رئیس هیئت مدیره ذوب آهن اصفهان رمز موفقیت در تفکیک وزارت صمت را تشریح کرد.
*** تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت
به گزارش صنایع، مدتی است بحث تفکیک وزارت صمت و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی تبدیل به موضوع اصلی کشور و رسانهها شده و بسیاری از نمایندگان و کارشناسان موافق و مخالف در این خصوص اظهار نظرهای مختلفی داشتهاند.
اما علیرغم مخالفت بسیاری از نمایندگان و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تفکیک این وزارتخانه، دولت سیزدهم به گفته سخنگوی اقتصادی دولت به جد پیگیر تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی است.
در این جهت خبرنگار صنایع در سلسله گفتگوها با مدیران، فعالان و کارشناسان معدنی کشور به بررسی هرچه بیشتر ابعاد این موضوع و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پیامدهای آن پرداخته که در ادامه، خلاصه گفتگوی این رسانه با رئیس هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان را ملاحظه خواهید نمود.
*** تاریخچه تفکیک و ادغام وزارت صمت در ایران
منصور یزدی زاده در ابتدای این گفتگو پیرامون تاریخچه تفکیک و ادغام وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی، اظهار داشت:
بحث شیرین ادغام یا تفکیک وزارتهای صنایع و معادن و وزارت بازرگانی ریشه در تاریخ صنعتی شدن کشور دارد.
کتاب آقای نیازمند یا زندگی نامهای که از کسانی که در آن دوره به عنوان پایهگذاران صنعتی شدن کشور بودند یعنی آقای عالی خانی و… را که میخوانید با این موضوع مواجه میشوید که اقدام یک دغدغه بوده؛ یعنی به دفعات بحث ادغام و تفکیک مطرح گردیده و لذا بحث جدیدی نیست و در این دولت نیز شاهد آن هستیم.
وی در ادامه، درباره تفکیک وزارت صمت در دولت سیزدهم، تصریح کرد:
بنده از اواخر سال 1372 و اوایل 1373 وارد صنعت فولاد شدم و در همین حوزه فعالیت کردم و به دلیل اینکه فعالیت اصلی بنده در دورهای بحث بازرگانی بود، بیشتر میدیدم موضوع مربوط به جدا بودن وزارت بازرگانی از وزارت صمت چه مزایا و معایبی دارد.
لذا به نظرم در دورهای معایب آن آنقدر زیاد شد که منجر به ادغام دو وزارتخانه شد.
در آن زمان به نظر میرسید این اقدام خیلی اجتناب ناپذیر بود؛ ولی به مرور زمان اتفاقاتی افتاد و بلوغ صنعتی و اقتصادی کشور در این زمینه رشد کرد و نتیجه این شد که امروز دوباره تصور میشود این دو وزارت خانه باید تفکیک شوند.
بیشتر بخوانید:
*** رمز موفقیت در تفکیک وزارت صمت
به گزارش صنایع، رئیس هیئت مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان در پایان این بخش از صحبتهای خود و با بیان اینکه اگر قرار باشد این دو وزارتخانه مجدد تفکیک شوند، پیش از اینکه چنین اتفاقی بیافتد بایستی آسیب شناسی جدا بودن یا ادغام دو وزارتخانه روی کاغذ بیاید، تشریح کرد:
انجام این اقدام به این معنی است که ببینیم پیش از ادغام چه مشکلاتی داشتیم و پس از ادغام با چه مشکلاتی مواجه شدیم و اینها را کنار یکدیگر گذاشته و از کارشناسان دعوت شود در این حوزه نظراتشان را بدهند.
چرا که نکته مهم مخاطبان بیرونی هستند، شرکت ذوب آهن به عنوان یک مخاطب اگر امروز یک مشکل و گرفتاری در حوزه بازرگانی داشته باشد و قرار بر تفکیک وزارت صمت تفکیک باشد.
باید دید که آیا در حوزه بازرگانی دچار نقض غرض میشود که در حوزه صمت نمیشود و ذوب آهن به عنوان یک مخاطب دچار مشکل میشود.
لذا اگر پیش از اینکه این اقدام انجام شود این ملاحظات انجام نشده باشد، به شما قول میدهم پس از گذشت مدت 2 – 3 سال دوباره به این نتیجه میرسیم که این دو وزارتخانه را باید ادغام کرد.
چرا که آسیب شناسی ادغام و جدا شدن بررسی نشده؛ کما اینکه از 50 سال پیش این مشکل را در کشور داشتیم و از زمان صنعتی شدن کشور و ظهور شرکتهای بزرگی مثل ذوب آهن، مس و… بحث صنعتی شدن کشور را در پیش گرفتند، دچار این مشکل بودیم و دوباره خواهیم بود.
نکته:
در پایان میتوانید ویدیو گفتگوی اختصاصی صنایع با رئیس هیئت مدیره ذوب آهن اصفهان را ملاحظه نمایید:
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.