مدیرعامل توانیر راهکارهای عملیاتی برای کاهش مصرف سوخت نیروگاهها را تشریح کرد.
*** ۳ راهکار برای کاهش مصرف برق و سوخت نیروگاهی
به گزارش خبرگزاری صنایع، محمدحسن متولیزاده در جلسه ۱۳ دیماه ستاد مدیریت سوخت نیروگاهها، صنایع و مدیریت مصرف انرژی (گاز و برق) کشور، اظهار داشت:
صنعت برق سه راهکار اصلاح روشنایی معابر، پایش بیشتر جهت کشف مراکز استخراج غیر مجاز رمزارز و بازرسی دستگاههای دولتی را به منظور کاهش مصرف برق و کمک به کاهش مصرف سوخت نیروگاهی در دستور کار دارد
*** جمعآوری مراکز غیر مجاز استخراج رمزارز برای کاهش مصرف برق
مدیرعامل توانیر درباره مراکز غیر مجاز استخراج رمزارز، تصریح کرد:
جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، از مهمترین محورهای تعیینشده برای کاهش مصرف برق و کمک به کاهش مصرف سوخت نیروگاههاست.
متولیزاده با بیان این که مراکز غیر مجاز استخراج رمزارز در صورت کشف، ضمن الزام به پرداخت هزینه برق مصرفی، به مراجع قضایی معرفی میشوند، خاطرنشان کرد:
سیاست وزارت نیرو، حمایت از تشکیل مزارع استخراج رمزارزها در کشور و سایر مراکز استخراجی است که به صورت قانونی فعالیت مینمایند.
*** صرفهجویی سالانه ۱ میلیون لیتر در مصرف سوخت نیروگاهها با اصلاح روشنایی معابر
وی با اشاره به این که اصلاح روشنایی معابر با رعایت استانداردهای لازم و هماهنگی با دستگاههای ذیربط انجام میگیرد، خاطرنشان کرد:
اصلاح روشنایی معابر میتواند سالانه ۱ میلیون لیتر صرفهجویی در مصرف سوخت نیروگاهها مؤثر باشد.
متولیزاده همچنین با تشویق مشترکان برای کاهش مصرف برق خود، گفت:
هموطنان با اقداماتی ساده مانند خاموش کردن لامپهای اضافی در منازل و ادارات و کاهش جزئی شعله بخاری و یا کاستن یک درجه دمای محیط، میتوانند تا ۱۰ درصد مصرف گاز کشور را کاهش دهند که این رقم معادل ۷۰ میلیون مترمکعب گاز در سال است و با چنین اقدامات ساده و همکاری مردم، مشکلی در تأمین گاز و برق در کشور در روزهای سرد سال به وجود نخواهد آمد.
*** ادامه تخصیص مشوقهای کاهش مصرف برق در زمستان
مدیرعامل توانیر در پایان با اشاره به مشوقهای کاهش مصرف برق، یادآور شد:
صنعت برق به منظور تشویق مشترکان برای کاهش مصرف برق که تأثیر آن در کاهش مصرف سوخت نیروگاهها نمایان میشود، مشوقهایی را که در تابستان برای مشترکان خانگی اختصاص میداد، در زمستان نیز اجرایی میکند، بر این اساس، مشترکان خانگی در صورتی که مصرف برق خود را کاهش دهند، از مشوقهای صنعت برق برخوردار خواهند شد.
*** خاموشی روشناییهای غیرضروری در سطح شهرها و جادهها باید با جدیت ادامه یابد
همچنین معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، این جلسه را نشستی تعاملی با هدف کمک به کاهش مصرف گاز کشور برشمرد و اظهار داشت:
به دلیل برودت هوا، رشد مصرف گاز بیشتر از میزان پیشبینیشده بوده است و به همین دلیل در برخی از نیروگاهها مجبور به استفاده از سوخت دوم شدهایم.
همایون حائری با اشاره به این که صنعت برق در تابستان کار بزرگی در کنترل پیک انجام داد، خاطرنشان کرد:
نتیجه همه فعالیتها باعث شد که رشد پیک در تابستان امسال به یک درصد کاهش یابد.
با کاهش رشد پیک در نهایت هزینههای سالانه کاهش و سرمایهگذاریها به سمت زمینههای زیرساختی دیگر سوق پیدا کرد.
وی در ادامه افزود:
این تجربهای بود که در کارنامه مدیران صنعت برق ثبت شد و بر اساس این تجربه نیز مقرر شد که در تعامل با مسئولان استانی و همکاران وزارت نفت و شرکت گاز، مدیریت مصرف انرژی را داشته باشیم تا همکاران شرکت گاز بتوانند گازرسانی به مشترکان خانگی را بدون مشکل داشته باشند.
*** ادارات سیستمهای گرمایشی را پس از ساعات اداری خاموش کنند
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون وزیر نیرو در پایان پیرامون کاهش روشناییها و با تصریح بر اینکه روشناییهای غیرضروری را کاهش خواهیم داد و روشناییهای ضروری باقی میماند، اظهار کرد:
کنترل روشناییهای غیرضروری به خودی خود نشانگر آن است که ما نیازمند مدیریت مصرف هستیم.
روشناییهای غیرضروری باعث میشود که منابع سوخت ما هدر رود، همچنین دستگاههای اداری نیز باید از روشن نگهداشتن سیستمهای گرمایشی پس از ساعات کاری بپرهیزند.
با مجموع اقدامات باید مصرف سوخت نیروگاهها تا ۱۰ میلیون لیتر در روز کاهش یابد.
انتهای پیام///