مدیرکل دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صنعت معتقد است ریشه مشکلات بازار خودرو را در اقتصاد کلان و تاثیر دیگر بازارهای پیشرو است
*** مدیریت تقاضا در بازار خودرو
به گزارش خبرگزاری صنایع، سهیل معمارباشی با بیان این مطلب، اظهار داشت:
اگر شرایط بازارهای پیشرو را نتواتیم کنترل کنیم خودروساز هر چقدر تولید و عرضه را بیشتر کند، بازار تثبیت نمیشود.
بازار خودرو را نمی توان مستقل از بازارهای دیگر بررسی کرد و برای بررسی این بازار باید بازارهای پیشرو مانند بازار ارز را هم مورد بررسی قرار داد.
مدیرکل دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صنعت با اشاره به طرحهای فروش انجام شده و تاثیر بازارهای پیشرو در تقاضای مردم برای ثبت نام در این طرح ها، افزود:
در فروش فوقالعاده اول برای ۲۵ هزار خودرو توسط سایپا و ایران خودرو، ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر ثبتنام کرده بودند یعنی به ازای هر خودرو حدود ۲۷۵ نفر ثبت نام نمودند.
اقدامات انجام شده از جمله سیاستهای دستوری و طرحهای پیش فروش تا حدودی به تنظیم بازار کمک نمود و پس از این مرحله محدودیت هایی را برای مدیریت بخش تقاضا اعمال کردیم.
در فروش فوقالعاده دوم که ایران خودرو برای ۱۵ هزار دستگاه اجرا کرد، عدد ثبتنام از ۲۷۵ نفر به ازای هر خودرو به ۷۰ نفر رسید و کاهش قابل توجهی داشت.
معمارباشی با توجه به نمودهای تاثیر بازارهای پیشرو و شاخصهای اقتصاد کلان در بازار خودرو اضافه کرد:
فروش فوقالعاده سوم با ریزش بورس مواجه بود و نقدینگی به بازارهای مختلف از جمله خودرو وارد شد که در فروش فوقالعاده سوم ایران خودرو برای ۱۶ هزار دستگاه حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند یعنی به ازای هر خودرو ۱۵۷ نفر متقاضی وجود داشت.
محدودیتها و شروط گذاشته شده در ثبتنام خودرو، تا حدودی تاثیر دارد اما حد و مرز را شرایط بازارهای پیشرو دیگر تعیین مینماید.
*** انحصاری بودن بازار خودرو
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرکل دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صنعت در پایان پیرامون شورای رقابت به موضوع قیمتگذاری خودرو، گفت:
ورود شورای رقابت به قیمت گذاری خودرو به استناد تشخیص انحصاری بودن بازار خودرو بوده است.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، تببین دستورالعمل برای بازار و محصولاتی که انحصاری هستند با شورای رقابت است.
۲۵ خودرو ساز در حوزه خودروهای سواری فعال هستند که ایران خودرو و سایپا دو شرکت بزرگ و عمده از میان آنها به شمار میروند.
پیش از شروع دور جدید تحریمها مشارکت رنو با ایدرو برای تشکیل قطب سوم خودروسازی در حال شکلگیری بود که با اعمال تحریم ها مسکوت ماند.
انتهای پیام///