رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح جزئیات قانون جهش تولید دانشبنیان، بر پایان دادن به انحصارهای دولتی با رویکار آمدن جوانان، تاکید کرد.
*** تاکید رهبر معظم انقلاب بر تولید
به گزارش صنایع، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی امروز (دوشنبه ۱۵ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی، با تایکد بر اینکه رهبر معظم انقلاب همچون سالهای گذشته، تولید را محور فعالیتهای اقتصادی سال پیش رو قرار دادند و با تاکید بر دو ویژگی دانشبنیان و اشتغالآفرین بودن این فعالیتها، نقشه راه اولویتهای قانونگذاری و اجرا را در سال جاری را تعیین کردن، اظهار کرد:
خدا را شاکریم که مجلس یازدهم از نخستین روزهای آغاز به کار خود، توجه ویژهای به تقویت تولید دانشبنیان و ریلگذاری قانونی لازم برای پیشرفت و گسترش شرکتهای دانشبنیان داشته است.
از همان ابتدای شروع به کار مجلس، با فعالان این حوزه نشستهایی برگزار شد تا از نیازمندیهای این حوزه اشراف بیشتری داشته باشیم و متناسب با نیازمندی ها، بدون معطلی رفع آنها را در چارچوب قانون، در دستور کار قرار گرفت.
مجلس انقلابی پس از ۱۸ ماه تلاش، در روزهای پایانی سال گذشته، قانون «جهش تولید دانش بنیان» را نهایی کرد و امروز که رهبر انقلاب حمایت از تولید دانش بنیان را اولویت سال ۱۴۰۱ قرار دادند، خوشحالیم که مجلس پیشاپیش رسالت خود را به انجام رسانده است.
بیشتر بخوانید:
دو نکته اساسی در تغییر رویکرد وزارت صمت در دولت سیزدهم/ نقدینگی، یکی از گلوگاههای مهم تولید
*** قانون «جهش تولید دانش بنیان»
وی در ادامه، افزود:
از ابتدای سال جاری، پشتیبانیهای قانونی و ریلگذاری لازم برای حمایت از تولید دانش بنیان در دسترس مدیران اجرایی قرار گرفته و ضروری است با تصویب فوری و دقیق آییننامهها و دستورالعمل های اجرایی از این فرصت بهترین استفاده صورت گیرد. در قانون «جهش تولید دانش بنیان»، کمک به شرکت های نوآفرین و توسعه فعالیتهای دانشبنیان و نیز فراهم کردن زمینه فعالیت نخبگان در کشور به تصویب رسیده است.
در این قانون، حمایتهایی نظیر تسریع در پرداخت تعهدات مالی معوق دستگاههای اجرایی به شرکتهای دانشبنیان، افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و توسعه فعالیت بانک ها در این حوزه، واگذاری دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها و دستگاههای اجرایی به همراه تخصیص فضای مازاد آنها به شرکت های دانش بنیان، خرید خارج از فرآیند قانون مناقصات محصولات دانشبنیان در مواردی که برای اولین بار در کشور ساخته شده اند، و همچنین مشوق های مالیاتی لازم پیش بینی شده است و رسیدگی به اختلافات مربوط به شرکتهای دانشبنیان در شعب تخصصی دادگاه با راهبری قوه قضاییه نیز به تصویب رسیده است.
به گزارش صنایع، رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان، تاکید کرد:
این مصوبه به زودی با تایید نهایی توسط شورای نگهبان به قانون تبدیل خواهد شد که در صورت اجرای صحیح و تشکیل «شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان» به ریاست رییس محترم جمهور، در جهت همگرایی و هم افزایی دستگاه های اجرایی در حوزۀ اقتصاد دانش بنیان، میتواند شرکتهای دانشبنیان را از حاشیه اقتصاد خارج کرده و آنها را به بازیگران اصلی و ستون فقرات تولید در کشور تبدیل کند.
انتهای پیام///