مدیرعامل صندوق توسعه ملی از تزریق ۲۵۰۰ میلیارد تومان، در مرحله دوم حمایت این صندوق از بورس تا پایان سال خبر داد.
*** مرحله دوم حمایت صندوق توسعه ملی از بورس
به گزارش خبرگزاری صنایع، مرتضی شهیدزاده درباره مرحله دوم حمایت صندوق توسعه ملی از بورس تا پایان سال ۹۹، اظهار داشت:
پیشبینی میشود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری از محل برگشت تسهیلات داده شده به سایر طرحها (در سالهای گذشته) در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار گیرد.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی با اشاره به این که در مرحله اول، هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی از بازار سرمایه به صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت شد، خاطرنشان کرد:
در اساسنامه صندوق توسعه ملی هیئت نظارتی متشکل از سازمان بازرسی، دیوان محاسبات کل کشور و سازمان حسابرسی برای جلوگیری از انحراف در مفاد اساسنامه تعریف شده است.
هر تصمیمی گرفته شود باید با متقاعد کردن این هیئت همراه باشد تا این مبلغ در زمان نیاز صندوق تثبیت بازار سرمایه به آن تزریق شود.
*** اجازه سپردهگذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه
وی با تاکید براین که کمک و حمایت از بازار سرمایه باید در طول زمان و به تدریج انجام شود، افزود:
سال ۹۹ براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، اجازه سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه داده شد، که در واقع تبصرهای در قانون بود که بتوانیم این پول را مستقیما در اختیار بورس قرار دهیم.
شهیدزاده با بیان این که منظور از تزریق یک درصد کل منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه، یک درصد کل منابع هر سال است، گفت:
این منابع در سالهای گذشته طبق نظر دستگاههای نظارتی، صرف طرحهای مختلف و درخواستهای حاکمیتی شده است، بنابراین منابعی از سالهای گذشته وجود ندارد تا به بازار سرمایه داده شود.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی با اشاره به این که این پول، ابتدا باید به طرحهای اقتصادی و ارزآور اختصاص یابد، خاطرنشان کرد:
اما از آنجا که این طرحها هنوز به پایان نرسیده، نمیتوانستیم به بانکها بگوییم پولها را برگردانند.
به همین دلیل با بررسی انجام شده و مذاکره و تعامل با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قرار شد، از محل برگشت منابع ریالی، منابعی در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه گذاشته شود.
** اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس
وی درباره تفسیر اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس، گفت:
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفته، براساس قانون، از سال ۹۴ باید یک درصد از منابع سالانه صندوق توسعه به بورس اختصاص مییافت که به دلیل مشکلات حقوقی این کار انجام نشد، براین اساس، منابع ریالی از محل برگشت تسهیلات به طرحها، مبنای تخصیص یک درصد قرار میگیرد.
شهیدزاده با تصریح بر این که همه وظایف ما پشتیبانی از بورس نیست، افزود:
از محل برگشت تسهیلات طرحها باید منابع سایر طرحهایی که از طریق حاکمیت به ما معرفی میشود نیز تامین شود.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی با اشاره به این که از منابع ارزی، چیزی به بورس تخصیص نمییابد، ادامه داد:
چون باید این منابع در بانک مرکزی به نرخ تسعیر تبدیل شود، بنابراین صندوق توسعه ملی از محل منابع ریالی خود بورس را پشتیبانی میکند.
وی ماهیت منابع صندوق توسعه ملی را ارزی دانست و اظهار کرد:
براساس مصوبه مجلس در سال ۹۴, از ورودی هر سال فقط ۱۰ درصد را میتوانستیم تسعیر و به ریال تبدیل کنیم و در اختیار بخشهای کشاورزی و صنعت قرار دهیم، که این کار نیز انجام شد.
*** اجرا نشدن آئین نامه به دلیل مسائل حقوقی
شهیدزاده با بیان این که براساس قانون رفع موانع تولید، از سال ۹۴ طبق قانون باید یک درصد از منابع هر سال صندوق توسعه ملی برای پشتیبانی از بازار سرمایه اختصاص مییافت، گفت:
اما آیین نامه آن به دلیل مشکلات حقوقی اجرا نشد.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی با تاکید براین که براساس قانون مصوب، صندوق توسعه ملی در بانکها سپردهگذاری میکند، افزود:
اما سازمان بورس به دلیل مشکلات حقوقی نمیتواند از بانکهای دولتی که سپردهای صندوق توسعه ملی در آن قرار دارد، تسهیلات بگیرد، براین اساس بانکها و صندوق توسعه ملی تا قبل از این نمیتوانستند به بورس تسهیلات بدهند.
*** تخصیص اعتبار صندوق توسعه ملی به کرونا
وی همچنین درباره تخصیص اعتبار صندوق توسعه ملی به کرونا نیز، گفت:
امسال براساس فرمان رهبر معظم انقلاب و درخواست رئیس جمهور، یک میلیارد یورو برای پشتیبانی از دستگاههای بهداشت و درمان اختصاص داده شد که آن را به بانک مرکزی ابلاغ کردیم.
بانک مرکزی، متناسب با فروش این ارز در بازار، آن را تسعیر و در اختیار دستگاههای بهداشت و درمان قرار میدهد.
*** ۷۵۰ میلیون یورو؛ کمک صندوق توسعه ملی به کرونا
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل صندوق توسعه ملی در پایان با اشاره به اینکه، تمام این منابع قرار بود به بخش پیشگیری و درمان داده شود، اظهار کرد:
ممکن است بخشی از این منابع، برای تولید واکسن پرداخت شود و بخشی هم به دلیل کمک نیروهای مسلح به این بخش، به آنها اختصاص یابد.
بیش از ۷۵۰ میلیون یورو، تسعیر و در اختیار بهداشت و درمان قرار گرفته است.
انتهای پیام///