بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت از ابتدای سال ۹۹ تا پایان مهرماه حاکی از تداوم روند رو به رشد تولید انواع لوازم خانگی در کشور است، به طوری که در دو بخش ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر به ترتیب رشدهای ۵۲.۹ درصدی و ۲۴.۶ درصدی به ثبت رسید.
*** رشد تولید لوازم خانگی
به گزارش خبرگزاری صنایع، در این مدت یک میلیون و ۱۶۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد.
مقایسه این رقم با تولید ۹۳۸ هزار و ۲۰۰ دستگاهی هفت ماهه سال ۹۸ حاکی از ثبت رشد ۲۴.۶ درصدی است.
در بخش ماشین لباسشویی نیز کارخانجات داخلی توانستند در مدت یاد شده ۵۴۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه تولید داشته باشند، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ (تولید ۳۵۵ هزار و ۳۰۰ دستگاه) رشد چشمگیر ۵۲.۹ درصدی نشان میدهد.
در این مدت اما تولید کولر آبی با افت ۱۸.۱ درصدی مواجه شد و به ۶۹۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسید.
آن طور که دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور آمار داده، در هفت ماهه سال جاری ۶۵۰ هزار دستگاه تلویزیون در کشور تولید شد که حاکی از رشد ۳۰ درصدی در همسنجی با سال ۹۹ است.
*** راهاندازی خط تولید ماشین ظرفشویی
به گزارش خبرگزاری صنایع، تولیدکنندگان در ماههای گذشته با وجود همه مشکلات از جمله کمبود تخصیص ارز و دشواریهای تهیه مواد اولیه، با رشد تولید مواجه بودند و اکنون به هیچ عنوان کمبودی در سمت عرضه وجود ندارد.
مطابق اعلام کارشناسان، کارخانجاتی داریم که در هفت ماهه سال جاری ۱۰۰ درصد به تولیدات نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ اضافه شده است، یا برای نخستین بار دو شرکت صاحب نام داخلی خط تولید ماشین ظرفشویی را در کشور راهاندازی کردند.
روند کاهشی نرخ ارز در روزهای گذشته متاثر از اتفاقات بینالمللی و مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، انتظار کاهشی شدن قیمتها در برخی بازارها را به وجود آورد، در عرصه لوازم خانگی اما کارشناسان معتقدند در صورت تثبیت نرخ ارز و با وقفهای چندماهه، کاهش قیمتها امکانپذیر خواهد بود.
انتهای پیام///