مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی از افزایش مقرریبگیران بیمه بیکاری پس از شیوع کرونا خبر داد.
*** افزایش مقرری بیمه بیکاری
به گزارش خبرگزاری صنایع، مهدی شکوری پیرامون افزایش مقرری بیمه بیکاری پس از شیوع کرونا، اظهار داشت:
در قانون بیمهبیکاری حوادث قهریه هم داریم. اگر سیل, زلزله و آتش سوزی صورت گیرد, اگر اتفاقی رخ دهد سازمان تامین اجتماعی موظف است بر اساس اعلام ادارات کار به افرادی که دچار آسیب شده اند, و شغل خود را به صورت موقت از دست داده اند,مقرری پرداخت کند.
اما قرار نیست که کل کشور دچار سیل و زلزله شود، سال ۹۸ استانهایی مانند لرستان و گلستان دچار سیل شدند و به افرادی که شغل خود را از دست دادند و مشمول بیمهبیکاری بودند، مقرری پرداخت شد.
به طور مثال در آتشسوزی ساختمان پلاسکو عدهای بیکار شدند و توانستند از بیمه استفاده کنند.
وی در ادامه، افزود:
برای ویروسی مانند کرونا که کشور ما درگیر شده است و برای استانی استثنایی نیست,کل کشور دچار شده است، حاکمیت و دولتها پای کار میآیند.
چرا که پرداخت ۳درصدی کارفرمایان برای بیمه بیکاری جوابگوی این همه بیکار نیست. از ۱۴ میلیون بیمه شده اصلی که در کشور وجود دارد حدود ۷میلیون مشمول قانون کار هستند.
*** دلایل تأخیر در پرداخت بیمه بیکاری
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی در پایان پیرامون دلایل تأخیر در پرداخت بیمه بیکاری، بیان کرد:
در اسفند ماه ۲۲۶ هزار بیمه شده بیکار داشتیم که مرتب بیمهبیکاری دریافت میکردند که در پی شیوع کرونا, تعدادی از مشاغل آسیب و تعطیل و نیمه تعطیل شدند و قراردادها تمدید نشد و همین باعث شد که تعداد مقرری بگیران به یک بار افزایش یافت.
تنها در سه ماهه ( اسفند، فروردین و اردیبهشت ) ۷۵۰هزار نفر متقاضی بیمه بیکاری در سامانه بیمهبیکاری شدند و تمایل خود را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری اعلام کردند. بیمهبیکاری برای ۹۱هزار جامانده در هفته آینده واریز میشود.
از افرادی که مشمول دریافت بیمهبیکاری هستند، شماره حساب و شماره شبا دریافت شده و یکی از دلایل تأخیر در پرداخت بیمه بیکاری، تعویق در اعلام و یا ثبت اشتباه شماره حساب توسط مشمولان بوده است که۹۱۰ هزار نفر این مشکل را داشتند و به زودی انجام خواهد گرفت.
*** بیکاری ۲ میلیون نفر در اثر پیامدهای کرونا
به گزارش خبرگزاری صنایع، همزمان با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل به ناچار تعطیل شدند و برخی دیگر نیز با کمترین ظرفیت به کار خود ادامه دادند. همین باعث شد که بخشی از نیروی کار به سمت بیمه بیکاری بروند.
مشاغلی مانند هتلداری، باشگاههای ورزشی، مراکز گردشگری و در کل مجموعه خدمات از جمله مشاغلی بودند که آسیب بیشتری دیدند و همین مسئله باعث شد تا براساس گزارش مرکز آمار حدود ۲ میلیون نفر در اثر پیامدهای کرونا بیکار شدند و به روایت مرکز پژوهشهای مجلس این آمار بین ۲ تا ۶ میلیون نفر است.
در اسفند ماه بود که دولت به منظور حمایت از صنوف و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا, مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد که با حمایت سازمان برنامه و بودجه، همکاری وزارت کار و تأمین اجتماعی روند پرداخت مقرری بیمهبیکاری آغاز شد.
انتهای پیام///