دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی خطاب به مردم کشورمان خاطرنشان کرد لوازم خانگی قاچاق حتی اگر اصل باشد برای آب و هوای ایران ساخته نشده و برای رفع این چالش دیرینه، نه تنها برای مردم بلکه برای مسئولان ایرانی نیز نیاز به فرهنگسازی استفاده از کالای ایرانی داریم.
*** لوازم خانگی قاچاق برای ایران ساخته نشده است
به گزارش خبرگزاری صنایع، عباس هاشمی در گفت و گو با رسانهها با بیان اینکه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از بازار لوازم خانگی در اختیار کالای قاچاق است، اظهار داشت:
کالایی که به شکل قاچاق وارد کشور میشود، خدمات پس از فروش ندارد و با توجه به اینکه گمرکی نمیپردازد و هزینه آن چنانی هم بر آن مترتب نیست، به لحاظ قیمتی میتواند ارزانتر از تولید داخل باشد.
اما مردم کشورمران باید بدانند، لوازم خانگی که به ایران قاچاق میشود، محصولاتی هستند که قرار بود به عراق، امارات، شمال آفریقا و … صادر شوند و به دلیل عدم جذب در بازار این کشورها، به سوی بازار ایران سرازیر شده اند.
این در حالی است که شرکتها برای تولید لوازم خانگی، استانداردهای متفاوت آب و هوایی و الگوی مصرف را در بازار هدف در نظر میگیرند و تغییراتی در کالا ایجاد میکنند تا مطابق ویژگیهای آن منطقه باشد.
پس باید این نکته مهم را مدنظر داشته باشیم، حتی اگر کالای قاچاق اصل هم باشد باز مصرف کننده متوجه نیست که این کالا مختص بازار عراق ساخته شده است.
*** فروش کالای دست دوم به جای کالای خارجی
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در ادامه پیرامون سایر دلایل خریداری نکردن کالای قاچاق، گفت:
سودهای بی حساب و کتاب در بازار لوازم خانگی باعث شده برخی سودجویان با استفاده از این فرصت در کارگاههای غیرصنفی و زیرپلهای کابینت برخی کالاهای دسته دوم را رنگ و صاف کاری کنند و بر روی آنها نشان کالای خارجی مانند بوش را بچسبانند که این موضوع نه تنها زمینه را برای نارضایتی مردم فراهم میکند بلکه اگر مشکلی برای کالا پیش بیاید، نمیتوان هیچ گونه حمایتی تحت عنوان گارانتی از خریدار داشت.
وی در ادامه تصریح کرد:
ممکن است فروشنده بگوید این کالا خارجی است و کد ندارد؛ اینجاست که باید شک کنیم اولاً ممکن است کالای جعلی یعنی دست دوم بوده و تنها کابینت آن اصلاح شده باشد، دوماً ممکن است قاچاق باشد و گارانتی به آن تعلق نگیرد.
بنابراین خریداران لوازم خانگی باید حتماً در زمان خرید، کد رهگیری و شناسه گارانتی محصول را مطالبه کنند.
*** دستهای پشت پرده قاچاق لوازم خانگی
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه با استعلام کد رهگیری به راحتی میتوان کالای ایرانی را از غیر ایرانی تشخیص داد، اظهار داشت:
شناسایی کالاهای قاچاق کار چندان سختی نیست و نمیتوان گفت که ستاد مبارزه با قاچاق و یا دستگاههای دیگر اراده کافی برای مبارزه ندارند اما نکتهای که وجود دارد این است که اولا دامنه فعالیت مافیای قاچاق بسیار وسیع است و دوما سودهای بی حساب و کتاب در این حوزه باعث شده همیشه انگیزه برای قاچاق لوازم خانگی بسیار بالا باشد.
هاشمی در ادامه با تاکید بر اینکه باید به صورت دقیق و قطعی با قاچاق لوازم خانگی برخورد شود، تصریح کرد:
به نظر میرسد که شاید دستهایی پشت پرده باشد که به صورت سیستماتیک در حال استمرار بخشیدن به سودهای بی حساب و کتاب در این حوزه است.
همچنین بخوانید:
افتتاح طرح توسعهای لوازم خانگی و دیدار با آیات عظام و فعالان اقتصادی
*** فرهنگسازی برای استفاده از لوازم خانگی ایرانی
وی در ادامه با بیان اینکه در کنار مبارزه دستگاهها با قاچاق لوازم خانگی، نیاز شدید به فرهنگسازی در این حوزه داریم چراکه اصالت کالای قاچاق مشخص نیست، اظهار داشت:
به دلیل فرهنگ سازی نکردن، اغلب مصرفکنندگان تمایل به استفاده از کالای غیرایرانی دارند و برخی از دلالان و سودجویان نیز از این فرهنگ استفاده و سودهای هنگفتی به جیب میزنند.
البته فرهنگ استفاده از کالای غیر ایرانی فقط در بین مردم کشورمان شایع نیست بلکه متاسفانه مسئولان ما نیز نیاز به این فرهنگسازی دارند.
*** پیشرفت صنعت لوازم خانگی در گروی تقویت باورهای ذهنی مسئولان نسبت به کالای ایرانی
به گزارش خبرگزاری صنایع، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در پایان، تصریح کرد:
مسئولان برای تولید کشور تسهیلاتی با بهره ۱۸ درصد میدهند که این رویکرد اصلا منطقی نیست.
این در حالی است که در کشورهای دیگر علاوه بر اینکه برای سرمایهگذاری مولد، امتیازاتی در نظر میگیرند، تسهیلاتی با بهرههای بسیار ناچیز نیز میدهند.
مسئولان ایرانی باید برای حمایت از تولید داخل اعتقاد واقعی پیدا کنند زیرا توسعه پایدار و جذب سرمایهگذاری مولد نیاز به تقویت باورهای ذهنی مسئولان نسبت به کالای ایرانی دارد.
مصرف کنندگان، مسئولان و سیاستگذاران باید به این باور و یقین برسند و در این صورت است که میتوان با قاچاق مبارزه جدی کرد.
انتهای پیام///