از هفته گذشته خبرهای غیررسمی پیرامون معرفی گزینه پیشنهادی دولت به مجلس به عنوان وزیر صنعت روز به روز داغتر و به تعداد اسامی پیشنهادی افزوده شده است.
*** رقابت نفسگیر برای وزیر صنعت شدن
به گزارش خبرگزاری صنایع، در حالیکه شنیدههای غیررسمی در هفته گذشته حاکی از این بود که در دولت بر سر معرفی محسن مهرعلیزاده به عنوان گزینه پیشنهادی به مجلس برای تصدی وزارت صنعت، توافق شده است اما در آستانه هفته جدید خبرهایی از دولت و معرفی افراد مختلف به گوش میرسد که نشان میدهد رقابت نفسگیری پشت درهای وزارت صنعت در جریان است.
*** کابینه پیر یا وزیر دلخواه؟
انتشار خبر “پرونده سالاری بسته شد، پرونده مهرعلیزاده باز شد” در هفته گذشته، باعث شد رقابتها بار دیگر اوج بگیرد.
انتشار خبر، “وزیر صنعت بعدی کیست؟” عاملی شد تا اشخاصی که دل در گروی خیابان سمیه داشتند، تلاش خود را دوچندان کنند و از هر طریقی که میتوانند، از طرفی نظر رئیس جمهور را پیرامون انتخابش عوض کنند و از طرف دیگر خود را بعنوان گزینه اصلح، مطرح کنند.
در این میان استفاده از ابزار همیشگی انتقاد بصورت عام و زیر سوال بردن کابینه پیر بصورت خاص، فضا را برای بررسی مجدد گزینهها، باز کرد.
*** سالاری ؛ آری یا خیر؟
شنیدهها حاکی از این است که منتقدان رئیس جمهور، انتخاب مهرعلیزاده را بعنوان گزینه پیشنهادی دولت به مجلس برای تصدی وزارت صنعت، به دلیل بالا بودن سن وی، انتخاب مناسبی ندانستند و تاکید داشتند باید فردی جوان برای گرفتن رای اعتماد بعنوان وزیر صمت، راهی بهارستان شود.
شنیدهها حاکی از این است که رئیس جمهور نیز با این موضوع، موافق است.
اما گویا در این میان برخی رسانههای حامی مصطفی سالاری تلاش دارند تا از این فرصت استفاده و وی را مجددا مطرح کنند و حتی کار را تا جایی پیش بردند که شایعه کردند قرار است رئیس جمهور فردا طی نامهای به مجلس، سالاری را بعنوان گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت صنعت، معرفی کند، اما آنطور که خبرنگار صنایع پیگیری کرده است، پرونده سالاری برای همیشه بسته شده است.
البته در رابطه با سالاری و موقعیتش در مجلس، مدرک تحصیلی و اما و اگرهایی درباره وی، بحث و تحلیل زیاد است که فعلا با توجه به مشخص نشدن گزینه قطعی و نهایی، دلیلی برای طرح آنها نیست.
*** سرقینی و رویکردی هوشمندانه
اما در این میان نباید از یک نکته مهم غافل شد و آن هم سرپرست فعلی وزارت صنعت است.
نکته مهم، سرقینی و رویکرد مناسبی است که در پیش گرفته است که بعدها به تفصیل به آن خواهیم پرداخت اما سرپرست فعلی وزارت صمت این مسیر را با رویکردی هوشمندانه و آیندهنگرانه در حال پشت سر گذاشتن است که فضا را برای او در آینده چه بعنوان وزیر صنعت و چه بعنوان مدیرعامل آسکوتک بیش از پیش فراهم میکند.
*** سیدحسین هاشمی گزینه دولت برای وزارت صنعت ؟
شنیدهها حاکی از این است که در میان گزینههای مطرح، قائم مقام فعلی وزارت کشور نیز بعنوان یک گزینه مناسب و صاحب تجربه، توجهها را به خود جلب کرده است.
سید حسین هاشمی که به کارشناس صنایع و سیاستمدار اصلاح طلب مشهور است، در دولت یازدهم از شهریور ۱۳۹۲ تا دوم مهر ۱۳۹۶ استاندار تهران بود و از دوره چهارم در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده شهرستان میانه حضور داشت، در دورههای پنجم، ششم، هفتم و هشتم ریاست کمیسیون صنایع و معادن را برعهده داشته است و همین موضوع رزومهای قوی برای وی در حوزه صنعت ایجاد کرده است که باعث شده از ابتدای دولت روحانی همواره بعنوان یک گزینه مناسب برای وزارت صنعت، مطرح باشد.
