کد خبر:312733
پ
حجت_الله عبدالملکی
وزیر تعاون:

اصلاح سیاست‌های کلانی که خلق فقر می‌کنند/ لزوم ارتقا بخش فرهنگی و اجتماعی

وزیر تعاون ضمن اشاره به اصلاح سیاست‌های کلانی که خلق فقر می‌کنند، بر لزوم ارتقا بخش فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد.

وزیر تعاون ضمن اشاره به اصلاح سیاست‌های کلانی که خلق فقر می‌کنند، بر لزوم ارتقا بخش فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد.

 

*** ارتقا بخش فرهنگی و اجتماعی

 

به گزارش صنایع، حجت الله عبدالملکی در خصوص بخش فرهنگی و اجتماعی، اظهار داشت:

اگرچه این وزارتخانه، ماهیت اقتصادی هم دارد اما درصدد هستیم بخش فرهنگی و اجتماعی آن را نیز ارتقا دهیم.

با توجه به اینکه بسیاری از موضوعات رفاهی، مسکن کارگران، بازنشستگان، اشتغال و… در حوزه فعالیت این وزارتخانه قرار می‌گیرد باید در حوزه فرهنگی نیز اقدامات اساسی انجام داد.

 

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه، تصریح کرد:

فرهنگ عمومی، فرهنگ انقلابی و فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی به طور ویژه‌تری باید مورد توجه قرار گیرد و مخاطب ما همه مردم ایران هستند.

 وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، بیشترین سطح تماس و ارتباط را با مردم دارد از همین رو باید به حوزه فرهنگ عمومی توجه لازم صورت گیرد.

 

وی در همین زمینه به ارتقای فرهنگ سلامت نیز اشاره کرد و افزود:

بیشتر از موضوع درمان باید به فرهنگ سلامت بپردازیم، قطعاً اگر برای فرهنگ تغذیه، ورزش و تندرستی سرمایه‌گذاری کرده بودیم بسیاری از بیماری‌ها کاهش می‌یافت.

 

*** باید به فرهنگ انصاف توجه کرد

 

عبدالملکی در ادامه، خاطر نشان کرد:

باید بر روی فرهنگ انصاف کار کنیم، چرا باید در معدنی که به قول مالکان و بهره‌برداران آن، سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان سود خالص دارد، حمام برای کارگران آن وجود نداشته باشد.

مجموعه‌های بسیاری در سراسر کشور وجود دارند که می‌توانند پیام رسان فرهنگ و ترویج کننده آن باشند، علاوه بر این از ظرفیت صدا و سیما هم می‌توان کمک گرفت.

از طریق سریال یا برنامه‌های مستندی که در صدا و سیما تولید و پخش می‌شود، می‌توان مؤلفه‌ها و مفاهیم مرتبط با وزارتخانه را لحاظ کرد.

شبکه گسترده آموزشی کشور را با یک و نیم میلیون معلم در اختیار داریم، دانشگاه‌های کشور و شبکه روحانیت و روحانیون مبلغ نیز می‌توانند در زمینه توسعه فرهنگ به ویژه فرهنگ کار به ما کمک کنند.

 

وی در ادامه، بیان کرد:

در حوزه اجتماعی هم دو مبحث مسکن و ورزش کارگری برای ما بسیار کلیدی است، آقای صادقی فر زحمات زیادی در این حوزه کشیده و تفاهمنامه ای را با وزارت مسکن و شهرسازی برای ساخت ۲۰۰ هزار مسکن کارگری امضا کرده اند که ما هم این تفاهم نامه را با طرح جهش در تولید مسکن ترکیب کرده ایم و از آقای کبیری، می‌خواهیم عنصر تعاونی را هم در این بخش وارد کند.

 

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، در ادامه، تصریح کرد:

باید موضوع مسکن کارگران، افراد دارای معلولیت و به طور کلی همه کسانی که جامعه مخاطب ما هستند را تسهیل کنیم.

 باید فرهنگ عمومی در حوزه ورزش برای ذینفعان، مخاطبان، کارگران، بازنشستگان، افراد دارای معلولیت که در پارالمپیک خوش درخشیدند مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 

*** نظام مندی مسئولیت‌های اجتماعی

 

عبدالملکی به موضوع مسئولیت اجتماعی شرکت‌های وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اشاره کرد و افزود:

مسئولیت‌های اجتماعی را نظام مند خواهیم کرد، بخشی از مخارج شرکت‌ها در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی باید در صندوقی مجتمع شود.

 

*** وظایف معاونت امور اقتصادی

 

وی در خصوص وظایف معاونت امور اقتصادی وزارتخانه نیز، تاکید کرد:

وظیفه این معاونت صرفاً حوزه شرکت‌ها و هلدینگ‌ها نیست و به موضوعات مربوط به حوزه رفاه نیز باید بپردازد.

در حوزه اقتصادی، سیاست‌های کلانی که خلق فقر می‌کنند را باید اصلاح کرد، معاونت رفاه نیز در این زمینه همراه معاونت اقتصادی خواهد بود.

در بحث بنگاه داری نیز انتظار می‌رود این معاونت بر تمام زیر مجموعه‌های اقتصادی تا پایین‌ترین سطوح شرکت‌ها و هلدینگ ها اشراف داشته باشد.

همه زیر مجموعه‌های صندوق بازنشستگی و هلدینگ‌های مرتبط با آنها باید بر اساس نظام مدیریتی و حاکمیت سلسله مراتبی عمل کنند.

