کد خبر:406738
پ
غضنفری
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در گفتگوی اختصاصی با صنایع:

اصلاح ساختار هدفمندی یارانه‌ها جهت‌گیری رفاهی دارد نه توسعه/ اقدامات دولت‌ها در حوزه رفاه، پایدار و ماندگار نیست/ دقت شود در اصلاح ساختار هدفمندی یارانه‌ها، توقعات بیش از انتظار، ایجاد نشود + فیلم

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ضمن بیان اینکه اقدامات دولت باید رویکرد توسعه‌ای داشته باشد نه رفاهی، بر ایجاد توقعات بیش از انتظار در اصلاح ساختار هدفمندی یارانه‌ها، هشدار داد.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ضمن بیان اینکه اقدامات دولت باید رویکرد توسعه‌ای داشته باشد نه رفاهی، بر ایجاد توقعات بیش از انتظار در اصلاح ساختار هدفمندی یارانه‌ها، هشدار داد.

 

*** هدفمندی یارانه‌ها

 

به گزارش صنایع، پرداخت یارانه‌های نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به ازای هر نفر از سال ۱۳۸۹ و با شروع طرح هدفمندی یارانه‌ها، آغاز و از سال ۱۳۹۸ نیز با افزایش قیمت بنزین، یارانه معیشتی از محل این مابه‌التفاوت در دستور کار قرار گرفت که دولت حدود ۶۰ میلیون نفر از بین ۷۸ میلیون نفر یارانه‌بگیر نقدی را گزینش و مبلغی بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان به تناسب اعضای خانوار پرداخت کرد.

اما از اردیبهشت امسال با اقدام دولت سیزدهم برای اصلاح ساختار هدفمندی یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی، رویه پرداخت یارانه‌ها تغییر و با حذف حدود شش میلیون نفر از دهک دهم، پرداخت برای ۹ دهک دیگر با شرایط جدید پیگیری شد.

برای دهک اول تا سوم به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان و در دهک چهار تا شش نیز به هر نفر ۳۰۰ هزار تومان در هر ماه پرداخت می‌شود.

اما نکته قابل توجه در این میان، طرح یک سوال مهم است که آیا اصلاحات مدنظر دولت در ساختار هدفمندی یارانه‌ها مبتنی بر توسعه است یا رفاهی که بر اساس روند گذشته تا کنون، موقت و ناپایدار بوده است.

با توجه به اهمیت موضوع، خبرنگار صنایع در گفتگویی اختصاصی با رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی، پاسخ سوال مذکور را از وی پیگیری کرده است که در ادامه خلاصه‌ آن را ملاحظه خواهید نمود.

 

یارانه

 

*** تورم و هدفمندی یارانه‌ها

 

مهدی غضنفری در ابتدای این گفتگو پیرامون هدفمندی یارانه‌ها، اظهار داشت:

دولت با پرداخت یارانه در حلقه آخر و در نانوایی‌ها به حلقه ماقبل آخر، قدم مثبتی در این خصوص برداشته است.

برخی ساز و کارها مثل ثبت نام‌ها و آگاهی بخشی به مردم می‌توانست زودتر آغاز شود که دولت در تلاش برای رفع این کاستی‌‌‌ است.

هدفمندی یارانه‌ها تا به حال دو مرتبه صورت گرفته است، و اکنون برای بار سوم قرار است انجام می‌شود.

 

وی در ادامه، تصریح کرد:

کشوری که اقتصاد آن تورم داشته باشد و نرخ تورم داخلی آن بیشتر از تورم بین المللی باشد، همواره دچار رشد نرخ ارز و سقوط ارزش ریال می‌شود در نتیجه چند سال بعد ناچار به انجام چنین اقداماتی خواهد شد.

این روش‌ها هرچند که بسیار ضروری و مهم است، ولی نباید توقعات بیش از انتظار ایجاد کرد.

 

 

همچنین بخوانید:

رویکرد دولت‌ها برای ایجاد رفاه نسبی، غلط و موقتی است/ اجازه ندهید تجربه تلخ صندوق ذخیره ارزی تکرار شود/ کار ما در صندوق توسعه ملی تبدیل به حسابداری شده نه توسعه/ ضرورت اصلاح مسیر و اساسنامه صندوق + فیلم

اصلاح شیوه حکمرانی صندوق توسعه ملی/ لزوم تغییر نگاه به نفت از ثروت به سرمایه ملی/ اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای مشارکت و سرمایه‌گذاری در ابر پروژه‌ها

سه ماه با تلسکوپ بودجه می‌نویسند اما آخر از ما پول می خواهند/ این چه بودجه‌ای است که هنوز ۳ ماه از سال نگذشته با کسری مواجه شده است/ چرا مثل بچه با ما حرف می‌زنید؟/ نتوانستید برای بهره‌وری منابع کاری کنید

 

 

*** لزوم توجه هرچه بیشتر به رشد اقتصادی

 

به گزارش صنایع، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در پایان این بخش از صحبت‌های خود، بیان داشت:

هدفمندی یارانه‌ها ممکن است به توزیع عادلانه درآمدها کمک کند ولی رشد اقتصادی با این موضوع تفاوت دارد.

مسئولان باید اصلاح آثار هدفمندی یارانه‌ها و همچنین افزایش نرخ رشد را در دستور کار قرار دهند.

شایان ذکر است، موضوع رفاه و رشد دو مقوله جدا و در عین حال مرتبط به یکدیگر هستند.

هرچقدر که وقت صرف رفاه شود پایدار و ماندگار نیست، اصلاح هدفمندی یارانه‌ها بیشتر جهت‌گیری رفاه دارد.

 

نکته:

در پایان می‌توانید ویدیوی گفتگوی اختصاصی صنایع با رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی را ملاحظه نمایید:

 

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع

ایران سرور