قانون جدید واردات خودرو، موانع بزرگی جلوی روی واردات گذاشته و کمترین کمکی به واردات خودرو یا انتقال فناوری و تکنولوژی روز خودروسازی دنیا به ایران نمیکند.
*** هزارتوی مشکلات واردات خودرو به کشور
به گزارش صنایع، امیر حسن کاکایی، استاد دانشگاه علم و صنعت در یادداشتی به بررسی آئین نامه واردات خودرو پرداخته است.
نویسنده در یادداشت خود نوشته است:
واردات خودرو در ایران ظرف چند سال گذشته به یکی از پیچیده ترین مسائل کشور تبدیل شده است.
دست به دست شدن قوانین برای تایید و تدوین وتصویب قوانین و اصلاح آیین نامه هایی برای واردات خودرو در حالی صورت می گیرد که کشور در سی سال گذشته قانون روشن و شفافی در خصوص واردات و تولید خودور داشته است.
قوانینی مشخص که ضوابط واردات خودرو را روشن توضیح داده به طوری که اجرای این قوانین به ایجاد فضای رقابتی در واردات خودرو بسیار کمک می کند.
قوانینی که دسترسی افراد را با رعایت ضوابط فنی برای واردات خودرو و فعالیت در عرصه رقابتی کردن در این فضا باز گذاشته است شبیه قوانین و سیاست هایی که در سال ۹۴ و ۹۵ یا قبل از آن در سالهای ۸۷ و ۸۸ منجر به واردات خودرو به کشور شد.
باز بودن فضای واردات فرصتی مغتنم برای واردات انواع خودرو با آپشن ها و قیمت ها و حتی تخفیف های مختلف را باز گذاشته بود به صورتی که خودرو در این بازار رقابتی به صورت اقساطی به مشتریان تحویل داده می شد.
بررسی روند واردات خودرو و قوانین مربوطه در چند سال گذشته نشان دهنده آن است که در حوزه واردات خودرو کمبود قانون نداریم، چرا که قانون ما در مورد واردات خودرو کاملا رقابتی است، آنگونه که قانون برای تولید خودرو به سرمایه گذاری در این حوزه و ایجاد مزایایی از این دست تاکید دارد، پس داخلی سازی تولید و معافیت تعرفه ای بنا بر قوانین موجود زمینه را برای توسعه صنعت خودروسازی و سرمایه گذاری در این صنعت باز می کند.
آخرین قوانین تصویب شده در مجلس و دولت های قبلی به شدت این توضیح را میدهد شمایی که قصد سرمایه گذاری در این صنعت را داری باید به طور طبیعی داخلیسازی حداقل ۲۰ درصد برسانید.
در در حالی که درقانون اخیرا بر ۳۰ درصد تاکید شده است.
در طی سه سال مثلاً ۶۷ درصد داخلی سازی انجام دهید و وارد کننده به انتقال فناوری به کشور ترغیب می گردید.
این موضوع به دلیل وارد کردن فناوری ساخت خودروهای روز دنیا مورد توجه قانونگذار قرر گرفته است در حالی که اصل ماجرا این است که نمایندگان در آیین نامه تاکید دارند واردات باید به شرط انتقال تکنولوژی صورت بگیرد، یعنی شاهد کمدی کلاسیک و حرف متناقضی در این زمینه هستیم.
وارد کننده ای که بخواهد وارد بحث فناوری انتقال فناوری شود وارد کننده نیست، بلکه تولیدکننده و سرمایهگذار صنعتی است، لذا در این چارچوب باید وارد شود پس به نوعی در همین موضوع جلوی واردات مانعتراشی کرده اند و جالب است بدانید همین قانون جدید، موانع بزرگی جلوی روی واردات گذاشته و کمترین کمکی به واردات خودرو یا انتقال فناوری و تکنولوژی روز خودروسازی دنیا به ایران نمیکند.
اخبار صنعت
نویسنده: امیر حسن کاکایی – استاد دانشگاه علم و صنعت
انتهای پیام///