رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، مهمترین موانع و چالشهای تولید در بخش کشاورزی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ را تشریح کرد.
*** مهمترین برنامه کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون
به گزارش خبرگزاری صنایع، ارسلان قاسمی با بیان اینکه تحقق شعار تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها مهمترین برنامه کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در سال جاری است، افزود:
در چند سال اخیر به موانع پیشروی تولید رسیدهایم که می توان آنها را در چند بخش تشریح کرد.
بیثباتی قوانین، دستورالعملها و آیین نامهها، یکی از مهمترین موانع پیش روی تولید است زیرا بسیاری از این دستور العملها و آییننامهها در لحظه و بدون در نظر گرفتن آثار آن در طولانیمدت تصویب شدهاند که میتوان به تصمیمات یک سال و نیم اخیر درباره تولید مرغ و تخممرغ اشاره کرد.
*** تامین سرمایه، دومین مانع بخش تولید
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون، تامین سرمایه را دومین مانع بخش تولید بهطور خاص در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت:
با توجه به اینکه اقتصاد ما بانکمحور است، باید گفت که بانکها نتوانستهاند با شرایط تحریم کنار آمده و با بنگاههای اقتصادی همانند شرایط نرمال اقتصادی برخورد میکنند.
نتیجه این عمل وجود بخشهای مختلف تولید است که از همه ظرفیت تولید آن به دلیل نبود نقدینگی استفاده نمیشود.
نوسانات نرخ ارز در یک سال گذشته باعث شد تا نیاز نقدینگی یک واحد تولیدی افزایش قابل توجهی داشته باشد و سیستم بانکی در این راستا عملکرد مناسبی نداشته است.
*** نداشتن برنامه مشخص درباره الگوی کشت و آمایش سرزمین
وی در ادامه به بهرهوری و افزایش آن اشاره کرد و افزود:
در دو سال گذشته وضعیت بارندگی در کشور مناسب بود، اما برنامهریزی مناسبی برای استفاده از منابع آبی انجام نشد که این تعلل را باید در سال جاری هم در بخش منابع آبی و هم در بخش منابع خاکی جبران کرد.
نداشتن برنامه مشخص درباره الگوی کشت و آمایش سرزمین از دیگر چالشهای بخش است، زیرا بیش از ۷۰ سال است که الگوی گشت و آمایش سرزمین در بخش کشاورزی مطرح است اما اجرایی و عملیاتی نشده است.
*** پیشبینی قانون بودجه ۱۴۰۰
به گزارش خبرگزاری صنایع، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در پایان با اشاره به قانون بودجه ۱۴۰۰، اظهار کرد:
سال ۱۴۰۰ در بند (م) تبصره ۷ بودجه ۱۴۰۰ به نوعی تشویق در استفاده از کشت و پرورش فراسرزمینی پیشبینی شده است که بخش تعاون نیز استفاده از این بند را پیگیری میکند.
انتهای پیام///