اخبار برگزیده

کد خبر:376359
پ
تشکینی
رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صمت:

ایجاد توازن منطقه‌ای با طرح آمایش وزارت صمت/ اشتغال و صنعت؛ دو محرکه توازن منطقه‌ای

رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صمت، اجرای طرح امایش وزارت صنعت را عاملی برای ایجاد توازن منطقه‌ای عنوان کرد.

رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صمت، اجرای طرح امایش وزارت صنعت را عاملی برای ایجاد توازن منطقه‌ای عنوان کرد.

 

*** برنامه کلیدی وزارت صمت 

 

به گزارش صنایع، احمد تشکینی در نشست وزیر صمت با مجمع نمایندگان استان البرز در خصوص طرح‌های اولویت‌دار صنعتی، معدنی و تجاری با محوریت آمایش، اظهار کرد:

یکی از برنامه‌های کلیدی وزارت صمت شناسایی اولویت‌های سرمایه‌گذاری صنعتی، معدنی و تجاری با رویکرد آمایش در استان‌های مختلف به تفکیک شهرستان است.

‎دو موضوع مهم در حوزه آمایش منطقه‌ای در دستور کار است که نخست، مکان‌یابی برای فعالیت‌های مشخص و دومی، فعالیت‌یابی برای مکان‌های مشخص است.

 

***  ویژگی‌های طرح آمایش

 

‎وی در خصوص ویژگی‌های طرح آمایش، بیان کرد:

طرح آمایش چند ویژگی مهم دارد که بحث دورنگری یکی از محوریت‌های اساسی آن است و باید به آن توجه شود، در غیر این صورت در بلند مدت با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.

‎مقایسه سطح توسعه‌یافتگی استان‌های کشور مشخص کرده که سطح توسعه‌یافتگی استان‌ها یکسان نبوده و به شدت نامتوازن است، بنابراین درصدد هستیم در طرح آمایش به سمت توسعه متوازن پیش برویم.

 

تشکینی در ادامه‌ افزود:

نکته مهم دیگر در طرح آمایش، شیوه استقرار فعالیت‌های صنعتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا نامتوازنی موجود از بین برود.

 

 

بیشتر بخوانید:

پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به طرح های صنعتی در قم

پیشرفت ۸۰ درصدی طرح‌های صنعتی در سال ۱۴۰۰

طرح آمایش صنعتی، معدنی و تجاری در چه استان‌هایی نهایی شده است؟

 

 

*** زیرفصل‌های طرح آمایش

 

‎به گزارش صنایع، رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صمت در پایان پیرامون تدوین اولویت‌های سرمایه‌گذاری با محوریت آمایش، اظهار کرد:

ما به سمت تدوین اولویت‌های سرمایه‌گذاری با محوریت آمایش حرکت کرده‌ایم و اسناد مربوط به این موضوع را با تأکید بر اسناد آمایش سازمان برنامه آماده کرده و طرح راست‌آزمایی را برای هر استان از منظر آمایش انجام داده‌ایم و مکاتبات لازم با ذینفعان و مقام‌های هر استان نیز انجام شده است.

‎برای هر استان یک هدف‌گذاری در مورد اشتغال تا افق ۱۴۰۴ انجام و یک ساختار در مورد وضعیت صنعتی هر استان طراحی شده است و بر این اساس مشخص کرده‌ایم که چه طرح‌هایی را در این استان عملیاتی و اجرایی کنیم.

در استان البرز برای هر شهرستان برنامه‌ای تدوین و طراحی کرده‌ایم.

‎براساس اسناد آمایش منطقه‌ای، استان البرز در حوزه صنایع آشامیدنی و تولید ماشین‌آلات قابلیت خوبی دارد و در نهایت با اطلاعات به دست آمده، یک‌هزار و ۴۴۰ طرح شناسایی شده است.

‎در طرح آمایش چند زیرفصل مانند شناسایی طرح‌های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد، طرح‌های توسعه‌ای، ظرفیت‌های بلااستفاده، واحدهای راکد و غیره را مدنظر قرار داده است.

 

انتهای پیام///

منبع
صنایع

ایران سرور