بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز که این روزها با آشفتگی و افزایش قیمتهای ارز روبرو است، دست به اقداماتی زده که به اعتقاد فعلان بازار، این اقدامات بانک مرکزی در کاهش و ثبات نرخ ارز خیلی اثرگذار نیست.
*** تلاش بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز
به گزارش صنایع، در پی افزایش قابل ملاحظه قیمت دلار، بانک مرکزی اقداماتی چون عرضه ارز در سامانه برخط بازار متشکل ارزی، انتشار گواهی سکه، تولید سکه از طلای آبشده با همکاری بخش خصوصی و فراهم شدن خرید ارز از بانکها را در دستور کار قرار داده؛ هرچند به اعتقاد برخی فعالان اقتصادی، این اقدامات در کاهش و ثبات نرخ ارز خیلی اثرگذار نیست و این در حالی است که باز هم اجاره کارت ملی برای دریافت سهمیه ۲۰۰۰ یورویی در بین مردم ادامه دارد که احتمالا در آینده و با مقررات مبارزه با پولشویی و قاچاق کالا و ارز، مواردی از جمله مالیات و قطع یارانه را به دنبال خواهد داشت.
بازار ارز این روزها شاهد افزایش قابل ملاحظه قیمت دلار شده است؛ تا جایی که روز شنبه نرخ دلار در بازار آزاد در کانال ۳۶ هزار تومان نوسان داشت و در بازار توافقی نیز این رقم بین ۳۴ تا ۳۴ هزار و ۵۰۰ تومان معامله میشد؛ البته روز گذشته قیمت دلار به کانال ۳۵ هزار تومان عقبنشینی کرد، با وجود این همین نرخها هم در بازار ایران بیسابقه بوده و تا کنون رکوردهای تاریخی ثبت شده است.
در این شرایط، بانک مرکزی اقداماتی برای کنترل هیجانات بازار ارز در دستور کار قرار داد که شامل آغاز عرضه ارز در سامانه برخط، تولید سکه از طلای آب شده با همکاری بخش خصوصی، عرضه گواهی سکه و فراهم شدن فروش ارز در بانکها است.
*** جزئیات بسته بانک مرکزی برای کنترل دلار
جزئیات بسته بانک مرکزی برای کنترل دلار اینگونه است که برای خرید ارز باید به سامانه برخط بازار متشکل ارزی مراجعه شود و سامانه، نزدیکترین صرافی به محل سکونت شما را نشان میدهد و صراف نیم ساعت فرصت دارد تا تکلیف درخواست شما را مشخص کند.
پس از تعیین تکلیف درخواست، صرافی بازه زمانی را برای مشتری از طریق پیامک برای دریافت ارز اعلام میکند.
همچنین، عرضه گواهی سکه بانک مرکزی به این صورت است که این اوراق معاف از مالیات بوده و با سررسید شش ماهه، در بورس منتشر میشود که قیمت تسویه اوراق سکه بهار آزادی، قیمت روز سکه و معاملات ثانویه آن در بورس نیز امکانپذیر است.
علاوه بر این، قرار است طلای آب شده به سکه تبدیل و در بازار عرضه شود که با توجه به تقاضای فعالان بخش خصوصی در این زمینه در حال حاضر کارگروه ویژهای در بانک مرکزی تشکیل شده است.
آخرین بند بسته بانک مرکزی برای کنترل دلار، فروش ارز در بانک ها است و چهار بانک ملی، تجارت، صادرات و ملت باید از ۱۵ آبان فروش ارز را حداکثر به مبلغ ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به دلار و به نرخ اعلامی توسط اداره صادرات بانک مرکزی آغاز کنند.
علاوه بر این، رئیس کل بانک مرکزی تعادل در بازار ارز را حائز اهمیت خوانده و برنامه خود برای این هدف را تداوم عرضه ارزهای مورد اقبال بخش خصوصی در سامانه نیما اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید:
جزئیات انتشار اوراق سکه بهار آزادی از سوی بانک مرکزی
روند رو به افزایش تعداد شرکتهای صلاحیتدار واردکننده خودرو
وزارت اقتصاد و بانک مرکزی پاسخگوی بیثباتی در بازار ارز باشند
*** چرا با وجود اقدامات بانک مرکزی تغییر چندانی در بازار ارز ایجاد نشده است؟
به گزارش صنایع، البته باوجود این اقدامات و ارائه این بستهها از سوی بانک مرکزی، فعلا تغییر چندانی در بازار ایجاد نشده است و به اعتقاد فعلان بازار، این اقدامات بانک مرکزی در کاهش و ثبات نرخ ارز خیلی اثرگذار نیست.
برای مدیریت تقاضاهای بازار ارز باید تقاضاهای واقعی به رسمیت شناخته شوند.
اسکناس
انتهای پیام///