امام جمعه موقت تهران با بیان این موضوع که دانش خلق ثروت میکند، نه منابع طبیعی یا نیروی انسانی معتقد است،کشور برای پیشرفت بهجای استفاده از مخازن فراوان نفت و گاز باید از نوآوریهای خلاقانه استفاده کند.
*** ضرورت جاری شدن علم و دانش در کشور
به گزارش صنایع، حجتالاسلام سید محمد حسن ابوترابیفرد در خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه از دید امیرالمومنین علی(ع) هر نظام سیاسی برای ماندگاری و ثبات نیازمند ارکان هشتگانهای است، بیان داشت:
دانش، فصل الخطاب منازعات سیاسی، مدیریتی، و اجتماعی است. رهبری سال ۱۴۰۱ را با شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کردند. سکان دار انقلاب اسلامی، سال ۱۳۸۷ را سال نوآوری و شکوفایی نام گذاری کرده بودند که یک شعار مترقی و امیدزا بود.
شکلگیری اقتصاد دانش بنیان راه را برای نوآوری کشور فراهم خواهد کرد و مفهوم اقتصاد دانش بنیان نام سیستم اقتصادی است که در آن تولید کالا و خدمات عمدتا مبتنی بر فعالیتهای دانش محور است.
وی در ادامه، افزود:
دانش خلق ثروت میکند، نه منابع طبیعی یا نیروی انسانی ساده. عنصر کلیدی، سرمایه و داراییهای فکری است، نه مخازن فراوان نفت و گاز. ما باید از نوآوریهای خلاقانه استفاده کنیم، نه از صادرات خام منابع طبیعی.
تولید نیازمند موتور محرکی است که اقتصاد ایران را در کوتاه ترین زمان و با بالاترین شتاب در جایگاه شایسته خود قرار دهد. این موتور محرک نظام مدیریتی کشور است.
آن روز که درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت آسان به دست میآید، ذخایر بانک مرکزی افزایش پیدا کرده و موجب رشد نقدینگی، افزایش پایه پولی، تورم کشور و معضلات کلیدی میشود و در آن سال بازار داخلی به بازار کالاهای خارجی تبدیل شده و تولیدات داخلی با چالشهای جدی روبهرو میشوند در حالی که راه برونرفت از این تنگناها اقتصاد و مدیریت دانشپایه است.
*** نیروی کار عالم تحصیلکرده و ماهر رکن کلیدی این اقتصاد است
به گزارش صنایع، امام جمعه موقت تهران در پایان، با تأکید بر اینکه اقتصاد دانشبنیان محصولاندیشه و تفکر و علم است، تاکید کرد:
نیروی کار عالم تحصیلکرده و ماهر رکن کلیدی این اقتصاد است که او توانایی یادگیری مداوم و بکارگیری مهارت برای خلق ثروت از دانش را دارد. ایران اسلامی در این حوزه از ظرفیت بسیار بالا و ارزشمندی برخوردار است.
امروز ۱۴ میلیون جوان تحصیلکرده در اختیار داریم که محصول کار نظام آموزشی کشور در چهار دهه اخیر است.
ما دانش هستهای را به فناوری هستهای تبدیل کردیم و دانش را در میدان تبدیل به قدرت پدافندی کردیم که بسیار ارزشمند است.
تأکید رهبر معظم انقلاب بر تولید دانشبنیان، فراهم آوردن حضور دانش در خلق ثروت است. یعنی تجاریسازی علم؛ باید برای عملیاتی شدن این موضوع دولت و مسؤولین در بخشهای مختلف گامهای بلندی را بردارند.
انتهای پیام///