کد خبر:412284
پ
توکلی لاهیجانی
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت:

با هدف‌گذاری تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری، نیازمند بیش از ۴۰۰ هزار برگه اسقاط هستیم/ راهکار وزارت صنعت برای افزایش انگیزه مالکان خودروهای فرسوده نسبت به تحویل خودروهای خود

مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت راهکار وزارت صنعت برای افزایش انگیزه مالکان خودروهای فرسوده نسبت به تحویل خودروهای فرسوده خود را تشریح کرد.

مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت راهکار وزارت صنعت برای افزایش انگیزه مالکان خودروهای فرسوده نسبت به تحویل خودروهای فرسوده خود را تشریح کرد.

 

*** مشکلات اسقاط خودرو در کشور و راهکارهای جهانی برای رفع آن 

 

به گزارش صنایع، عبدالله توکلی لاهیجانی در برنامه تلویزیونی میز اقتصاد با موضوع اسقاط خودروهای فرسوده با بیان اینکه باید با طراحی ساز و کارها و راهکارهایی، انگیزه مالکان خودروهای فرسوده را به تحویل این خودروها و دریافت خودروهای نو افزایش داد، اظهار کرد:

وزارت صنعت با اسقاط و بازیافت خودرو فرسوده به شدت موافق است، اما در سال‌های گذشته مشکلاتی وجود داشته که این موضوع را با کندی همراه کرده است.

نگاهی به تجربیات جهانی در این زمینه حاکی از وجود دو اهرم تشویقی و تنبیهی به منظور اسقاط سریع‌تر خودروها است که از آن جمله می‌توان به مبالغ بیشتر بیمه خودروهای فرسوده، جلوگیری از تردد آنها و همچنین وضع عوارض بیشتر اشاره کرد، اما این اهرم در کشورمان با توجه به استفاده اقشار ضعیف از خودروهای اسقاطی کارکرد نداشته است.

در اهرم‌های تشویقی نیز در جهان شاهد وجود صندوق‌هایی هستیم که تسهیلات در اختیار مالکان خودروهای فرسوده قرار می‌دهند تا آن را با خودروی نو تعویض کنند.

 

وی در ادامه، تصریح کرد:

در این زمینه به‌طور مثال می‌توان از محله صرفه‌جویی در مصرف سوخت یا مصرف سوختی که جایگزین می‌شود به ارائه تسهیلات پرداخت، اما تاکنون در این زمینه بانک‌ها و صندوق‌ها تامین مالی مناسبی نداشته‌اند و این موضوع مغفول مانده است.

پیش از این در قانون هوای پاک، موتورسیکلت‌ها و خودروهای دیزلی مشمول دریافت برگه اسقاط می‌شدند، اما در قانون جدید ساماندهی خودرو همه تولیدکنندگان خودرو موظف‌اند برای شماره‌گذاری محصولات خود برگه اسقاط آن را دریافت کنند.

با هدف‌گذاری تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری و بدون در نظر گرفتن موضوع واردات خودرو و اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده، نیازمند بیش از ۴۰۰ هزار برگه اسقاط هستیم.

 

 

بیشتر بخوانید:

موافقت مجلس با دوفوریت لایحه اصلاح قانون فرآیند اسقاط خودرو

کدام خودروها، فرسوده محسوب می‌شوند؟/ ۲۵۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده باید اسقاط شود

دولت و وزارت صمت باید هرچه سریعتر موضوع اسقاط خودرو را تعیین تکلیف کنند

 

 

*** انگیزه مالک خودروها حلقه گمشده اسقاط اتومبیل‌های فرسوده است

 

به گزارش صنایع، مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت در پایان و با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود قیمت گواهی اسقاط بالا رفته یا در عمل برگه گواهی اسقاط کافی برای پاسخگویی به نیازها وجود نداشته باشد و این اساس مهم بود راهکارهایی پیش‌بینی شود که توقف تولید خودروسازان را به دنبال نداشته باشد، بیان داشت:

مادامی که امکان تردد با خودروهای فرسوده در کشور وجود دارد، قیمت خودرو فرسوده افزایش یافته و بیمه و عوارض آن افزوده نمی‌شود، انگیزه و رغبتی در مالکان خودروهای فرسوده برای جایگزینی آن وجود ندارد و بر این اساس، “انگیزه مالک خودرو فرسوده” حلقه گمشده این ماجرا است.

کافی است با یک سیاست‌گذاری درست همه این زنجیره را با هم به حرکت درآوریم که می‌تواند مشوق‌ها و تسهیلاتی باشد که با ظرفیت‌های موجود در مراکز اسقاط برای رسیدن به هدف استفاده کنیم.

در سالی که به دنبال افزایش تولید خودرو هستیم، نباید موضوع تولید را به موانعی گره بزنیم که منجر به افزایش قیمت خودرو و موتور در بازار شده و هم موجب انباشت خودروها و موتورسیکلت‌ها در پارکینگ‌ها می‌شود.

با وضع این قانون، تقاضای اسقاط خودروهای فرسوده از ۱۰هزار دستگاه در سال به بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.

 

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع