وزیر جهاد کشاورزی، پیشنهادی مبنی بر امضای موافقتنامه ترجیحی برای رفع مشکلات تجاری کشاورزی ایران و عراق ارائه کرد.
*** رفع مشکلات تجاری کشاورزی ایران و عراق
به گزارش خبرگزاری صنایع، کاظم خاوازی در دیدار با وزیر تجارت عراق در وزارت جهاد کشاورزی، اظهار داشت:
برای رفع مشکلات تجاری (واردات و صادرات) محصولات کشاورزی و رشد تراز تجاری ایران و عراق موافقتنامه ترجیحی بین وزیران کشاورزی و تجارت طرفین امضا شود.
روابط تجاری ایران و عراق در بخش کشاورزی را میتوان به سه گروه مباحث پایهای، مسائل تجاری و بازرگانی و سرمایهگذاری تقسیم کرد.
در بحث تجاری و بازرگانی (صادرات و واردات و تراز تجاری) باید با وزارت کشاورزی یا وزارت تجارت عراق به یک موافقتنامه ترجیحی برسیم تا بتوانیم با امضای آن بسیاری از مشکلات موجود بین ایران و عراق را رفع کنیم، بهطور مثال گاهی صادرکنندگان ما در معرض ممنوعیت ورود یک کالا یا بدون اطلاع در معرض افزایش تعرفههای وارداتی قرار میگیرند.
اگر دو کشور در خصوص واردات و صادرات در قالب این موافقتنامه ترجیحی یک برنامه دو طرفه داشته باشندو نیازها و پتانسیلهای یکدیگر را بشناسند، بهطور قطع میتواند در تسهیل روابط اثرگذار باشد.
*** تسهیل صادرات سیب درختی ایران به عراق
وی درباره مشکل صادرات سیب درختی ایران به عراق، بیان داشت:
صادرات سیب درختی ایران به عراق سالهای سال است که در دستور کار قرار دارد اما در عمل اتفاقی رخ نداده است و شاید در قالب این موافقتنامه ترجیحی سریعتر به هدف دست یابیم.
خاوازی پیرامون پیشنهاد وزیر تجارت کشور عراق در زمینه صادرات گندم و جو به ایران، افزود:
ایران آمادگی خرید هر میزان جو تولیدی و مازاد برمصرف عراق را دارد.
شرکتهای عراقی میتوانند نسبت به تامین نهادههای مورد نیاز ما اعم از ذرت، جو، کنجاله سویا و دانه سویا اقدام کنند که این مهم کمک زیادی به تنظیم تراز تجاری بین دو کشور بهویژه کشور عراق خواهد کرد و همه اینها مستلزم قبول موافقتنامه ترجیحی بین دو کشور است.
اخبار مهم صنایع:
موافق قیمتگذاری دستوری نبودهام و نیستم
سبک جدیدی از جدول ۱۷ در لایحه بودجه ۱۴۰۰
گلوگاه اصلی صادرات کشور، بانک مرکزی است
*** همکاریهای تجاری عراق در شرایط تحریمهای آمریکا
وی ضمن تشکر از همکاریهای تجاری عراق با ایران در شرایط تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی، تصریح کرد:
ایران بر سیاستهای تجاری خود با کشورهای همسایه پافشاری دارد و در این خصوص از هیچ تلاشی دستبردار نخواهد بود، بلکه کمک خواهد کرد تا مراودات تجاری دو کشور پابرجا بماند.
در سفر رئیس جمهوری به عراق در سال ۹۷ تفاهمهای بسیار خوبی انجام شد که امید میرود در بخش کشاورزی و تجاری ایران توافقها بیش از پیش اجرایی شود و شاهد رشد محصولات کشاورزی بین ایران و عراق باشیم.
کشاورزی ایران و عراق به گونهای است که میتواند از تراز تجاری خوبی برخوردار شود، این امر مستلزم همکاریهای بانکی و پرداخت های پولی مکانیزه است که باید در این خصوص گفتوگوی کارشناسان دو طرف در بخش های مختلف را افزایش دهیم تا به رشد تجاری خوبی دست یابیم.
*** مباحث پایهای بخش کشاورزی ایران و عراق
وزیر جهاد کشاورزی در مباحث پایهای بخش کشاورزی ایران و عراق، گفت:
گاهی شاهد هجوم ملخها، آفات و بیماریها در مزارع و باغ های عراق و ایران هستیم که هر دو کشور را تحت تاثیر قرار میدهد، این امر همچون مبارزه با آفت ملخ صحرایی نیازمند همکاری های مشترکی است که باید بین د و کشور اتفاق بیفتد.
با توجه به امکانات ویژهای که در ایران در بخش تحقیقات در حوزه کشاورزی و آموزش کشاورزان وجود دارد، می توانیم تجربههای خود را به کشور عراق منتقل کنیم.
خاوازی در بحث سرمایهگذاری در عراق، اظهار داشت:
اکنون سرمایهگذاران بزرگی در ایران دارای واحدهای تولیدی در زمینه گلخانه، تجهیزات گلخانهای، شیلات و دام و طیور و صنایع لبنی وجود دارند که می توانند سرمایهگذاریهای خوبی در عراق انجام دهند.
علاوه براین، زیرساختهای مهندسی و تجارب خوبی در حوزههای بزرگ آب و خاکی در ایران وجود دارد که عراق میتواند از این ظرفیتها بهرهمند شود، زیرا ایران در یک تجربه پنج ساله افزون بر ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را به سیستمهای نوین آبیاری، زهکشی و تسطیح اراضی تجهیز کرد که در این زمینه نیز آمادگی همکاری وجود دارد.
*** دعوت وزیر کشاورزی عراق به ایران
به گزارش خبرگزاری صنایع، وزیر جهاد کشاورزی در پایان ضمن دعوت وزیر کشاورزی عراق با هیئت همراه به ایران برای رفع مشکلات و مسائل تجاری بخش کشاورزی، بیان کرد:
ما در وزارت جهاد کشاورزی ایران برای مذاکرههای مفصل و رفع موانع تجاری آمادگی حضور در عراق را داریم تا شاهد روابط تجاری خوب بین دو کشور باشیم.
انتهای پیام///