مدیرکل ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ضمن اعلام بازگشایی مرزهای زمینی چهارگانه ایران و ترکمنستان با برخی محدودیت ها ابراز امیدواری کرد که مشکلات کامیونداران در تبادلات تجاری با این کشور برطرف شود.
*** چگونگی بازگشایی چهار پایانه مرزی مشترک
به گزارش صنایع،جواد هدایتی با اشاره به آخرین وضعیت پایانههای مرزی مشترک ایران و ترکمنستان اظهار کرد:
پس از نشست آنلاینی که بین سازمان راهداری و آژانس حملونقل بینالمللی ترکمنستان در شهریورماه برگزار شد، اخیرا سومین گذرگاه مرزی ایران و ترکمنستان در مرز اینچهبرون در استان گلستان بازگشایی شد.
ایران و ترکمنستان چهار پایانه مرزی مشترک دارند که گذرگاههای سرخس، لطفآباد و باجگیران در خراسان رضوی و گذرگاه مرزی اینچهبرون در گلستان فعالیت میکردند..
اما از آنجایی که در دوران شیوع ویروس کرونا ترکمنستان پروتکلها و سیاستهای منحصر به فردی در مواجه با این ویروس داشت برای ورود اتباع خارجی و ترددهای مرزی، همه مرزهای زمینی و هوایی خود را بست که البته سیاست سختگیرانهای بود اما سبب شد تا مرزهای ما با این کشور مانند دیگر همسایگان ترکمنستان بسته شود.
*** چرایی بازگشایی مرزهای زمینی
مدیرکل ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به روند بازگشایی مرزها، خاطر نشان کرد:
در این راستا مذاکراتی با این کشور در شهریورماه سال گذشته انجام شد و همین مساله منجر به بازگشایی مرز سرخس و نهایتا مرز لطفآباد بعد از سه ماه (یعنی در زمستان سال ۱۳۹۹) شد.
البته با توجه به محدودیتهای موجود و حجم تبادلات تجاری بین دو کشور، همه بار ترانزیت و تجارت زمینی روی دو مرز سرخس و لطفآباد متمرکز شده بود.
به همین سبب در تلاش بودیم تا دیگر گذرگاههای مرزی مشترک بین دو کشور را باز کنیم و نهایتا با هماهنگیهای صورت گرفته و مذاکرات انجام شده بین روسای جمهور ایران و ترکمنستان و دیگر مسئولان حوزه دیپلماسی مقرر شد تا کنفرانس ویدئویی بین سازمان راهداری و آژانس حملونقل جادهای ترکمنستان برگزار شود.
که این اتفاق در شهریورماه رخ داد و نهایتا پایانه مرزی سوم یعنی اینچهبرون با ورود یک دستگاه کامیون از ترکمنستان بازگشایی شد.
البته مرز مشترک چهارم باجگیران است که در این مدت تنها برای تردد مسافران آن نیز از نوع دیپلماتها باز بوده اما با توجه به محدودیتهایی که ترکمنستان سالهاست برای این گذرگاه مرزی قائل شده چندان تاثیری روی تبادلات تجاری دو کشور ندارد و بازگشایی مرز اینچه برون خود گامی رو به جلواست.
به گزارش صنایع، مدیرکل ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در پایان،ابراز داشت:
با بازگشایی پایانههای مرزی ایران و ترکمنستان با توجه به اینکه در فصل صادرات محصولات کشاورزی قرار داریم امیدواریم بتوانیم مشکلات کامیونداران در این زمینه برطرف شود همچنین از سویی دیگر ترکمنستان با توجه به حجم تبادلات تجاری بین دو کشور و نقشاش در ترانزیت کالا از اروپا و ترکیه به آسیای میانه اهمیت بالایی دارد.
ایسنا
اخبار مهم صنایع:
تدوین برنامههای وزارت صنعت در ۵ سطح/ صادرات و تنظیم بازار؛ اولویتهای برنامه کوتاه مدت
بیشترین کالای قاچاق کشف شده در نیمه اول ۱۴۰۰
الزام تولیدکنندگان تایر و تیوب برای دریافت شناسنامه گارانتی
انتهای پیام///