دیدهبان شفافیت در مکاتبهای با وزیر اقتصاد نسبت به بررسی ابهامات ترخیص پارچههای خارجی از گمرک با ارزش نازل انتقاد کرده است.
*** ابهامات ارزشگذاری پارچه وارداتی و ترخیص با ارزش نازل
به گزارش خبرگزاری صنایع، دیدهبان شفافیت و عدالت در مکاتبهای با وزیر اقتصاد، به موضوع ابهامات واردات پارچه از گمرکات تهران ورود کرده است.
بر این اساس دو شرکت غیر تولیدی با اعضای هییت مدیره واحد، در سه سال گذشته در قالب ۲۵۰ اظهارنامه گمرکی، تعداد قابل توجهی کانتینر پارچه را با ارزش نازل از گمرکات ترخیص کردهاند.
*** سرنوشت حسابرسی پس از ترخیص چه شد؟
در این مکاتبه خطاب به وزیر اقتصاد آمده است:
هرچند از ابتدای دیماه سال جاری بازرسی گمرک و یک نهاد نظارتی به موضوع ورود کردهاند، از ترخیص آخرین محموله پارچه به ارزش ۷۰۰ هزار دلار مذکور جلوگیری به عمل آمده است.
در حالی که ارزش هر متر پارچه مذکور بین ۴ تا ۵ دلار بوده است اما ارزش پارچه در اظهارنامه و سامانه حدود ۲ دلار ثبت شده است.
بر این اساس با توجه به کم نمایی در اظهار پارچه ناشی از نبود سوابق موثر و رکورهای قابل اتکا، به درآمدهای گمرکی خسارت جدی وارد شده است. از طرف دیگر واردات پارچه با این سازوکار، تولید داخلی را نیز با چالش رو به رو میکند.
در انتهای این مکاتبه از وزیر اقتصاد خواسته شده بود باتوجه به اهمیت موضوع و بررسی سوابق گذشته موضوع حسابرسی پس از ترخیص در دستور کار گمرک ایران قرار گیرد.
بر همین اساس پیگیریهایی از قسمت حقوقی و بازبینی گمرک ایران صورت گرفته است که طبق اعلام و وعده مسئولان به زودی جزئیات این حسابرسی اعلام خواهد شد.
اخبار مهم صنایع:
کلیات اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ تصویب شد
دولت هرچه سریعتر پروندههای بازگشت ارز صادراتی را تعیین تکلیف کند
*** عدم نظارت کافی بر واردات بیرویه پارچههای خارجی
در ادامه این نامه آمده است:
چندی قبل نیز با وجود انتقادهای دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران در خصوص عدم نظارت کافی بر واردات بیرویه پارچههای خارجی، معاون فنی گمرک جزئیات جدید از امکان ترخیص کالاهای گروه ۲۷ باقی مانده در گمرکات کشور را اعلام کرد.
در گزارش مذکور آمده بود، ارزشگذاری نازل گمرکی برای پارچههای مورد نظر به صورتی که ارزش هیچ کدام از سند پارچههای ترخیص شده از … عمدتا ذیل ردیف تعرفه ۵۹۰۷۰۰۹۰ به استناد سوابق موجود در سیستم TSC ارزشگذاری نگردیده و با اکتفا به درج کلمه نرخ تسعیر ارز برای کالایی که از چین آمده، به ایران میرود و با نرخ لیر ترکیه آن هم به استناد پروفرمای چند سال پیش که خود پروفرما کلی محل اشکال میباشد به جای ارزش ۳٫۵ الی ۴٫۵ دلاری با ارزش ناچیز ۱٫۳۰ دلاری ارزشگذاری و ترخیص میگردند و با آنکه به استناد ماهیت کالا، ردیف طبقهبندی صحیح چیز دیگری میباشد، توجهی نمیگردد و هیچ کدام از این پارچههای وارداتی به خاطر اظهار در ذیل ردیف تعرفه ناصحیح، مجوز استاندادر اخذ نمینمایند.
لذا واردات بیرویه ضربه جبران ناپذیری به تولید داخلی این نوع پارچهها وارد نموده و اکنون تعداد زیادی از تولیدکنندگان این نصف متأثر از این وضعیت به وجود آمده با وجود توان تولید داخلی حتی داشتن طرحهای توسعهای آماده اجرا به خاطر واردات بیرویه پارچههای مشابه خارجی و عمدتا غیر استاندارد دچار ریسک ورشکستگی و تعطیلی واحد تولیدی خود گردیدهاند.
*** تقویت تولید داخلی و جلوگیری از واردات بیرویه
به گزارش خبرگزاری صنایع، دیدهبان شفافیت در پایان نامه به وزیر اقتصاد آورده است:
باتوجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، وظیفه همه مسئولین کشور است که جهت تقویت تولید داخلی و جلوگیری از واردات بیرویه که در مواردی با عدم پرداخت حقوق و عوارض صحیح موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور میشوند، لذا خواهشمندیم دستور فرمایید با بررسی و دقت نظر در اعمال نظرهای فنی و گمرکی در جهت جلوگیری از واردات بیرویه پارچههای مذکور اقدامات شایسته صورت پذیرد.
انتهای پیام///