معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، طرح تاپ را گام عملی وزارت صنعت برای ارتباط صنعت و دانشگاه دانست.
*** طرح تاپ
به گزارش خبرگزاری صنایع، برات قبادیان در جلسه مشترک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید،اقتصاد مقاومتی و اشتغال و سرمایهگذاری استان ایلام، با بیان این مطلب، افزود:
نقش علم، دانش، دانشگاه و فناوری در توسعه اقتصادی مهم است، وجود دانشجویان سرمایه انسانی ارزشمندی برای کشور محسوب میشود که باید از این افراد برای توسعه استفاده شود.
برای کارکرد علمی در کشور باید علم در تمام عرصهها به بدنه کشور تزریق شود، اجرای این امر مهم نیازمند فعالیت بیشتر و مطلوبتر دانشگاهها است.
در شرایط فعلی هدفگذاری همکاری بیش از یک میلیون دانشجوی وتحصیل کرده درمقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در سامانه تاپ تعیین شده و میتوان از این ظرفیت برای پیشرفت ورفع موانع بگناهها و ایجادتوسعهی پایداراستفاده کرد.
بنگاههای اقتصادی کشور نیازهای موجود را در سامانه تاپ درج کرده و با حداقل هزینه برای واحدهای تولیدی حداکثر سود برای این واحدها و تجربه علمی برای جامعه دانشگاهی فراهم میشود.
سال ۹۹، ۴٠ طرح ملی در دست اقدام است که یکی از آنها، طرح توانمندسازی تولید و توسعه است که باید تلاش شود با ارتقا جایگاه اندیشه و ایده های دانش بنیان، اشتغال پایدار برای فارغالتحصلان ایجاد شود.
*** کاهش نرخ بیکاری ایلام
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت کاهش نرخ بیکاری استان از ۱۷ به ۶.۵ درصد را جای تقدیر دانست و گفت:
این تغییر معنادار از جایگاه رتبه آخر به رتبه سوم کاهش بیکاری در کشور جالب توجه است و اینجا بایست از همه عوامل و دست اندرکاران تقدیر و تشکر کرد.
قبادیان در ادامه ایلام را جزو ۱۰ استان پیشگام کشور در تهیه سند آمایش سرزمین عنوان کرد و افزود:
استان ایلام جزو ۱۰ استان پیش رو در تهیه سند آمایش سرزمینی است و این جای خوشحالی دارد.
از زمان ابلاغ سند چشمانداز تاکنون شاهد افت و خیزهایی در اجرای آن بوده ایم و امروز در بحث داشتن سند آمایش و برنامه های آمایش بر اساس توانمندی های استان ها و مزیت هایی که در مباحث مختلف به ویژه اقتصادی قوت گرفته است می توان بر روی این سند کار کرد و شاخص ها را علمی تر کرد تا شاهد دستاوردهای خوب و مثبت بیشتری بشویم.
وی با عنوان این مطلب که مباحث مربوط به اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی لازمه تدوین شاخص های علمی است، بیان کرد:
در اینصورت میتوان این شاخصها را هم با داخل و هم با خارج کشور مقایسه کرد تا جایگاهها مشخص شود و به تبع آن برنامهریزی های بعدی را مطابق با نیازها شکل داد.
*** سند آمایش سرزمینی
قبادیان با اشاره به این مهم که در سالهای پایانی برنامه ششم هستیم، گفت:
در ادامه برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی پنج ساله هفتم را بایست در کشور تدوین و اجرایی کرد.
وی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از ۱۰ استان کشور در تدوین برنامه سند آمایش سرزمینی است، اظهار داشت:
این سند میتواند مبنای درست علمی و مدیریتی در برنامهریزی شود تا شاهد پیشرفت و ترقی هرچه بیشتر در این استان باشیم.
*** اجرای طرح تاپ در کشور
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت در پایان با اشاره به اجرای طرح تاپ در کشور، اظهار داشت:
این سامانه در راستای طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار ایجاد شده تا صنعت چالشهای خود را در این سامانه مطرح کرده و دانشگاه در قالب رسالهها و تزهای دانشگاهی در مورد این چالشها تحقیق کند و راه حلهای فناورانه برای چالشهای صنعت ارائه دهد.
با اجرای این طرح تحول عظیمی در کشور اتفاق خواهد افتاد، اما اجرای آن مشروط به همکاری تمام بخشهای کشور است.
برای اجرای طرح تاپ بیش از ۲ سال مطالعه انجام شده و الگوهای مورد استفاده در تمام کشورهای دنیا مورد بررسی قرار گرفته و تنها بخش که باقی مانده، اجرای مناسب آن است.
انتهای پیام///