معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری از ساخت و تولید پوست سلولی دولایه توسط محققان این پژوهشگاه خبر داد.
*** نقش ۳۰ درصدی اعضای هیئت علمی دانشگاهها در شرکتهای دانشبنیان
به گزارش صنایع، محمدعلی ملبوبی در نشست خبری امروز ۷ خرداد که در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار شد، با اشاره به برنامههای این پژوهشگاه در زمینه تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت، بیان کرد:
بر اساس آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی آن دسته از اعضای هیات علمی که شرکت دانشبنیان تاسیس کنند، امتیاز بالاتری دریافت میکنند.
همچنین اعضای هیات علمی باید بر اساس رشته مربوط، ۶ ماه در صنایع خدمت کنند و ما هم تلاش کردیم اعضای هیات علمی پژوهشگاه با مفاهیم معنی دار در صنعت بیشتر فعال شوند.
در حال حاضر ۱۸ نفر از اعضای هیات علمی پژوهشگاه، صاحب شرکت دانشبنیان هستند و یا به نوعی در اداره این شرکتها نقش دارند و فعال هستند که این میزان حدود ۳۰ درصد مجموعه اعضای هیات علمی پژوهشگاه است.
*** تولید پوست مصنوعی
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری با تاکید بر موفقیت این پژوهشگاه در زمینه تولید و ساخت پوست مصنوعی، خاطرنشان کرد:
محققان این پژوهشگاه موفق به تولید پوست سلولی دولایه شدند و ما از مدت ها قبل با مرکز سوانح سوختگی شهید مطهری همکاریهایی داشتیم.
این دستاورد مرحله حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته و برای ورود به بخش بالینی آماده است.
*** درمان بیماری چشمی با ژن درمانی
وی همچنین پیرامون اینکه به دنبال درمان نوعی بیماری چشمی در حال تحقیقات ژندرمانی هستیم، تشریح کرد:
درمان بیماری ریزومانیا در چغندرقند و تولید ارقامی مقاوم در برابر این بیماری با اصلاح ژنتیکی از جمله تحقیقات ما بوده است.
اکنون چرخه اصلاح بذر تا تولید شکر در کشور به دلیل این بیماری با مشکل مواجه شده است.
این تحقیق در مرحله آزمایش میدانی بر اساس پروتکلهای علمی داخلی و خارجی انجام شده و آماده رهاسازی هستیم.
بیشتر بخوانید:
رشد ۳ درصدی فناوری نانو در تراکتورسازی/ داخلیسازی ۹۳ درصد از قطعات تراکتور به دست متخصصان داخلی
رونمایی گوگل از هوش مصنوعی Imagen برای تبدیل متن به عکس/ موفقیت جدید گوگل در استفاده از هوش مصنوعی
عملکرد دستگاههای پوزی طرح مردمیسازی یارانهها بر پایه سیستم اندورید
*** دستاوردی برای مقابله با ریزگرد
به گزارش صنایع، معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری در پایان در خصوص طرح محیط زیستی این پژوهشگاه در زمینه مقابله با ریزگردها، بیان کرد:
این محصول یک مالچ زیستی است که به نوعی باکتریهای طبیعی بر اساس باکتریهای بومی به تولید رسیده است و این مالچ قادر به مقاومسازی خاک در برابر تبدیل شدن به کانون گرد و غبار است.
این طرح از ۷ سال قبل در پژوهشگاه آغاز شده است، آزمایشهای میدانی آن نیز نشان داد که موجب استقرار خاک دست کم تا یک سال خواهد شد، ضمن آنکه کاربرد آن در اراضی موجب رشد و قرارگیری گیاهان در خاک میشود.
برای توسعه و آزمایش آن در مقیاس وسیع با سازمان محیط زیست در دوره قبل مذاکره کردیم، ولی مخالفت شد که امیدواریم با توافقات صورت گرفته امکان آزمایش آن را در کانون ریزگردها داشته باشیم.
انتهای پیام///
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.