کارشناس حوزه بازار سرمایه از بازگشت اقبال سهامداران بورس به سمت سهام شرکتهای بزرگ، خبر داد.
*** افزایش فشار عرضه و فروش سهام در بازار
به گزارش خبرگزاری صنایع، امیرعلی امیرباقری با اشاره به افزایش فشار عرضه و فروش سهام در بازار، اظهار کرد:
انتظار میرود فشار فروش ایجاد شده در شرکتهای بزرگ با گزارشهایی که در اواخر این ماه منتشر می شود بهبود پیدا کند و اقبال سرمایهگذاری به سمت سهام این شرکت بازگردد.
وی با بیان اینکه ایجاد فشار فروش در بازار تحت تاثیر رفتار غیرحرفهای برخی از بازارگردانها و حقوقیها شکل میگیرد، اظهار داشت:
این امر منجر به خروج سرمایه از سهام بنیادی و ارزشمند بازار میشود و میتواند سبب هدایت نقدینگی به سمت سهام شرکتهای کوچک و رشد حبابگونه آنها شود.
در این میان سهام شرکتهای کوچک و متوسط در بازار ارزش مضاعفی پیدا خواهند کرد و با ایجاد حباب در سهام این شرکت زمینه تحمل ضرر برای سهامداران فراهم میشود.
*** نقش حقوقیها در بازار سرمایه
کارشناس حوزه بازار سرمایه با تاکید بر اینکه انتظاری که از حقوقیها وجود دارد این است که منطبق با واقعیتهای اقتصادی و بازار رفتار کنند، گفت:
زمانی که نرخ ارز و وضعیت سوددهی و بنیادی شرکتها در وضع خاصی به سر میبرند، حقوقیها باید با توجه به وضعیت حاکم شروع به خرید و فروش سهام در بازار کنند.
وی با اشاره به اینکه هفته منتهی به ۵ دیماه تعدادی از حقوقیها اقدام به عرضههای گسترده و ابطال تعدادی از واحدهای صندوقها کردند، بیان کرد:
در این میان صندوقها مجبور شدند تا برای پوشش ابطالیهای خود اقدام به عرضه سهام کنند که در نتیجه این موضوع باعث ایجاد فشار فروش در کل بازار شد.
*** شک و شبهه سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس
امیرباقری با اشاره به انتظار اعلام گزارشهای مثبت برای شرکتهای بنیادی و بزرگ بازار، تصریح کرد:
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که با توجه به قیمت کامودیتیها (مواد پایه و معدنی) و فروش بورس کالا، انتظار گزارشهای مثبتی برای شرکتهای بنیادی و بزرگ بازار وجود دارد اما رفتار برخی از حقوقیها همخوانی با واقعیتهای اقتصادی ندارد و تعدادی از سهامداران را برای سرمایهگذاری در شرکتهای بزرگ دچار شک و شبهه کرده است
کارشناس حوزه بازار سرمایه با بیان اینکه با توجه به چنین وضعیتی سهامداران ترجیح میدهند یا برای سرمایهگذاری وارد بازار سهام نشوند یا اقدام به خرید سهام شرکتهای کوچک در بازار کنند، گفت:
این امر ریسک سرمایهگذاری در بازار را به شدت افزایش میدهد و سهام شرکتهای کوچک و غیر بنیادی را ضمن دور کردن از ارزش ذاتی خود به عنوان محلی برای سفتهبازی افراد و سودجویی آنها قرار خواهد داد.
وی در ادامه افزود:
از حقوقیها انتظار میرود تا بر اساس چشماندازهایی که برای کل اقتصاد کشور و بازار وجود دارد تصمیم به خرید و فروش در بدنه بازار سهام بگیرند و از رفتارهای هیجانی جلوگیری کنند.
بررسی رفتار حقوقیها و نمودار قیمتها در ٩ ماه سال جاری نشان میدهد که حقوقیها در اوج بازار منفعلانه رفتار میکردند و به جای آنکه به عنوان سهام تاثیرگذار در بازار بتوانند تعادل را به بازار هدایت کنند منتظر رفتار حقیقیها در بازار بودند.
