کد خبر:418173
پ
تابلوی بورس
یادداشت:

تداوم خروج سرمایه و رکود شرکت‌های بحران‌ساز است

بازگشت سرمایه به کشور موضوع مهمی است که انتظار می‌رود دولت سیاست گذاری‌های مطلوبی را در راستای رشد بازار و اعتمادسازی در دستور کار خود قرار دهد.

بازگشت سرمایه به کشور موضوع مهمی است که انتظار می‌رود دولت سیاست گذاری‌های مطلوبی را در راستای رشد بازار و اعتمادسازی در دستور کار خود قرار دهد.

 

*** بحران‌ تداوم خروج سرمایه و رکود شرکت‌ها

 

به گزارش صنایع، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در یادداشتی به بررسی بحران‌ساز بودن تداوم خروج سرمایه و رکود شرکت‌ها پرداخته است.

 

نویسنده در یادداشت خود نوشته است:

علی‌رغم افت‌های بزرگ بورس و قرمزپوش شدن‌های مکرر در روزهای اخیر با توجه به اینکه دولت سهم مهمی در بازار سرمایه دارد انتظار می‌رود دولت سیاست گذاری‌های مطلوبی در راستای رشد بازار و اعتمادسازی برای بازگشت سرمایه به کشور در دستور کار خود قرار دهد.

دولت در لایه‌های مختلفی در بازار سرمایه حضور دارد اعم از صندوق های بازنشستگی، شستا و ساتا  و صندوق بازنشستگی کشوری، ضمن اینکه مسائلی مثل  سهام عدالت، سهام مربوط به بانک‌ها و بیمه‌های دولتی و نهادهای حاکمیتی مثل بنیادها و موارد دیگر در بورس به عنوان فعالین این بازار حضور دارند به همین جهت انتظار می‌رود دولت از بورس حمایت کند.

عدم حمایت درست دولت از بورس با سیاست گذاری‌های صحیح منجر به متضرر شدن دولت می‌شود به همین دلیل قاعدتا دولت دراین موضوع باید گامی اساسی بردارد، چنانچه به نظر می رسد دولت برای تحقق یا نزدیک شدن به این مطالبه مهم برنامه های خوبی تدوین کرد هر چند جامه عمل بر تن همه آنها نپوشانده است.

تدوین و ارائه طرح ده بندی در سال گذشته از جمله فعالیت های مهم دولت در حمایت از بورس و بازار سرمایه است اما برخی موارد مثل کنترل نرخ بهره، میزان انتشار اوراق ها یا متناسب سازی نرخ خوراک و موارد دیگر عملا موانع بزرگی بر سر راه رشد بورس بود و حمایت از بورس را به صورت کامل محقق نکرد.

تا زمانی که بندهای ارائه شده به درست ترین حالت توسط مجریان و دولتمردان اجرا نشود رشد بازار متوقف به این کم کاری هاست.

بی تردید انضباط بخشی به عملکرد بانک مرکزی در رشد و بازگشت اعتماد و سرمایه‌ها به بورس اهمیت بسیار بالایی دارد.

دولت برای خروج از وضعیت کنونی باید تمهیدات جدی و موثری داشته باشد چرا که باقی ماندن در شرایط رکود منجر به افزایش موج بیکاری و تبعات بعدی آن می شود.

افزایش رکود در بخش ساختمان و افت شدید ساخت و سازها وضعیت اشتغال کشور را به شدت تحت الشعاع قرار داده است چرا که این حرفه در اشتغالزایی نقش مهمی ایفا می کند.

تداوم وضعیت رو به افت ساخت و ساز و افت در سایر مشاغل  بیانگر وضعیت اقتصادی نامطلوبی در ماه های سرد سال است.

 

*** تمرکز دولت روی عملکرد بانک مرکزی

 

به گزارش صنایع، نویسنده در پایان آورده است:

تمرکز دولت روی عملکرد بانک مرکزی که به زیان بورس تمام شده است اولویتی مهم است چرا که نظم بخشی به نظام بانکی قبل از ایجاد خطراتی برای کلیت اقتصاد ایران بسیار حائز اهمیت است.

اخبار صنعت

 

نویسنده: همایون دارابی – کارشناس بازار سرمایه

 

 

انتهای پیام///


ایران سرور