیات بر واردات ماشین آلات را لغو کند ضمن اینکه باید حمایت ویژه ای از صنعتگران با ارائه تسهیلات کم بهره و اعمال مشوق‌های لازم در کشور صورت بگیرد.

 

*** تولید کننده پوشاک در استان اردبیل/ مشکلات صنعتگران و واحدهای صنعتی ساختاری است

 

تولید کننده پوشاک در استان اردبیل نیز درباره مشکلات صنعتگران و واحدهای صنعتی، اظهار داشت:

واقعیت این است که مشکلات صنعتگران و واحدهای صنعتی ساختاری است و اخیرا هم مشکل مالیات بر واردات ماشین آلات بر آن اضافه شده است.

باید مشکل اصلی صنعت و صنعتگران با قانونگذاری و نظارت دقیق بر قانون برطرف شود چرا که صنعت دچار ضعف شده و اغلب صنعتگران هم در سال‌های اخیر دچار ضرر و زیان شدند و در طول این سال‌ها هم مجلس شورای اسلامی مصوبه ای کارآمدی به نفع صنعتگران و بازرگانان تصویب نکرده است.

 

امید یوسفی در ادامه گفت:

خواسته اصلی صنعتگران و تولید کنندگان ساماندهی صنعت در کشور و لغو مالیات بر ماشین آلات صنعتی است و مجلس باید با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت به این خواسته‌ها عمل کند.

 

مدیر کارخانه تولید پوشاک در پایان، اظهار کرد:

یکی از خواسته‌های مهم تولید کنندگان و صنعتگران از مجلس و وزیر صنعت معدن و تجارت لغو مالیات بر واردات ماشین آلات است که ضروری است به این خواسته‌ها توجه ویژه شود.

 

*** عضو اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل/ نقش مجلس در حل مشکل واردات ماشین آلات صنعتی

 

عضو اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل با بیان اینکه مجلس می‌تواند با تصویب قوانین ایرادات و کاستی‌ها قانون مالیات بر واردات ماشین آلات را برطرف کند، اظهار داشت:

واقع امر این است که صنعتگران و تولید کنندگان کشور با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند ولی این را هم باید بپذیریم که برطرف شدن این مشکلات مستلزم همکاری دولت و مجلس است.

 

فرهاد صفری در پایان افزود:

قانون معافیت از مالیات بر واردات ماشین آلات چندین سال بود که اجرا می‌شد اما دولت و مجلس بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی اقدام به لغو این قانون کردند که کاملا به ضرر تولید و اشتغال در کشور است.

مجلس می تواند مصوبه جدیدی را در ارتباط با مالیات واردات ماشین آلات صنعتی تصویب و به اجرا بگذارد تا تولید کنندگان با رغبت بیشتری به تولید و اشتغال اقدام کند.

 

*** مدیر یک کارخانه چوب در اردبیل/ انتقاد از مجلس

 

یعقوب عباسی هم در این باره گفت:

مجلس شورای اسلامی باید به فکر تصویب قوانین برای ساماندهی صنعت و لغو مالیات واردات ماشین آلات باشد.

۵۰ سال است واردات ماشین آلات معاف از مالیات است اما مجلس شورای اسلامی با مصوبه خود مانع زایی را جایگزین مانع زدایی کرده است این در حالی است که رهبر معظم انقلاب بارها بر مانع زدایی تاکید داشته و بر آن صحه گذاشتند.

خواسته اصلی صنعتگران از وزیر صنعت، معدن و تجارت لغو مالیات ماشین آلات است که مجلس شورای اسلامی باید به این خواسته‌ها توجه ویژه ای داشته باشد.

 

وی در ادامه افزود:

اعمال مالیات بر واردات ماشین آلات صنعتی ضد توسعه و ضد رونق اقتصادی است و معتقدم دولت باید هزینه‌ها را کاهش داده و بدنبال افزایش درآمد واحدهای تولیدی در کشور باشد.

 

عضو اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اردبیل در پایان با بیان اینکه راه نجات کشور توسعه بخش صنعت است، اظهار داشت:

با توسعه صنعت، میزان بیکاری کاهش یافته و اشتغال هم رونق خواهدیافت بنابراین خواسته ما از وزیر صنعت، معدن و تجارت، توسعه صنعت با شیوه‌ها و رویکردهای نوین است و امیداریم این خواسته‌ها تحقق یابد.

گرچه در افواه عمومی شاید نگاه مثبتی به مقوله واردات وجود نداشته باشد با این حال این نکته بدیهی است که واردات کالاهای سرمایه ای بویژه ماشین آلات صنعتی اتفاقا می‌تواند نقطه قوت اقتصادی کشورها محسوب شود.

 

 

بیشتر بخوانید:

لغو معافیت مالیاتی برای واردات ماشین آلات صنعتی عجیب‌ترین اتفاق در دولت و مجلس بود و هیچ کس حاضر نیست پشت این رای بایستد

بزرگترین ماشین آلات صنعتی دنیا

تسهیل و شفاف‌سازی صدور معافیت حقوق گمرکی تجهیزات و ماشین آلات صنعتی

 

 

*** صادرات شیرآلات صنعتی کشور به اروپا

 

به گزارش صنایع، اقتصاد استان اردبیل عمدتا بر دو پایه کشاورزی و گردشگری استوار است با این حال صنعت این استان هم طی سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است به طوری که در حال حاضر سهم صنعت از اشتغال استان به ۳۰ درصد رسیده است.

در حال حاضر این استان در زمینه تولید چندین محصول صنعتی به قطب مهم تولیدات صنعتی در کشور تبدیل شده که از جمله آن می‌توان کارخانه سیمان را نام برد که با ظرفیت خوبی تولیداتش را روانه بازار می‌کند.

علاوه بر این استان اردبیل در زمینه سنگ‌های تزیینی و محصولات بتنی سبک وزن، سرآمد است و در کنار اینها تنها واحد تولید شیرآلات صنعتی کشور در این استان استقرار یافته که تولیدات آن به چندین کشور اروپایی نیز صادر می‌شود.

با این حال حفظ و افزایش سهم صنعت از اشتغال استان، و حتی توسعه صنایع تبدیلی که در راستای توسعه بخش کشاورزی محسوب می شود مستلزم تامین تجهیزات و ماشین آلات صنعتی است.

گرچه در افواه عمومی شاید نگاه مثبتی به مقوله واردات وجود نداشته باشد با این حال این نکته بدیهی است که واردات کالاهای سرمایه ای بویژه ماشین آلات صنعتی اتفاقا می‌تواند نقطه قوت اقتصادی کشورها محسوب شود.

در چنین شرایطی تسهیل و ساده سازی شرایط واردات کالاهای سرمایه ای و ماشین آلات صنعتی می تواند چرخ صنعت و اشتغال هر منطقه ای را به گردش درآورد.

 

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه