تخفیف صندوق پالایشی یکم از ۲۰ به ۳۰ درصد افزایش یافت.
*** افزایش تخفیف صندوق پالایشی یکم
به گزارش خبرگزاری صنایع، ۱ مهر ۹۹ اعلام شد که دولت با افزایش تخفیف سهام قابل واگذاری به صندوق سرمایهگذاری قابل معامله صنایع پالایش نفت، شامل باقی مانده سهام متعلق به دولت در شرکتهای پالایش نفت تبریز، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد موافقت کرد.
بر خلاف پالایشیها، دیروز دیگر نمادهای بازار تغییر فاز دادند و بعضی به مدار رشد بازگشتند، اثر این تغییر جهت در حجم معاملات بسیار بالا در نمادهایی مثل فولاد مبارکه اصفهان پیدا بود، نمادهایی مثل بانک ملت، ایران خودرو و سایپا هم حجم معاملات بسیار زیادی را تجربه کردند.
البته باید توجه کرد که با وجود نوسانات گسترده نمادهای بزرگ بسیاری از نمادهای کوچک همچنان روند نزولی قویتری دارند یا آن که متعادل شدهاند، نکته مهم در خصوص بورس این است که با پایان تابستان ارزیابیها نشان میدهد بازدهی بورس در این سه ماه، بر خلاف فصول قبل از دلار و طلا عقب افتاده است، این موضوع از دو جهت قابل بررسی است.
*** تعادل در بازار
بازار سرمایه بعد از دو روز افت سنگین در روزهای ۳۰ و ۳۱ شهریور و نیز ۱ مهر ۹۹ توانست خود را دوباره به تعادل نزدیک کند تا رفت و برگشتهای تکراری بازار نهادینه شود.
۱ مهر ۹۹ شاخص کل بورس بعد از ریزش ۳۰ هزار واحدی اولیه به مرور خود را احیا کرد و میزان افت را تا ۱۳ هزار واحد کاهش داد. به این ترتیب شاخص کل در سطح ۱ میلیون و ۵۸۱ هزار واحد به کار خود پایان داد، در معاملات ۱ مهر ماه هم مثل نیمه دوم معاملات ۳۱ شهریور اثر خریدهای گسترده حقوقیها بر بازار کاملا ملموس بود.
حتی در ۴ نماد پالایشی موجود در صندوق دارا دوم که همواره شاهد فروش گسترده حقوقیها بودیم در معاملات دیروز خرید حقوقیها غالب بود، اگرچه درصد خرید حقوقی به اندازه نمادهای بزرگ فلزی و پالایشی نبود، با این حال صف فروش اکثر این نمادهای پالایشی برقرار ماند تا عملا صرفه مشارکتکنندگان در پذیرهنویسی این صندوق به حدود صفر برسد.
همین موضوع باعث شد تا دولت دست به کار شود و میزان تخفیف صندوق پالایشی یکم (دارا دوم) را افزایش دهد تا از مشارکتکنندگان در پذیرهنویسی مربوط حمایت شود.
*** دوره جبران عقب ماندگی نسبی بورس
به گزارش خبرگزاری صنایع، از سویی برخی فصل پاییز را دوره جبران عقب ماندگی نسبی بورس میدانند و از سوی دیگر این عقب ماندگی بورس را عامل خروج نقدینگی از این بازار قلمداد کردهاند که ممکن است باعث فشار فروش بیشتر شود.
با این حال این روزها رفتار حقوقیها و نوسانگیران بیش از همه در بازار تعیین کننده است، به طوری که رفتار بازارگردانی (خرید گسترده در زمان فشار فروش و فروش گسترده در زمان فشار خرید) عملا نبض شاخص کل را در دست گرفته است.
نتیجه تداوم این رفت و برگشتها، کاهش دامنه نوسانات و متعادل شدن بازار است.
انتهای پیام///