 

وی در ادامه، اشاره کرد:

ما در وزارتخانه بر همه مجموعه‌ها، شرکت‌ها، هلدینگ ها و بنگاه‌های اقتصادی وابسته، نظارت اساسی و عملیاتی خواهیم داشت و همه زیرمجموعه‌ها مکلف هستند که تا پایین‌ترین سطح با معاونت اقتصادی همراهی و همکاری کنند.

خوشبختانه سامانه‌های اطلاعاتی و نظارتی خوبی ایجاد شده که باید تقویت و تکمیل شوند، معاونت اقتصادی هم باید به ارتقای بهره وری و سودآوری در این مجموعه‌ها کمک کند.

 

عبدالملکی در ادامه، افزود:

معاونت اقتصادی باید در ارتقا سودآوری مجموعه‌ها سهم داشته باشد و انتظار داریم به لحاظ سیستم‌های مدیریتی مجموعه‌های ما در مرز دانش قرار گیرند.

ما که در حوزه علم و فناوری، هسته‌ای و علوم فضایی در مرز یا نزدیک به مرز دنیا هستیم نباید در شرکت‌داری و بنگاهداری، با دانش‌های روز فرسنگ‌ها فاصله داشته باشیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان، تصریح کرد:

برای اجرای این نظامات مدیریتی در مجموعه‌های وابسته مثل هلدینگ ها و شرکت‌ها یک نهاد حاکمیتی بالادست نیاز است که معاونت اقتصادی این کارها را انجام خواهد داد و تمام مجموعه‌ها و زیر مجموعه شرکت‌ها و هلدینگ‌ها موظف هستند که در این زمینه با معاونت اقتصادی وزارتخانه همکاری و هماهنگی کامل داشته باشند، البته این ورود قطعاً حاکمیتی و مدیریتی است و به معنای عزل و نصب نخواهد بود.

 ورود معاونت اقتصادی، سیستماتیک، نظام‌مند در حوزه‌های مدیریتی و استاندارد گذاری و رتبه‌بندی است، از آقای خانی انتظار داریم که هر سال یک نظام رتبه‌بندی جامع بر اساس اهداف و مأموریت‌های این شرکت‌ها و هلدینگ‌ها را در نظر بگیرند تا در یک جشنواره، برترین‌ها را معرفی و تشویق کنیم.

برای اصلاح نظامات مدیریتی و حاکمیتی از همه ظرفیت‌های داخل و خارج باید استفاده شود.

 

 

اخبار مهم صنایع:

دولت در حال حاضر برنامه‌ای برای واردات خودرو ندارد/ هدف‌گذاری برای تولید سالانه سه میلیون خودرو برای افق ۴ ساله خودروسازی کشور

احمد خانی نوذری، معاون امور اقتصادی وزیر تعاون شد

 

 

*** معاون جدید فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون/ فرهنگ کار را توسعه و ارتقا می‌دهیم

 

محمد چکشیان، ، کار و رفاه اجتماعی در این خصوص، بیان کرد:

مقام معظم رهبری تاکید دارند که فرهنگ زیربناست و خیلی از خطاهایی که در بخش‌های مختلف انجام می‌دهیم ناشی از فرهنگ حاکم بر ذهن ماست.

به تعبیر مقام معظم رهبری، فرهنگ، هواست و امکان ندارد اتفاقی، حرکتی، خارج از آن رخ دهد.

 

وی در خصوص توسعه فرهنگ کار نیز، تصریح کرد:

ما باید بتوانیم فرهنگ کار را نیز توسعه و ارتقا دهیم. امیدوارم با استفاده از تجربیات مدیران، کارکنان و دست‌اندرکاران با تبیین برنامه مشخص و راهبردی به توسعه فرهنگ کار کمک کنیم.

 

*** معاون جدید امور اقتصادی/ حلقه اتصال بین سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاست‌های کلی نظام

 

احمد خانی نوذری، در این خصوص، اظهار داشت:

در حوزه شفافیت، اقدامات و تلاش‌های شایسته و قابل تحسینی انجام و گزارش‌های ارزشمند و قابل اتکایی نیز در حوزه بنگاه‌ها و مجموعه‌ها تدوین و تهیه شده است.

معاونت امور اقتصادی می‌تواند حلقه اتصال بین سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاست‌های کلی نظام با منافع بخشی و سیاست‌های جزئی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی باشد تا سیاست گذاری ها به گونه‌ای صورت گیرد که در عین اینکه منافع بخشی شرکت‌ها تأمین می‌شود به طور کلی اهداف حوزه فرهنگی و اشتغال هم محقق شود.

 در حوزه تعاون، اشتغال و سایر بخش‌ها در دوره آتی تلاش می‌کنیم رویکرد ما به جای رویکرد حسابداری و مالی، راهبردی اقتصادی باشد.

 

خانی در ادامه، تصریح کرد:

باید برای استفاده از تکمیل زنجیره ارزش افزوده و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در مجموعه وجود دارد برنامه جدی صورت بگیرد و معاونت امور اقتصادی باید قابلیت اولویت‌بندی برای هدایت بنگاه‌ها برای حل مسائل پیش‌رو را داشته باشد و به جای تمرکز بر مشکلات بر دکترین حل مسئله تمرکز کند.

 

به گزارش صنایع، معاون جدید امور اقتصادی در پایان، خاطر نشان کرد:

طبیعتاً لازمه نقش‌آفرینی راهبردی با در دست داشتن اطلاعات راهبردی امکان پذیر است و قطعاً این هدف جز برنامه‌های ما خواهد بود.

انتهای پیام///

منبع
صنایع

ایران سرور