ایرانخودروییها با اینکه در سال ۱۴۰۰ با تولید حدود ۴۵۱ هزار و ۱۰۰ دستگاه، عنوان پرتیراژترین خودروساز کشور را به خود اختصاص دادند اما در واقع نسبت به سال ۹۹ افت تولید ۵ درصدی را تجربه کردند.
*** عملکرد ایرانخودرو در سال ۱۴۰۰
به گزارش صنایع، بررسی جزئیات آمارهای تولید محصولات سواری گویای این نکته است که ایرانخودرو در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته افت تولید را تجربه کرده است
ایرانخودروییها با تولید حدود ۴۵۱ هزار و ۱۰۰ دستگاه، عنوان پرتیراژترین خودروساز کشور را به خود اختصاص دادند و حدود ۵۴ درصد از کل تولید خودروی سواری کشور را در کارنامه خود ثبت کرد.
البته با اینکه این شرکت پرتیراژترین خودروساز کشور در سال ۱۴۰۰ بود اما نسبت به سال ۹۹ افت تولید ۵ درصدی را تجربه کرد
بر اساس گزارشهای رسمی، این شرکت سال ۹۹ تعداد ۴۷۵هزار و ۵۵۰ دستگاه خودرو را تولید کرده است و هرکدام از خودروهای ایرانخودرو نیز در سال ۱۴۰۰ با افت و خیز در تولید روبرو بودند.
لازم به ذکر است، گروه پژو به عنوان پرتیراژترین گروه خودرویی در این شرکت خودروساز طی سال گذشته حدود ۲۹۷هزار و ۸۰۰ دستگاه تولید شد و تیراژ تولید گروه پژو طی ۱۴۰۰ در قیاس با تولید سال ۹۹ این خودروساز از افت تولیدی حدود ۱۴ درصدی حکایت دارد.
*** کاهش تولیدات ایرانخودرو نسبت به سال گذشته
گفتنی است؛ ایرانخودرو در سال ۹۹ تولید نزدیک به ۳۴۶هزار و ۶۰۰ دستگاه از انواع محصولات خود با برند پژو را نهایی کردند بنابراین ایران خودرو در سال ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۹، حدود ۴۷هزار و ۷۵۰ دستگاه از این گروه خودرویی کمتر تولید کرده است.
این شرکت در تولید گروه سمند نیز افت تولید را تجربه کرد ایران خودرو سال گذشته حدود۵۰هزار و ۱۰۰ دستگاه انواع سمند را در خطوط تولید خود تکمیل کردند که تولید این تعداد خودرو از گروه سمند در مقایسه با تولید این گروه خودرویی در سال ۹۹ از افتی حدود ۹درصدی حکایت دارد.
این شرکت در سال سال ۹۹ حدود ۵۵هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع سمند تولید کرد بنابراین به لحاظ تیراژ شاهد افت تولید حدود ۵هزار و ۱۰۰ دستگاهی گروه سمند بودیم و از سوی دیگر نیز تولید دنا نیز همچون پژو و سمند افت تولید را تجربه کرد.
ایران خودرو سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ هزار و ۲۵۰ دستگاه انواع دنا تولید کردند که این تیراژ تولید در مقایسه با تولید حدود ۵۵هزار و ۳۰۰ دستگاهی سال ۹۹ از افتی حدود ۹ درصدی خبر میدهد.
به عبارت دیگر تیراژ تولید دنا در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن حدود ۵ هزار دستگاه کمتر شده است.
*** کدام گروه ایرانخودرو رشد تولید را تجربه کرد؟
به گزارش صنایع، گفتنی است؛ برخلاف گروه پژو، سمند و دنا، تولید رانا رشد تولید را تجربه کرد و ایرانخودروییها در سال ۱۴۰۰ در مجموع تولید نزدیک به ۳۵هزار و ۶۰۰ دستگاه انواع رانا را تولید کردند.
تولید این تعداد رانا در قیاس با تولید سال ۹۹ از رشدی حدود ۱۷۳درصدی حکایت دارد از سویی دیگر ایران خودرو سال گذشته حدود ۱۳هزار دستگاه انواع رانا تولید کردند.
بنابراین شاهد رشد تیراژی حدود ۲۳هزار و ۶۰۰ دستگاهی رانا در بازه زمانی یاد شده بودیم و هایما نیز بهعنوان تنها محصول مونتاژی حاضر در خطوط تولید ایرانخودرو نیز مانند رانا رشد تولید را به خود دید.
این شرکت نزدیک به ۸هزار و ۶۵۰ دستگاه انواع هایما تولید کردند و تولید این تعداد هایما در قیاس با تولید سال پیش از آن رشدی حدود ۷۴درصدی را در کارنامه این خودروساز ثبت کرد.
آن طور که آمارهای منتشر شده توسط ایرانخودروییها نشان میدهد سال ۹۹ تولید حدود ۵هزار دستگاه انواع هایما در این شرکت خودروساز نهایی شده است.
مقایسه تیراژ تولید هایما در سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ نشان میدهد این خودروساز توانسته به لحاظ عددی رشدی حدود ۳هزار و ۷۰۰ دستگاهی را محقق کند.
ایران خودرو در سال ۱۴۰۰ موفق شد حدود ۸هزار و ۵۵۰ دستگاه خودرو تارا را در خطوط تولید خود تکمیل کند در حالی که این شرکت در پایان سال ۹۹ حدود ۱۵۰ دستگاه انواع تارا را تولید کرده بود.
انتهای پیام///
منبع
صنایع