کارشناس بازار سرمایه در خصوص خاطرنشان کرد:
در این مدت به محض اینکه حقیقیها در بازار تصمیم به فروش سهام در بازار می گرفتند پشت سر آنها حقوقیها اقدام به فروش گسترده سهام در بازار میکردند، تداوم این سوءمدیریت باعث ایجاد ریزش جدی شاخص بورس در بازار سرمایه شد.
*** نرخ ارز، مهمترین عامل تاثیرگذار در روند معاملات بورس
وی با اشاره به اینکه در روند معاملات بازار باید واقعیات بنیاد اقتصادی در نظر گرفته شود که نرخ ارز به عنوان مهمترین عامل در این زمینه محسوب میشود، خاطرنشان کرد:
نرخ ارز یکی از مهمترین شاخصهایی است که میتواند بر بازار سرمایه تاثیرگذار باشد زیرا تعدادی از سهام بنیادی و تاثیرگذار بر شاخص بورس، ارز محور و صادرات محور هستند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم نصف ارزش بازار سهام را در بر میگیرند و باعث تاثیرگذاری گسترده در بازار سهام میشوند.
امیرباقری در ادامه خاطرنشان کرد:
اکنون با توجه به انتظاراتی که در بازار مبنی بر کنترل تورم، کاهش فرسایشی نرخ ارز در میان مدت و بلندمدت وجود دارد انتظار رشد سنگین در سهام شرکتهای بزرگ وجود ندارد و رشدهای ایجاد شده از جنس کوتاهمدت خواهد بود.
اکنون بحث موجود در بازار این است که بسیاری از سهام بنیادی حاضر در بازار مستحق رشد هستند، هر چند که این رشد ممکن است رشد سنگینی نباشد اما روند معاملات آنها به عملکرد حقوقیها و بازارگردانها باز میگردد.
وی با بیان اینکه در کلیت اقتصاد با تعدیل یا ثبات نرخ ارز به مرور اقتصاد کشور از تورم انتظاری به سمت رکودی پیش میرود که این رکود در بازارهای سرمایهگذاری از جمله بازار طلا، مسکن و ارز و بخشی از بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود، بیان کرد:
با توجه به چنین موضوعی سهامداران باید توجه زیادی را نسبت به سرمایهگذاری داشته باشند و نگاه تحلیل محور را جایگزین تحلیل هیجانی و جریان نقدینگی داشته باشند تا بتوانند از فرصتهای موجود برای بازار سرمایه استفاده کنند.
امیرباقری با اشاره به ثبات در پارامترهای کلان، تصریح کرد:
زمانی که اقتصاد کشور در پارامترهای کلان به ثبات میرسند بازارها به شدت حساس و تحلیل محور خواهند شد و افرادی که دارای دانش سرمایهگذاری هستند می توانند در بازار ماندگار باشند.
*** پیشبینی روند معاملات بورس در هفته جاری
وی درباره روند معاملات بورس در هفته جاری، گفت:
انتظار میرود در هفته جاری سهام شرکتهای کوچک از اقبال نسبی برخوردار باشند و در سهام شرکتهای بزرگ شاهد فشار فروش باشیم.
از طرفی با توجه به رسیدن سهام شرکتهای بزرگ به حمایتهای تکنیکالی انتظار بازگشت رشد کوتاهمدت در این سهام وجود دارد که میتواند بخشی از ریزش آنها را پوشش دهد و سهامداران را از رشد معقولی برخوردار کند
*** سهامداران از رفتار هیجانی دوری کنند
کارشناس حوزه بازار سرمایه در پایان خطاب به سهامداران، اظهار داشت:
یکی از مهمترین مسایلی که سهامداران در وضعیت فعلی باید به آن توجه کنند کنترل هیجان در بازار سرمایه و دقت به عنصر صبر است، بررسیها نشان میدهد اتفاقی که در یک سال اخیر در بازار سهام شاهد بودیم ممکن است هر چند سال یکبار در بازار رخ دهد.
همچنین سهامداران بهتر است افق سرمایهگذاری خود را گستردهتر و نگاه به این بازار را بلندمدت کنند، همچنین بهتر است در کنار آن از هیجانها پرهیز کنند و صبر منطقی همراه با دید تحلیلی و بنیادی برای سرمایهگذاری در بازار داشته باشند.
انتهای پیام///