رئیس اتاق مشترک ایران و عراق اختلاف ارز یارانهای و ارز آزاد را فساد آور و راه حل آن را نظارت بر نظام توزیع دانست.
*** ارز یارانهای یا ارز آزاد؟
به گزارش خبرگزاری صنایع، یحیی آل اسحاق با تصریح بر اینکه مسئله ارز یارانهای یا ۴۲۰۰ تومانی چالشهای زیادی را در حوزه اقتصادی برای کشور از مدتها پیش به وجود آورده است، اظهار کرد:
البته نمیتوان به این مسئله از یک زاویه نگاه کرد زیرا اگر فقط ارز را با قیمت آزاد وارد کنیم، داروها و خیلی از کالاهای اساسی را باید با پنج برابر قیمت وارد کشور کنیم.
وی در ادامه افزود:
تخصیص ارز یارانهای به کالای اساسی و دارو با توجه به قدرت مردم یک وجه است و وجه دیگر این است که دولت این ارز را پرداخت میکند اما آن کالا به دست مردم نمیرسد.
اشکال اصلی در رابطه با نظام توزیع، نظارت و قیمتگذاری است وگرنه بانک مرکزی اعلام کرده است هشت میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی ارز یارانهای پرداخت کرده است.
بیشتر بخوانید:
بخش اعظم ارز گم شده صادراتی دست دولتیها است
احتمال آزادسازی منابع ارزی کشورمان در عراق بالا است
تهاتر ۵.۵ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در عراق
*** ارز یارانهای هیچ نفعی برای مردم نداشته است
آل اسحاق با بیان اینکه بخش زیادی از کالاهای اساسی که وارد میشود بر اساس ارز یارانهای محاسبه نمیشود و در واقع هیچ نفعی برای مردم نداشته است، تصریح کرد:
متأسفانه اختلاف ارز یارانهای و آزاد به جیب عدهای میرود و این قطعاً فساد است.
وی در ادامه افزود:
اینکه اعلام کنیم پرداخت ارز یارانهای برای کالاهای اساسی و دارویی اشتباه است، به این مفهوم است که مردم دارو را به قیمت بالاتر بخرند.
اگر قرار است چنین طرحی اجرا شود باید مابه التفاوت آن را به مردم پرداخت کرد.
همه قبول داریم که در پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی فساد صورت گرفته است و نفع آن به مردم نرسیده است.
*** لزوم نظارت بر نظام توزیع
به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در پایان با تاکید بر اینکه راه حل ارز یارانهای این است که بر نظام توزیع نظارت دقیق داشته باشیم، اظهار داشت:
نه تنها در مسئله ارز یارانهای که در همه موارد نظام توزیع کشور همین مشکل را دارد، به عنوان مثال به گوجه فرنگی و بادمجان و دیگر محصولات از جمله سبزیجات و میوه جات ارز تعلق نمیگیرد اما شاهد افزایش قیمت آنها هستیم.
این نشان میدهد مشکل اصلی در نظام توزیع کشور است.
انتهای پیام///