مدیرعامل شرکت ملی مس با اشاره به روند توسعهای صنعت مس در دهه گذشته تاکید کرد، شرکت ملی مس طی ۱۰ سال گذشته با کاهش سرمایهگذاری مواجه بوده است؛ باید بهطورقطع عقبماندگی غیرعمدی ایجادشده را جبران کنیم.
*** آیا صنعت مس ایران همپای رقبای خود توسعه یافته است؟
به گزارش صنایع، علی رستمی در دیدار با رئیس و اعضای هیئت مدیره انجمن مس ایران که در محل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد در خصوص توسعه صنعت مس، اظهار داشت:
باید بررسی کنیم که آیا صنعت مس ایران همپای رقبای خود توسعه یافته است یا خیر؟
اگر توسعه یافته دلایل آن چه بوده و اگر هم توسعه نیافته موشکافی کرده و علت آن را بیابیم.
کشور ما بر روی کمربند جهانی مس قرار گرفتهاست و ۱۷ میلیارد تن مواد معدنی کشفشده مس داریم و با درنظر گرفتن معادن بخش خصوصی، در مجموع بالغ بر ۲۰ میلیارد تن ماده معدنی کشف شده در کشور داریم.
بر این اساس تا ۲۵۰ سال آینده، ماده معدنی داریم و دارای رتبه هفت دنیا در زمینه ماده معدنی کشف شده هستیم، اما در تولید مس کاتد در جایگاه ۱۹ دنیا قرار داریم.
*** ضرورت وفاق کامل برای توسعه مس و گسترش همکاریها
وی با اشاره به موفقیت برخی کشورها در زمینه افزایش تولید مس، اظهار کرد:
برخی کشورها چون کنگو و زامبیا علیرغم وجود مشکلاتی چون مواجهه با جنگ، در زمینه میزان تولید، از ما جلوتر هستند و باید سؤال کرد که «چرا دچار عقبگرد در صنعت مس کشور شدهایم؟»
در مقایسه صنعت مس با صنایعی مانند فولاد و آلومینیوم دریافتیم صنعت مس همپای سایر فلزات در ایران توسعه نداشته است.
شرکت مس آمادگی همکاری با انجمن مس ایران را دارد. از مشارکت در پروژههایی که در راستای توسعه صنعت مس باشد قطعاً استقبال خواهیم کرد.
معتقدم صنعت مس به هر میزان توسعه یابد، شرکت ملی مس توسعه مییابد و منافع ما در توسعه صنعت مس است.
رستمی با اشاره به اینکه دولت انتظار دارد شرکتهایی نظیر مس برای توسعه و درآمدزایی بیشتر وارد عمل شوند افزود:
نهتنها باید به نقش خودمان واقف باشیم، بلکه باید برای جبران عقبافتادگی صنعت مس دستبهدست یکدیگر بدهیم تا موانع را از سر راه برداریم.
وجود ۳۰۰۰ دستگاه ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز در بخش معدن و صنعت مس که باید برای خرید بیشتر تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز و ضروری این صنعت، اقدام کرده و برای توسعه هر چه سریعتر و بیشتر از کشورهای مختلف دنیا کمک بگیریم.
*** برنامه تدوین شده ۱۳ میلیون یوریی
مدیرعامل شرکت مس در پایان، با اشاره به برنامه تدوین شده ۱۳ میلیون یوریی توسعه شرکت مس در مدیریت پیشین تصریح کرد: اجرای این برنامه بر دوش ما است و بنده نیز مصمم و متعهد به اجرای آن هستم و از شما هم میخواهم که ما را در این امر یاری کنید.
تأمین آب و برق در صنعت مس امری ضروری است و بحث تأمین انرژی بهویژه آب از جمله دغدغههای شرکت مس است.
از اعضای هیئت مدیره انجمن مس ایران میخواهم تا بازوی فکری خوبی برای دولت بوده و در زمینه رفع مشکلات و موانع برخورد فعالانه داشته باشند.
به گزارش صنایع، گفتنی است در این جلسه «بهرام شکوری» رئیس انجمن مس ایران به همراه سایر اعضای و تعدادی از فعالان صنعت مس ضمن تبریک انتصاب دکتر رستمی بهعنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران مطالبی را پیرامون «مالیات»، «عوارض» و «حقوق دولتی» در بخش معدن مطرح کردند. در این جلسه «بهروز رحمتی»، معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس و «سعد عبدی»، مدیر امور برنامهریزی و نظارت شرکت مس نیز حضور داشتند.
انتهای پیام///