برخی کارشناسان بازار سرمایه با اعتقاد به اینکه این بازار در کشور ما دچار عقبماندگی و بیبرنامگی است، پاسخگوی نیاز فعلی نیست و تشنه توسعه است، بر ایجاد زمینههای لازم برای برطرف شدن مشکلات و همراهی با قوانین آسانتر و بوروکراسی اداری چابکتر، تاکید دارند.
*** تحولات بازار سرمایه در ماههای اخیر
به گزارش خبرگزاری صنایع، محمدمهدی زارعپور با تاکید بر توسعه بخشی به بازار سهام، اظهار داشت:
بازار بورس با حضور میلیونها سهامدار از اقشار مختلف در حال فعالیت است و بعد از ریزش سنگینی که بازار سهام در ماههای اخیر تجربه کرد اکنون شاهد بهبود نسبی روند حاکم در معاملات و حرکت صعودی شاخص بورس هستیم.
از دست رفتن سقف تاریخی شاخص کل بر روی عدد دو میلیون واحد علاوه بر تاثیرپذیری از مسائل اقتصادی، تغییر انتظارات تورمی و جابهجایی جناح قدرت در آمریکا ناشی از برخی مولفهها و نهادهای بازار بود که باعث ایجاد روند منفی در بازار شدند.
*** چالشهای بازار سرمایه
زارعپور با اشاره به اصلاح در روند کاری بازار، بیان کرد:
بازار سرمایه کشور از نظر ریزساختارها و برخی از قوانین، نیازمند تغییرات بنیادی است و دیدگاههای فعلی به هیچ وجه پاسخگوی نیاز روز فعالان بازار نیست.
اگر بخواهیم با در نظر گرفتن مسائل تکنولوژی نسبت به بازار سرمایه اظهارنظر کنیم باید اعلام کرد که با توجه به شرایط خاصی که در کشور وجود دارد نمیتوان با عجله در انتظار تحول وضعیت بازار بود.
بازار در وضعیت فعلی از لحاظ برخی از ابعاد نیز دچار عقبماندگی و بیبرنامگی است که باید زمینههای لازم برای برطرف شدن آنها فراهم شود.
وی در خصوص تقویت بازار، خاطرنشان کرد:
در زمینه تقویت نهادهای بازار و زیرساخت سرمایهگذاری غیرمستقیم بهتر است در بازار با قوانین آسانتر و بوروکراسی اداری چابکتری همراه باشیم و در کنار آن، مسئله بازارگردانی معاملات در بورس باید برطرف شود.
در مورد پذیرش شرکتها در بازار نیز یک نقص و جای خالی بزرگ احساس میشود و باید توجه داشت که ارزش معاملات بازار سرمایه حتی اگر رشد کرده باشند باز هم درگیر مفهوم توسعه عمیق و کلان است که در این زمینه می توان گفت، بازار سهام در وضعیت فعلی تشنه توسعه است.
*** تجربه تلخ بورس
به گزارش خبرگزاری صنایع، کارشناس بازار سرمایه در پایان با اشاره به حرکت بورس به سمت شاخص دو میلیونی، اظهار کرد:
ساختار بازار سهام و ریسکهای مرتبط با آن تا حد زیادی به قوانین، زیرساخت قانونی و مختصات حرکتی و رفتاری بستگی دارد، به خصوص زمانی که بازار به سمت شاخص دو میلیونی در حال حرکت بود، همچنین یکی از توجیهات و استدلالهایی که برای افزایش همیشگی نسبتهای قیمت بر درآمد سهمها مطرح شد این بود که بازار با رشد خود دارای اهمیت بیشتر و ثبات میشود و به عنوان یک دارایی با هدف نقدشوندگی و قابل اتکا در سبد سرمایهگذاری افراد قرار خواهد گرفت که این دیدگاه مثبت و فرصت تاریخی به دلیل عدم آمادگی و مدیریت مناسب با خاطره تلخی همراه شد.
انتهای پیام///