اخبار برگزیده

کد خبر:319325
پ
لوازم خانگی
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌ خانگی:

صعود غافلگیرانه قیمت لوازم‌ خانگی تا افزایش تعداد فروشندگان

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی بابیان اینکه در حال حاضر حداقل مبلغ موردنیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است از افزایش تعداد فروشندگان این صنف خبر داد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی با بیان اینکه در حال حاضر حداقل مبلغ مورد نیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است از افزایش تعداد فروشندگان این صنف خبر داد.

 

 *** چرایی افزایش تعداد فروشندگان لوازم خانگی با توجه به افزایش صعودی قیمت ها

 

به گزارش صنایع، اکبر پازوکی با اشاره به افزایش قیمت ماه‌های اخیر لوازم‌خانگی و همراه با افزایش تعداد فروشندگان در این صنف اظهار داشت:

در حال حاضر حداقل مبلغ موردنیاز برای خرید یخچال و فریزر ایرانی ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است و اجاق‌های ایرانی موجود در بازار نیز بالای ۷ میلیون تومان قیمت دارند و در چنین شرایطی وسع مردم به خرید لوازم‌خانگی ایرانی نیز نمی‌رسد.

این در حالی است که برخی تصور می‌کنند با توجه به قیمت لوازم‌خانگی، فعالیت در این صنف پرسود است، از سوی دیگر افراد وقتی از یافتن شغل ناامید می‌شوند با اجاره مغازه‌ای درصدد برمی‌آیند که فعالیت اقتصادی کنند و در صنف لوازم‌خانگی خلاف سایر صنف‌ها ما با افزایش تعداد فروشگاه‌ها روبرو بودیم به طوری که چهارصد فروشگاه جدید تنها در یک سال و نیم اخیر در این صنف کار خود را آغاز کردند.

 

وی همچنین دلیل رشد قیمت‌ها باوجود کاهش تقاضا در بازار را از نکات دیگری دانست که برای بسیاری نکته ابهام است که باید یادآور شد:

 افزایش قیمت مواد اولیه و تورم موجود در اقتصاد زمینه را برای رشد قیمت مهیا می‌کند از سوی دیگر در ماه‌های اخیر تعداد ازدواج‌ها به حداقل رسیده است و همین امر در سقوط آزاد تقاضا در بازار مؤثر بوده است، درعین‌حال گرانی کالا نیز سبب شده است بخشی دیگر از متقاضیان از بازار خارج شوند.

 

پازوکی در ادامه افزود:

دو عامل همیشه سبب رشد تقاضا در بازار لوازم‌خانگی می‌شود، اول زمانی که تعداد ازدواج‌ها افزایش یابد و دوم وقتی ساخت‌وساز مسکن رونق گیرد، تقاضا به بازار لوازم‌خانگی باز خواهد گشت، اما زمانی که آمار ازدواج و ساخت‌وساز به شدت پایین است رکود این بازار تشدید می‌شود.

 

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی مؤلفه‌های قیمت و قدرت خرید مردم را از دیگر عوامل رشد قیمت دانست و تأکید کرد:

 البته مؤلفه قیمت و قدرت خرید نیز بسیار مهم است، باوجود کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی فروش در بازار لوازم‌خانگی، قیمت‌ها در این بازار کماکان در حال پیشروی است و دلیل آن چیزی نیست به غیر از قیمت بالای مواد اولیه؛ در ضمن تولیدکننده باید با هزار بدبختی ارز تهیه کند و سپس آن را به کشور‌هایی بفرستد که از آن‌ها مواد اولیه خریده است.

 

*** سهم لوازم‌خانگی قاچاق در بازار ؟

 

پازوکی سهم لوازم‌خانگی قاچاق موجود در بازار را در سال‌های اخیر با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح قابل تأکید دانست و تصریح کرد:

 طی چهار سال گذشته، تلاش برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق افزایش‌یافته و از سوی دیگر از فروش کالا‌های قاچاق در فروشگاه‌های با جواز کسب نیز ممانعت شده است.

