اخبار برگزیده

کد خبر:418329
پ
بانک مرکزی ایران
یادداشت

بانک مرکزی شانسی اداره می‌شود؟

کاهش نوسانات نرخ ارز به نسبت بحران‌های سال‌های گذشته را باید به حساب عدم تقاضای تجارت و رکود کنونی اقتصاد دانست، بنابراین می‌توان گفت بانک مرکزی به صورتی شانسی اداره می‌شود.

کاهش نوسانات نرخ ارز به نسبت بحران‌های سال‌های گذشته را باید به حساب عدم تقاضای تجارت و رکود کنونی اقتصاد دانست، بنابراین می‌توان گفت بانک مرکزی به صورتی شانسی اداره می‌شود.

 

*** عامل عدم گرانی و تثبیت نرخ ارز چیست؟

 

به گزارش صنایع، آلبرت بغزیان در یادداشتی به بررسی نحوه اداره بانک مرکزی پرداخته است.

 

نویسنده در یادداشت خود نوشته است:

یکی از محورهای مورد بحث که بانک مرکزی از آن به عنوان عامل عدم گرانی و تثبیت نرخ ارز سخن می‌گوید راه اندازی بازار ارز توافقی بین خریدار و فروشنده است.

در حالی که بانک مرکزی ادعای عدم افزایش نرخ ارز وتثبیت بازار ارز را دارد باید به این سوال، پاسخ دهد که وقتی خریدار و فروشنده با هم توافق می کنند چرا قیمت بازار آزاد اینگونه است و قیمت در بازارهایی مثل نیما و سنا بر چه اساسی تعیین و استخراج می‌شود و چرا قیمت‌ها در بازار اختلاف معنا داری دارد؟
آیا افزایش نرخ ارز از ۳۰ هزار تومان به ۳۳ هزار تومان نشان دهنده ثبات در بازار ارز است.

به باور کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی تحرکات نرخ ارز و تمایل به سمت افزایش، آرامش قبل از طوفان است، ضمن اینکه بانک مرکزی به صورت تعمدی مایل به کاهش نرخ ارز نبوده، در غیر این صورت با استفاده از ابزارهای مختلف می توانست نرخ ارز را کاهش یا ثابت کند.

به نظر می رسد علی رغم ادعاهای مطرح شده در مراقبت از عدم افزایش نرخ ارز، بانک مرکزی مایل به افزایش و جهش نرخ ارز است به همین خاطر شاهد افزایش و عبور نرخ ارز از مرز ۳۳ هزار تومان هستیم.

افزایش نرخ ارز و شتابی که در بالا بردن نرخ ارز مشاهده می کنیم حاکی از آن است که اتفاقا بانک مرکزی مایل به حفظ نرخ ثابتی برای ارز نیست.

از طرف دیگر یکی از وظایف بانک مرکزی، کنترل قیمت ها و نرخ تورم است که در این موضوع اصلا موفق نبوده است.

اگر بگوییم بازار مسکن ارتباطی با بانک مرکزی ندارد، باید توضیح داده شود که سیاست‌های اعتباری به بخش مسکن یا تامین ارز مورد نیاز بخش مسکن را به درستی انجام داده است؟

آیا وظیفه بانک مرکزی اعلام نه چندان دقیق آمار تورم است؟

چرا بانک مرکزی قادر به کنترل خلق نقدینگی بانکها نیست و راهبردی برای کاهش نرخ تورم ندارد؟

 

 

بیشتر بخوانید:

تداوم خروج سرمایه و رکود شرکت‌های بحران‌ساز است

لزوم شوک دولت به بورس با مشوق‌های بنیادی

عوامل رشد تخلفات اقتصادی در ایران/ کشورهای توسعه یافته چگونه تخلفات اقتصادی را کاهش دادند؟

 

 

*** چرا بانک مرکزی شانسی اداره می‌شود؟

 

به گزارش صنایع، نویسنده در پایان آورده است:

کاهش نوسانات نرخ ارز به نسبت بحران‌های سال‌های گذشته را باید به حساب عدم تقاضای تجارت و رکود کنونی اقتصاد دانست، بنابراین می‌توان گفت بانک مرکزی به صورتی شانسی اداره می‌شود چرا که پول نفت و آزاد سازی پول‌های بلوکه ایران و عدم تشدید تحریم های اقتصادی در مدیریت نه چندان موفق بازار ارز چند صباحی به کمک بانک مرکزی آمده است.

اخبار صنعت

 

نویسنده: آلبرت بغزیان – اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

 

 

انتهای پیام///


ایران سرور