*** رقابت بین روسای فدراسیونها در راه وزارت صنعت
برخی راویان، سید حسین هاشمی را که از سال ۱۳۷۴ به مدت ۱۰ سال رئیس فدراسیون دوچرخهسواری ایران بوده است، در این میدان، رقیب محسن مهرعلیزاده میدانند که رئیس فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای است.
در واقع اگر دولت تصمیم بگیرد که ویژگی جوانی را در معرفی گزینه مورد نظر مدنظر قرار ندهد، رقابت میان این دو سیاستمدار اصلاحطلب بیش از سایر رقبا خواهد بود.
*** ۲۵ گزینه دولت برای وزیر صنعت شدن
به گزارش خبرگزاری صنایع، جدا از افراد باتجربهای که این روزها برای مدیریت وزارت صنعت مطرح شدند، افرادی ادعای وزارت دارند که فرد را یاد ضرب المثل معروف، آب که سربالا بره …… میاندازد، اما هرچه هست، امیدواریم هرچه سریعتر فردی مناسب با برنامه کوتاه مدت مناسبِ چند ماه پیش رو، معرفی شود که حداقل بتواند فضای تولید و بازار را به ثبات و آرامش نسبی برساند و دوباره به ریل خود بازگرداند.
در پایان، با توجه به گزینههایی که در دولت برای معرفی به مجلس به عنوان وزیر صنعت مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفتهاند یا از سوی افراد مختلف به رئیس جمهور پیشنهاد شدهاند، میتوان لیستی ۲۵ نفری را به شرح ذیل برشمرد:
۱: جعفر سرقینی – سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت
۲: داریوش اسماعیلی – معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت
۳: مهدی صادقی نیارکی – معاون صنایع وزارت صمت
۴: برات قبادیان – معاون آموزش و پژوهش وزارت صمت
۵: احمد انارکی محمدی – سرپرست معاونت پارلمانی وزارت صمت
۶: محسن صالحینیا – مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران
۷: بهمن حسینزاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران
۸: خداداد غریبپور – رئیس سازمان ایمیدرو
۹: اردشیر سعدمحمدی – مدیرعامل شرکت ملی مس
۱۰: مهدی کرباسیان – رئیس سابق ایمیدرو
۱۱: منصور معظمی – رئیس پیشین سازمان سازمان ایدرو
۱۲: علی یزدانی – مدیرعامل اسبق سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران
۱۳: علی اشرف افخمی، مدیرعامل پیشین بانک صنعت و معدن
۱۴: محسن مهرعلیزاده – استاندار سابق اصفهان
۱۵: علیرضا رزمحسینی – استاندار خراسان رضوی
۱۶: سیدحمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه
۱۷: حجت اله میرزایی – معاون اقتصادی وزارت رفاه
۱۸: سیدحسین هاشمی – قائم مقام پیشین وزیر کشور
۱۹: رضا ویسه – معاون پیشین هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور
۲۰: محمد خوشچهره – اقتصاددان و نماینده مجلس دوره هفتم
۲۱: سید محمد اتابک – نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران
۲۲: سعید باستانی – سخنگوی سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم
۲۳: محمد رضوانیفر – رئیس شستا
۲۴: مصطفی سالاری – مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی
۲۵: منوچهر منطقی – رییس مرکز ملی فضایی
با توجه به رقابت نفسگیری که بین مدعیان پشت درهای وزارت صنعت در جریان است تا لحظه آخر نمیتوان شخص خاصی را بعنوان گزینه قطعی دولت برای معرفی به مجلس دانست زیرا تجربه ثابت کرده گاهی حتی در لحظه آخر همه چیز عوض میشود و فرد جدیدی راهی بهارستان میشود، اما امیدواریم فردی با برنامه مناسب و مسلط به وزارتخانه بزرگ صمت معرفی شود زیرا ۱۰ ماه باقیمانده از عمر دولت، فرصتی برای آزمون و خطا کردن وزیر صنعت جدید نیست.
توجه:
این خبر در تاریخ ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ منتشر شده است و مجددا با توجه به اهمیت موضوع در تاریخ ۱۳۹۹/۰۶/۲۸ بازنشر شده است.
انتهای پیام///