 با اطلاع‌رسانی در بین کسبه و همکاری آن‌ها با ارگان‌هایی که از ورود کالای قاچاق جلوگیری می‌کنند تا حدودی جلوی ورود کالای قاچاق گرفته‌شده است، اما دولت باید تدابیری بیندیشد که من نوعی که به عنوان شوتی و یا تحت هر عنوان دیگری کالای قاچاق را وارد بازار می‌کنم در جایی مشغول به کار شوم و کارآفرینی صورت گیرد و این‌گونه من از این کار دست بکشم.

 

وی در ادامه در خصوص حجم تقاضا در بازار و سمت‌وسوی مردم به سوی خرید کالای قاچاق افزود:

در حال حاضر با توجه به اطلاع‌رسانی‌هایی که انجام‌شده است در این خصوص که اکثر کالا‌های خارجی موجود در بازار قاچاق هستند؛ مردم به سمت کالا‌های داخلی روی آورده‌اند، اما برخی با علم به اینکه کالا قاچاق است و گارانتی ندارد، اقدام به خرید کالا‌های خارجی در شهر‌های مرزی، سایت‌ها و مغازه‌های بدون جواز می‌کنند.

در حال حاضر برند‌های خارجی درصدی از بازار را در اختیار دارند، اما با توجه به اینکه آمار صحیحی در این خصوص نیست نمی‌توان به طور دقیق تخمینی ارائه کرد.

 

 

اخبار مهم صنایع:

ظهور ۵ دستاورد بزرگ فناوری در سال ۲۰۲۲

فرصت‌های عضویت دایم ایران در سازمان شانگهای برای خودروسازی ایران

حذف نام گروه صنعتی ماموت از فهرست تحریم‌های ظالمانه آمریکا

 

 

*** روند تولید لوازم‌خانگی داخلی از صادرات تا مهمترین دلایل رشد قیمت مصرف کننده داخلی

 

رئیس اتحادیه در ادامه در خصوص روند تولید لوازم‌خانگی در داخل بیان کرد:

واحد‌های تولیدی در این دوره تعدیل نیرو نکرده‌اند بلکه در این بین نیرو تازه نیز جذب کرده‌اند.

در حال حاضر تولید لوازم‌خانگی افزایش‌یافته و خلائی که در چهار سال گذشته بین تولید و تقاضای بازار وجود داشت، هر سال در حال کاهش است.

در ۵ ماه ابتدایی امسال تولید ۱۰.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش‌یافته است، اما هنوز به حد نهایی که صد در صد نیاز داخلی را تأمین کند نرسیده است.

در حال حاضر تولید کالا‌هایی مانند کولرآبی به تأمین صددرصدی رسیده است، اما در حوزه کولرگازی هنوز تولید شروع نشده است و تنها برخی از شرکت‌ها در این حوزه مشغول به کارند و در تولید تلویزیون، اما روند تولید در این مدت منفی بوده است و تقریباً ۱۱.۷ درصد تولید تلویزیون کاهش پیداکرده است.

 

پازوکی با اشاره به صادرات محصولات لوازم‌خانگی داخلی، توضیح داد:

قیمت بالای تمام‌شده کالا و عدم قدرت خرید مردم باعث نوسانات در بازار می‌شود؛ تولیدکنندگان ما در حال حاضر باید به فکر صادرات کالا باشند و دولت باید به آن‌ها در تأمین مواد اولیه، پرداخت مالیات و تأمین اجتماعی کمک کند تا قیمت تمام‌شده تولیدکننده پایین بیاید و اگر این اتفاق نیافتد روند بازار نیز تغییر نخواهد کرد و مردم به سمت تعمیر کالا تا تعویض آن حرکت می‌کنند.

 

به گزارش صنایع، رئیس انجمن صنایع لوازم‌ خانگی در پایان به مهمترین دلایل رشد قیمت لوازم‌خانگی تولید داخل پرداخت و ابراز داشت:

  مواد اولیه باید ارزان قیمت به دست تولید کننده برسد تا تولید کننده بتواند به‌جای یک شیفت سه شیفت کار کند.

تولید کننده وقتی سه شیفت کار کند هزینه سربارش نیز کاهش پیدا خواهد کرد و زمانی که هزینه سربار کاهش پیدا کند نیازی به پرداخت مالیات در صادرات نیست و تشویق دولت شامل حال آن‌ها می‌شود.

خبرآنلاین

انتهای پیام///


ایران سرور