شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات ۱۴ دیماه در یک روند با ثبات با رشد ۱۳۲۸ واحدی روبرو شد.
*** رشد شاخص کل بورس
به گزارش خبرگزاری صنایع، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها تحت تأثیر شایعات در فضای سیاسی کشور رو به کاهش بود، امروز گرچه در ساعات ابتدایی معاملات با افت شاخص روبرو شد، اما بعد از آن توانست خود را جمع و جور کند و به روند رو به رشد روی آورد، به طوری که در پایان معاملات شاخص کل با رشد ۱۳۲۸ واحد به رقم ۱ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۴۷۵ واحد رسید.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن ۵۳۸ واحد رشد کرده و به رقم ۴۵۵ هزار و ۷۰۸ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۳۷۵ هزار میلیارد تومان رسید.
همچنین معاملهگران بورس در معاملات ۱۴ دیماه بیش از ۹٫۷ میلیارد سهام، حق تقدم و یا اوراق مالی در قالب ۱٫۶ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۰ هزار و ۹۰۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات ۱۴ دیماه فرابورس که به بیش از ۵ میلیون و ۹۵۰ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، معاملهگران امروز در بورس اوراق و فرابورس ایران بیش از ۱۶ هزار و ۸۵۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند که نشان میدهد ارزش معاملات حاکی از ارزنده بودن سهام موجود در بازار است.
امروز همه شاخصهای بورس سبز بودند، گرچه رشد شاخصها زیر ۱ درصد بوده است، اما امیدواریم ثبات به بازار برگردد و سرمایهگذاران از فضای هیجانی و ترس دور شوند.
*** روند یکساله شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس در معیار وزنی ارزشی و شاخص قیمت در معیار وزنی ارزشی هرکدام یک دهم درصد رشد کردند.
همچنین شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن امروز هرکدام ۱۲ صدم درصد رشد کردند.
شاخص آزاد شناور ۶ صدم درصد رشد کرد، همچنین شاخص بازار اول ۱۳ صدم درصد و شاخص بازار دوم فقط ۶ صدم درصد رشد کرد.
نمادهای پتروشیمی نوری، هلدینگ تاپیکو، بانک پارسیان، مپنا و ملیمس به ترتیب بیشترین اثر تقویتی در شاخص بورس را داشتند و نماد شستا و پالایش نفت اصفهان بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در بورس شامل دارویی برکت، شستا، پالایش نفت اصفهان، ایران خودرو، لیزینگ پارسیان، سایپا و گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو بودهاند.
در معاملات ۱۴ دیماه فرابورس ایران هم شاخص کل در پایان معاملات با رشد ۸۷ واحد به رقم ۱۹هزار و ۳۱۰ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از ۱ میلیون و ۳۱۷ هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران در فرابورس ایران بیش از ۲٫۸ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۸۶۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۵ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نمادهای گهرزمین، پتروشیمی زاگرس، هلدینگ معدنی و اعتباری ملل بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشتند و از سوی دیگر نمادهای صنعتی مینو، بیمه کوثر و هدلینگ سمگا بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس ایران شامل چوب خزر، کاسپین، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، توسعه برق گیلان، برق و انرژی پیوند گستر پارس، دامپروری ملارد شیر، سرمایهگذاری پویا بودهاند.
*** وضعیت سهم پالایش یکم
به گزارش خبرگزاری صنایع، با توجه به افت قیمت پالایشی که از سوی دولت ارائه شد و قرار بود خریداران این واحدها با تخفیف ۳۰ درصدی در نظر گرفته شده سود داشته باشند، اما متأسفانه به دلیل ضعف بازارگردانی این نماد پالایشی باعث شد قیمت هر واحد سرمایهگذاری آن از ۱۰ هزار تومان روز عرضه اولیه، هماکنون به ۷ هزار و ۵۵۰ تومان برسد که نشان میدهد، دارندگان این واحد سرمایهگذاری ۲۴٫۵ درصد ضرر کردهاند و این باعث میشود، سرمایهگذاران به قولهای دولتیها بیاعتماد شوند.
با وجود اینکه دو پالایشگاه اصفهان و تهران از چهار پالایشگاه حاضر در صندوق پالایشی یکم افزایش سرمایه دادند و این افزایش سرمایه هم ثبت شده است، اما همچنان ارزش سهام صندوق پالایشی یکم با ضرر همراه است.
کارشناسان بر این باورند هماکنون فرصت استثنایی برای مردم در بورس فراهم شده و به برکت آزادسازی سهام عدالت و همچنین مشارکت مردم در خرید سهام عرضه اولیه، در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون ایرانی در بورس تهران حضور دارند و این یک فرصت تاریخی است که دولت باید آن را قدر بداند و به خوبی مدیریت کند که از این حضور بینظیر مردم میتواند هم سودی نصیب مردم کند و هم تأمین مالی شرکتهای حاضر در بورس انجام شود و هم سهام باقیمانده دولت در شرکتها و بانکها از این طریق به مردم واگذار شود.
*** سرمایه مردم در بورس
به گزارش خبرگزاری صنایع، لازم به ذکر است، اگر مردم بتوانند از سرمایهگذاری در بورس سود ببرند، دیگر پولهای سرگردان روانه بازارهای موازی مانند سکه، طلا و زمین و ملک و یا آپارتمان نمیرود و پولهای مردم با جمع شدن در بورس تبدیل به سرمایههای کلانی شده که میتواند عامل سرمایهگذاریهای بزرگ و عامل توسعه شود.
همان گونه که برای احداث نیروگاه و یا پالایشگاه و یا احداث سد و جاده نیاز به سرمایه کلان است، همان طور میتوان این سرمایه کلان را از محل بورس با انتشار اوراق مختلف تهیه کرد و با حضور شرکتها در بورس و فرابورس صورتهای مالی شفاف شده و درآمد مالیاتی واقعی نیز نصیب دولتها میشود.
انتهای پیام///