کد خبر:188352
پ
صبوری
در یادداشت اختصاصی مدیرکل وزارتی وزارت صمت تشریح شد

سه محور اصلی تحقق جهش تولید

مدیرکل وزارتی وزارت صمت در یادداشتی سه محور اصلی تحقق جهش تولید را تشریح کرد.

مدیرکل وزارتی وزارت صمت در یادداشتی سه محور اصلی تحقق جهش تولید را تشریح کرد.

 

*** ظرفیت‌های صادراتی در راستای جهش تولید

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، محمد حسن صبوری دیلمی به مناسبت روز ملی صنعت و معدن، یادداشتی اختصاصی را  با محوریت جهش تولید برای خبرگزاری صنایع ارسال نموده است.

 

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت صمت در این یادداشت آورده است:

جهش تولید به عنوان یکی از راهکارهای اساسی جهت خروج از شرایط فعلی اقتصادی است.

باعنایت به کاهش قدرت خرید خانوارهای ایرانی به علت افزایش قیمت‌ها، تورم سنواتی و رشد اندک تولید ناخالص داخلی، کیک اقتصاد کوچک شده و با توجه به این موضوع تقاضای داخلی به شدت کاهش یافته است.

بنابراین بازارهای داخلی به تنهایی جهت ایجاد شوک تقاضا کافی نبوده و لازم است ظرفیت‌های صادراتی و بازارهای خارجی مورد بهره برداری قرار گیرد.

 

*** بهره‌برداری از ظرفیت‌های بازارهای خارجی

 

وی در ادامه یادداشت خود پیرامون استفاده از ظرفیت‌های بازارهای خارجی در کنار بازارهای داخلی، آورده است:

ظرفیت‌های وارداتی کشورهای همسایه و بخصوص کشورهای CIS به عنوان اولین بازارهای در دسترس به عنوان اهداف صادراتی مدنظر قرار گرفته‌اند.

برنامه‌های صادراتی به صورت برش‌های کالایی و کشوری  )استانی) مشخص شده و براین اساس پایش علمکرد استان‌ها و معاونت‌های مختلف صورت می‌گیرد.

 

صبوری
 

*** تعمیق ساخت داخل با شرکت‌های دانش بنیان

 

صبوری دیلمی در ادامه این یادداشت، پیرامون تعمیق ساخت داخل برای تحقق جهش تولید نوشته است:

باتوجه به اینکه بخش قابل توجهی از واردات کشور به واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای اختصاص دارد، ممکن است جهش تولید با افزایش نیازهای وارداتی و ارزی توأم گردد که با توجه به این موضوع، لازم است اجرای سیاست‌هایی ساخت داخل تعمیق گردد.

به عبارت دیگر باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی  شود که نیازهای بنگاه‌های تولیدی به کالاهای واسطه‌ای و خطوط تولید تا حد ممکن با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داخلی برآورده گردد.

دراین خصوص توسعه میزهای ساخت و همچنین تعمیق ساخت داخل در دستور کار قرار دارد که این موضوع با بهره‌گیری ازظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.

ایجاد صندوق حمایت از ساخت داخل با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خالی صندوق‌های زیرمجموعه وزارت صمت و حمایت از توسعه و نوسازی ماشین‌آلات صنعتی و محصولات مصرفی در دستور کار قرار گرفته است.

 

*** بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی برای جهش تولید

 

مدیرکل دفتر وزارتی وزارت صمت در ادامه یادداشت خود با اشاره به ضرورت توسعه معادن و بهره برداری از ظرفیت‌های معدنی، آورده است:

وزارت صمت در این حوزه برنامه‌های ویژه‌ای دارد که از جمله می‌توان به مواردی مانند توسعه فعالیت‌های اکتشافی، احیاء و فعالسازی معادن کوچک مقیاس، راه‌اندازی معادن غیرفعال و راکد، توسعه زیرساخت‌های مرتبط با بخش معدن، تکمیل زنجیره ارزش در صنایع معدنی با اولویت صنایع فلزی و کانی‌های غیرفلزی و تزئینی، تسهیل فرآیندهای مرتبط با واگذاری معادن به اشخاص و تشکل‌های فعال و در نهایت تعیین تکلیف معادن کاغذی اشاره نمود.

 

*** بهره‌برداری از ظرفیت‌های صنعتی برای جهش تولید

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرکل دفتر وزارتی وزارت صمت در پایان یادداشت خود پیرامون ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی، بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها برای تحقق جهش تولید و برنامه‌های وزارتخانه در این حوزه نیز، آورده است:

در بخش صنعت نیز فعالسازی واحدهای غیرفعال و نیمه فعال، حمایت از توسعه شهرک‌های صنعتی در مناطق پردرخواست، فعالسازی ظرفیت‌های خالی واحدهای صنعتی، رفع گلوگاه‌های داخلی تولید، ایجاد و تکمیل صنایع صادرات محور در فهرست برنامه‌های این وزارتخانه قرار دارد.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع

ایران سرور