وزیر صنعت از آغاز عملیات جمعآوری باتری و کمک فنر قاچاق و تقلبی از روز ۱۵ فروردینماه خبر داد.
*** پنج اولویت نخست طرح مقابله با کالاهای قاچاق و تقلبی
به گزارش صنایع، سید رضا فاطمیامین در دومین جلسه سلسله نشستهای ستاد «مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی» این وزارتخانه که امروز ۱۴ فروردینماه با حضور وزیر دادگستری و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، اظهار کرد:
در راستای مبارزه با قاچاق، کالاهای تقلبی، بیکیفیت و غیراستاندارد، کار جدیدی را در وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شروع کردهایم و لوازم یدکی خودرو، لوازمخانگی، آرایشی و بهداشتی، پوشاک و دخانیات ۵ اولویت نخست در اجرای این طرح خواهند بود.
*** نتایج مثبت اقتصادی طرح مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی
وزیر صمت در ادامه، اضافه کرد:
ایجاد فرصتهای شغلی جدید در بخش تولید و دسترسی مصرفکنندگان به کالای اصل از جمله نتایج مثبت اقتصادی طرح مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی خواهد بود و اجرای تمامی اقدامات در نظر گرفته شده به صورت مستمر و هفتگی رصد و پایش شده و به صورت مرحله به مرحله با متناسبسازی اقتضایی طرح، پیش خواهیم رفت.
همه دستگاهها از جمله وزارت دادگستری، سازمان تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات در کنار اصناف، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان در این طرح، مشارکت و همکاری دارند.
*** نخستین مرحله در کدام حوزه است؟
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نخستین مرحله در حوزه لوازم یدکی خودرو است، ادامه داد:
سه اقدام را به صورت همزمان در این حوزه آغاز میکنیم؛ مرحله نخست در مورد باتری و کمک فنر است.
از قبل اعلام شده بود این کالاها باید کد رهگیری داشته باشند و کالاهای قاچاق و یا تقلبی جمعآوری میشوند.
بر همین اساس از ۱۵ فروردینماه، عملیات جمعآوری در چند استان آغاز میشود و به تدریج در تمامی استانها انجام خواهد شد.
*** افزایش شفافیت جریان کالا
وی افزایش شفافیت جریان کالا را اقدام دوم دانست و اضافه کرد:
تعداد زیادی از تولید کنندگان، عرضهکنندگان و توزیعکنندگان قطعات یدکی خودرو در سامانه جامع تجارت ثبت نام کردهاند و صورتحسابهای خود را ثبت میکنند و تأکید ما بر تسریع در انجام این کار است.
*** دریافت نکردن کد رهگیری به منزله کالای تقلبی و قاچاق است
فاطمیامین در این باره یادآوری کرد:
در پروژه شفافیت جریان کالا اگر کالایی کد رهگیری نگرفته و صورتحساب آن در سامانه جامع تجارت ثبت نشود، کالای تقلبی و قاچاق محسوب میشود.
به گزارش صنایع، وزیر صنعت در پایان نظامبخشی، ساماندهی و حرفهای شدن نظام توزیع قطعات یدکی را سومین محور اقدامات دانست و افزود:
اکنون پراکندگی بسیار زیادی در این حوزه داریم که این موضوع کنترلها را مشکل میکند.
در تکمیل شفافیت جریان کالا و مقابله با کالای قاچاق در سطح عرضه و ردیابی گلوگاههای اصلی، سومین اقدام این است که شبکه توزیع لوازم یدکی را شناسنامهدار و مسئولیتپذیر کنیم تا نمایندگیها قطعات سالم و با اصالت را عرضه کنند.
انتهای پیام////